MENU

«Регионалы» Тихонов и Бережная - самые ярые прогульщики заседаний Еврокомитета

393 0

У новому скликанні парламенту Віктор Тихонов відвідав лише одне, Ірина Бережна – два, а Юлія Льовочкіна, Олена Нетецька та Вячеслав Задорожний — три  із семи засідань Комітету з питань євроінтеграції, до якого усі вони входять.

Усі ці прогульники — представники Партії регіонів. Завдяки проханню руху ЧЕСНО,їхній комітет вперше в історії Верховної Ради почав оприлюднювати присутність депутатів на своєму сайті. Згідно з інформацією на офіційному ресурсі, інші члени комітету відвідали, принаймні, більше половини засідань (всього їх було сім). Одне засідання так і не відбулося, бо прийшло менше половини членів комітету.

 
Але це ще не все. Цей комітет почав викладати відео своїх засідань, також після того, як ми згадали цю практику у блозі. 

Це маленька революція!

На сайт виклали відео саме того засідання, на якому ухвалили проект спільної заяви щодо підтримки асоціації з ЄС. Тут Віктор Тихонов (перший і єдиний раз на засіданні) слова не брав.

Тут Борис Тарасюк имагає, щоб у заяві була фраза — виконати вимоги ЄС у «ПОВНОМУ ОБСЯЗІ». Є Ірина Бережна, яка наполягає на іншому формулюванні -  «забезпечити максимальне виконання».

 
Тут і посол ЄС Ян Томбінський говорить, що у заяві не має бути двозначностей.

 
Чому все це важливо?

Ви пригадуєте пропозицію члена Партії регіонів Віталія Хомутинника запровадити 15% податок на продаж валюти? Це питання мав розглядати комітет з питань фінансів і банківської системи. Але у тих, хто хотів послухати чи почитати, як само ті чи інші депутати висловлювалися щодо такого податку на засіданні комітету — шансів немає. Сайту такого комітету не існує.

 У вашому районі закривають лікарню чи поліклініку? Це, зокрема, і завдяки новому бюджетному кодексу, що запрацював у 2011 році. Сайт бюджетного комітету, на якому це обговорювали, існує, але ви на ньому на прочитаєте, який депутат і що саме говорив з приводу  цього кодексу.

А тепер уявіть, що засідання й інших комітетів транслюють і викладають на сайті. От, наприклад, засідання бюджетного комітету. Це найчисленніший комітет парламенту — тут 37 депутатів (для порівняння, у комітеті з питань пенсіонерів, ветеранів та інвалідів — лише 7!). Можна було б спостерігати, хто та які інтереси лобіює. Утім, інформація про діяльність бюджетного комітету з’являється з періодичністю один раз на місяць. Остання — за 8 лютого 2013. Попередній звіт - ще до нового року. 

Рух ЧЕСНО звертається до членів усіх комітетів Верховної Ради з проханням:

1.     Створити веб-сайти комітетів (якщо немає)

2.     Викладати інформацію на сайті із датами та часом проведення засідань та поіменними списками присутніх на засіданнях членів комітету

3.     Викладати на сайті стенограму засідань або проводити їхню відео трансляцію.

Годі перетворювати  законотворчість на державну таємницю для обраних!

Сергій Андрушко, кореспондент руху ЧЕСНО у парламенті

 

 

 Рух ЧЕСНО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини