MENU

Ванникова сказала, что «Наша Украина» все-таки существует, а Бондарчук - авантюрист

331 2

Речник екс-президента Віктора Ющенка Ірина Ванникова заявляє, що розпуск партії "Наша Україна" не відбувався.


Про це вона сказала у коментарі Тиждень.ua.


"Наша Україна" продовжує своє існування попри чергові спроби її знищити", - наголосила Ванникова.

За її словами, з’їзд НУ, що відбувся в суботу, нелегітимний, а Сергій Бондарчук, котрий організував цей захід, не є членом партії.

"На щастя, остання хвиля політичних авантюристів відходить разом з Сергієм Бондарчуком. І тепер ця команда професійних інтриганів стане проблемою самого Бондарчука", - сказала Ванникова.

Вона також висловила впевненість, що міністерство юстиції не скасує реєстрацію партії "Наша Україна".

"Остання крапка у юридичній невизначеності уже давно поставлена міністерством юстиції. Головою політради офіційно є Зіновий Шкутяк", - сказала Ванникова.

"Прикро лише що Сергій Бондарчук, якого ми вважали людиною порядною, виявився політично незрілим та слабкодухим, падким на брудні технології, які популярні в сучасному політичному середовищі… На таких же підставах Сергій Бондарчук міг би розпустити сьогодні будь-яку іншу партію або оголосити себе мером Лондона", - заявила речниця Ющенка.

За її словами, партія "Наша Україна" під керівництвом Ющенка готує з’їзд 18 травня поточного року.

Перед цим, наголосила Ванникова, відбудеться перереєстрація членів партії.

Колишній міністр юстиції, заступник голови політради "Нашої України" Микола Оніщук також вважає нелегітимним рішення про ліквідацію партії НУ шляхом саморозпуску.

"Це був не з'їзд, а зборище зацікавлених осіб... Це рішення про саморозпуск не може вважатися легітимним... воно не має жодних юридичних наслідків, тому що воно нелегітимне", - сказав він "Українським Новинам".

Оніщук зазначив, що Бондарчук просто не має ні морального, ні юридичного права розпускати партію, яку він не створював: "Хто він такий, цей Бондарчук?! Він що, створював цю партію, що тепер розпускає?!".

За його словами, будь-які рішення цього з'їзду не можуть вважатися легітимними, оскільки дозвіл на його проведення не давав ні президія, ні політрада партії "Наша Україна".

Як повідомлялося, у суботу 12-й з'їзд партії "Наша Україна" під головуванням Бондарчука прийняв рішення ліквідувати партію.

9 лютого голова політради "Нашої України" Бондарчук оголосив рішення Київської міської організації про виключення Ющенка з партії.

Згодом прибічники Ющенка звільнили Бондарчука з посади голови політради і поновили колишнього президента у партії.

23 лютого політрада виключила з "Нашої України" Бондарчука та ще 6 людей за дії, які провокують розкол у партії.

 

Спільна Справа Громадянський рух


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини