MENU

Юлия Тимошенко не отказывалась от доставки в суд - Власенко

719 0

В Апеляційному суді міста Києва розпочалося судове засідання на якому мають допитати свідків у рамках кримінальної справи щодо вбивства Євгена Щербаня.


На засіданні в якості потерпілого присутній син Щербаня.

При цьому прокурор Ліля Фролова звернулася до судді Анни Медушевської проводити засідання пропри те, що на нього не було доставлено Юлію Тимошенко, -  повідомляє офіційна сторінка Юлії Тимошекно на Facebook.

У свою чергу захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко наголосив, що екс-прем’єр не відмовлялася від доставки на судовий допит, а її просто не доставили.

«Я розумію, що прокурорам хочеться проводити це засідання без Тимошенко, але я хочу підкреслити, що це є справа про вбивство і Юлія Тимошенко проходить по цій справі як обвинувачувана», - наголосив Власенко.

Він також сказав, що на сьогодні є два шляхи вирішення питання присутності Юлії Тимошенко на суді.

«По-перше, треба визнати, що Юлія Тимошенко перебуває на стаціонарному лікуванні оскільки навіть ті довідки, якими керується прокуратура, виписані харківською лікарнею «Укрзалізниці», по-друге, Юлія Тимошенко подала заяву про своє бажання бути присутньою особисто на судовому засіданні у Києві, хоча закон не вимагає від неї такої заяви», - сказав Власенко.

Захисник також додав, що від Юлії Тимошенко не залежить її присутність на судовому засіданні, бо це є в компетенції Пенітенціарної служби, яка доставляє на судове засідання.

"Присутність Юлії Тимошенко залежить виключно від Пенітенціарної служби, а не від волі і бажання Тимошенко", - сказав Сергій Власенко.

Він підкреслив, що Юлія Тимошенко неодноразово вимагала власної участі у всіх допитах так званих свідків.

"Вона написала: вимагаю доставити мене в суд. При цьому до неї прийшли, почали задавати ще якісь додаткові запитання і просити "підпишіть оце і оце". Вона не зобов’язана робити це, тому і сказала: "згідно закону", - повідомив Власенко.

Захисник також зазначив, що відео з палати Юлії Тимошенко, де вона рекомендує тюремникам діяти по закону є змонтованим. Він також обурений тим, що в палаті лідера опозиції був чоловік - тюремник, а не жінка.

"Вам подали, як завжди, вирізаний шматок. Це ж не повне відео з моменту приходу та виходу пана Колпащикова. Вам нарізали шматочки, а презентували як ціле відео", - сказав Власенко.

У зв’язку з тим, що Юлію Тимошенко не доставили на судове засідання її захисники просять перенести засідання.

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини