MENU

В Донецке начался суд над чернобыльцем, который не здаётся уже год

370 0

6 березня в Пролетарському райсуді Донецька почалося слухання кримінальної справи за звинуваченням у «п'яному хуліганстві» чорнобильського лідера і екс-кандидата в народні депутати Володимира Деркача.

Місцеві лідери Об'єднаної опозиції переконані, що справа має політичний підтекст і називають її проявом репресій. Деркач відомий своєю безкомпромісністю - він був останнім, хто покинув наметове містечко голодувальникіа чорнобильців у грудні 2011 року. На минулих виборах, будучи безпартійним і не маючи значних фінансів, намагався конкурувати з владою в одному з найбільш кримінальних донецьких округів. Сам підсудний вважає, що мета переслідування - раз і назавжди відбити у нього охоту «йти в політику».

- Після голодування біля Пенсійного фонду намагалися представити мене липовим чорнобильцем. Після того як ми почали безстрокову акцію «ЄВРО 2012 - бенкет під час чуми» я перетворився на п'яного хулігана, - говорить підсудний.

На перше засідання прийшли підтримати обвинуваченого кандидати мажоритарники від Об'єднаної опозиції, чорнобильці та шахтарі. Але не з'явився потерпілий - молодий чоловік, який стверджує, що незнайомий йому 61-річний пенсіонер раптово накинувся на нього 26 липня 2012 біля свого будинку і мовчки побив. Як пояснює поведінку опозиціонера слідство - «з мотивів явної неповаги до суспільства». Чорнобилець вдарив студента двічі, але, як вважає слідство, від цих ударів юнак знепритомнів. За висновком експертизи - отримав легкі тілесні ушкодження: струс мозку, крововиливи, удари. За ч. 1 ст. 296 КК України - «Хуліганство з особливою зухвалістю» опозиціонеру загрожує штраф від 500 до 1000 не оподатковуваних мінімумів, арешт до 6 місяців або до 5 років обмеження волі.

- Мого підзахисного не було в той момент в тому місці, де сталося хуліганство, - говорить адвокат Юрій Кравчук, - зате на наступний день після події міліціонери вже ходили по сусідах з фотографією Володимира Григоровича. Потерпілий його ще тільки через 1,5 місяці упізнав, а у правоохоронців він з першої хвилини був головний підозрюваний. Є підстави вважати, що справа була сфабрикована, ми будемо вимагати виправдання.

switluy_spogad

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини