MENU

Во Львове депутаты требуют круглосуточной охраны у памятников Бандере и Шухевичу

228 0

Депутати Львівської міської ради Володимир Гірняк, Юрій Кужелюк та Віра Лясковська звернулися до начальника Львівського міського управління ГУ МВСУ у Львівській області Сергія Зюбаненка з проханням виділити цілодобову охорону для пам’ятників Степану Бандері та Роману Шухевичу у Білогорщі.

«У ніч на 7 березня у Білогорщі невідомі намагалися зруйнувати пам’ятник командувачу УПА Роману Шухевичу. Від руйнування його врятувала лише пильність громадян.

За день до цього, 6 березня, у с. Воля Задеревацька Стрийського району було здійснено акт вандалізму у музеї-садибі Степана Бандери.

Багато хто з мешканців Львівщини прогнозують, що злочин на Стрийщині є відповіддю «п’ятої колони» в Україні на руйнування пам’ятників Леніну і турбуються безпекою пам’ятників героям національно-визвольного руху», - йдеться у листі.

Депутати стверджують, що будь-які можливі акти вандалізму у Львові спричинять значний негативний резонанс і не сприятимуть стабільності у суспільстві.

«Відтак просимо Вас виділити цілодобову охорону для пам’ятників Степану Бандері та Роману Шухевичу у Білогорщі», - звертаються депутати Львівської міської ради до начальника Львівського міського управління ГУ МВСУ у Львівській області Сергія Зюбаненка.

 

Нагадаємо, сьогодні вночі, близько 3 години ночі, у селищі Білогорща Залізничного району Львівської області, де знаходиться Меморіальний музей Романа Шухевича, невідомі намагались сплюндрувати пам’ятник генер-хорунжому УПА Роману Шухевичу.

НОВИЙ ПОГЛЯД

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини