MENU

Налоговую милицию нужно срочно ликвидировать — Геннадий Москаль

1240 2

Як відомо, в Україні активно «проходить» адміністративна реформа - всі рапортують про якісь скорочення, оптимізацію та інші «приємні» для вуха бюрократів речі. Не торкаючись інших сфер, мушу зауважити, що «реформування» аж ніяк не торкнулася силових структур. Відтак, звернувся до президента з проханням ліквідувати:


- Державну спеціальну службу транспорту (залізничні війська).


Ця структура на сьогодні підпорядкована цивільній структурі – Міністерству інфраструктури України. 


Залізничні війська були створені за принципом колишніх «стройбатів» і використовувалися для будівництва нових залізничних вузлів. Я сам там служив, тож знаю, про що говорю:). Нині ці роботи повною мірою виконує Укрзалізниця. Є абсолютно нелогічним, що залізничні війська підпорядковані цивільному міністерству, тим паче, що сьогодні через скорочення вантажних перевезень масово скорочується штат працівників Укрзалізниці. Окрім навантаження на державний бюджет України ця структура не виконує жодної стратегічної державної функції.


- Реформувати розвідувальні органи України, а саме: сконцентрувати функції розвідки в єдиному державному розвідувальному органі – Розвідувальній службі України. В Україні на сьогодні існують чотири розвідувальні органи: Служба зовнішньої розвідки України, Головне управління розвідки Міністерства оборони України, окремі підрозділи Міністерства внутрішніх справ України та розвідка Державної прикордонної служби України. Всю інформацію для доповіді вищим посадовим особам ці органи черпають з одного скандально відомого сайту «Wikileaks» :). 


Для України, яка на законодавчому рівні проголосила статус позаблокової країни, наявність чотирьох розвідок є великим розкошем, тим паче, що за 20 років незалежності України жодна з іноземних контррозвідок не спіймала жодного українського розвідника:)). І це, на жаль, зовсім не говорить про їх (розвідників) професіоналізм.


- Ліквідувати Головне управління Державної фельд'єгерської служби України при Міністерстві транспорту та зв'язку України і передати його функції в підпорядкування Міністерства внутрішніх справ України.


- Ліквідувати Податкову міліцію України, аналогу якої немає не те що в Європі, а навіть у Російській Федерації. На її базі створити Службу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків в Україні з правом проведення оперативно-розшукових заходів.


- Ліквідувати відповідні управління МВС та СБ України по боротьбі з організованою злочинністю та створити на їх базах Антикорупційне бюро України. Це рішення обумовлене виконанням Україною дій з лібералізації візового режиму з країнами ЄС, адже Україна взяла на себе зобов’язання зі створення єдиного та незалежного антикорупційного органу.


До того ж у Головному управлінні по боротьбі з організованою злочинністю МВС України на сьогодні розкриття злочинів складає близько 2%, навіщо ж утримувати цю структуру?

Всі пропозиції оформив, як депутатське звернення і відіслав в АП. Чекаю на відповідь:)

 

Hennadii Moskal


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини