MENU

В Киеве до сих пор остались четыре улицы Ленина

179 0

За повідомленням Головного управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю КМДА, надійшла пропозиція перейменувати всі вулиці, названі на честь В.І.Леніна. На сьогодні в Києві існує чотири такі вулиці: в Дарницькому, Деснянському, Солом'янському та Святошинському районах.

Для нових назв були відібрані українські герої:


Аверкій Гончаренко - український командир, який брав участь у бою під Крутами. Його ім'ям буде названо нинішня вул.Леніна в Бортничах.


Степан Щербак - козак 4-ї Київської дивізії Армії УНР. Так буде перейменована вул.Леніна в с.Троещіна.


Отаман Зелений - повстанський отаман, також відомий як Данило Терпило, який брав участь у визволенні Києва від більшовиків. Його ім'ям планують назвати вулицю Леніна в Жулянах.


Олексій Алмазів - генерал-хорунжий армії УНР, чиє ім'я незабаром з'явиться на табличках вулиці замість вул.Леніна у Святошинському районі.

Для самих киян подібні зміни не новина і особливого клопоту чекати не варто, адже для відповідних змін місця реєстрації в паспорті термін не обмежений: це можна буде зробити при черговій заміні фотографії, або при заміні паспорта або прізвища.

Що ж стосується табличок на перейменованих вулицях - практика показує, що цей процес також може бути розтягнутий у часі. Адже нерідкі випадки, коли вулиці роками залишаються зі своїми «старими» назвами на покажчиках і при згадуванні їх місцевими жителями.

 

Славетний КИЇВ за демонтаж пам'ятників Лєніну


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини