MENU

В Киеве рейдеры захватили офис Всеукраинской Ассоциации пенсионеров

961 0

Блог проекта Корупция-СТОП публикует обращение Всеукраинской Ассоциации пенсионеров в прокуратуру Подольского района города Киева по поводу рейдерского захвата здания общественной организации и овладение всем ее имуществом и документами.

 

Прокуратура

Подільського району м. Києва

04071, м. Київ, вул. Костянтинівська, 19-б

Голови Ради

Всеукраїнської громадської організації

«Всеукраїнська асоціація пенсіонерв»

Дзьобака Володимира Васильовича

 

ЗАЯВА

про самоправство, захоплення будівлі громадської організації

та заволодіння її документами, матеріальними цінностями і майном

 

Всеукраїнська громадська організація «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів», на підставі договору оренди нерухомого майна №3393 від 25 липня 2006 року, укладеному між Регіональним відділенням Фонду державного майна України в м. Києві та всеукраїнською громадською організацією «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» є орендарем приміщення, що належить до державної власності та знаходиться за адресою м. Київ, вул. Нижній Вал, 21. Це приміщення вказане в установчих документах асоціації як її місцезнаходження, та використовується для розміщення та здійснення діяльності громадської організації. Балансоутримувачем зазначеного приміщення є державне підприємство «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг».

 

Пунктом 2.4. договору оренди, визначено, що у разі закінчення строку дії договору, повернення орендованого майна відбувається аналогічно його передачі в оренду, тобто за актом приймання-передачі, що підписується РВ ФДМ України в м. Києві (як орендодавцем), ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» (як орендарем) та погоджується ДП «Укрлісконсалтинг» (як балансгоутримувачем).

 

У зв’язку з набуттям чинності 22 лютого 2011 року рішення Господарського суду м. Києва від 22.11.2010, підтвердженого Постановою Київського апеляційного господарського суду від 22.02.2011 р., та Постановою Вищого господарського суду України від 12.04.2011 р. по справі №35/492 про укладення нового договору оренди між РВ ФДМ України в м. Києві та ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів», та на виконання цитованого пункту 2.4. старого договору оренди, ми неодноразово зверталися до балансоутримувача щодо погодження зазначених актів передачі майна. Офіційне направлення актів було нами здійснене рекомендованим листом за описом вкладення 3 жовтня 2011 р.

 

Однак балансоутримувач акти не погодив і ніякої відповіді на наше звернення не дав. Відповідно, ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» продовжувала правомірно користуватися нерухомим майном на підставі договору оренди №3393 від 25 липня 2006 року оскільки через невиконання своїх обов’язків балансоутримувачем, належним чином повернути його ми не могли. При цьому правомірність нашого користування майном оспорюється балансоутримувачем в Господарському суді м. Києва. Ним 16 грудня 2011 року подано проти нас позов про усунення перешкод користування нерухомим майном (справа №56/237). Але ніякого рішення судом за цим позовом ще не прийнято.

 

Не дивлячись на відсутність будь-якого чинного рішення щодо закінчення строку дії договору оренди нерухомого майна №3393 від 25 липня 2006 року, на наявність чинного рішення суду щодо укладення нового договору оренди, який відповідно до частини другої ст. 12 Закону України «Про оренду державного і комунального майна» вважається укладеним з моменту набрання чинності рішенням суду про укладення договору оренди, балансоутримувачем, за допомогою охоронної фірми ПП «Перун-06» 26-27 січня 2012 року були вчинені дії з силового захоплення приміщення, належного ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» на праві оренди.

 

Події розгорталися з небаченим цинізмом і попранням закону і розпочалися увечері 26 січня 2012 року, коли невідомі особи за підтримки приватної охоронної фірми розпочали самовільно міняти замки на вхідних дверях до приміщення. Ми були вимушені звернутися за допомогою до органів внутрішніх справ, і викликали групу за тел. 102. Не дивлячись на пред’явлення нами оригіналів документів, які підтверджують наше право оренди, надані пояснення та копії документів, беззаконня не припинилося, в результаті чого частина наших співробітників була вимушена вночі чергувати на своїх робочих місцях з метою забезпечення збереження належних асоціації матеріальних цінностей, документації та майна.

 

Беззаконня продовжилося з самого ранку 27 січня. Протягом усього дня невідомі особи, які не пред’являли ніяких документів на підтвердження своїх повноважень, а лише представлялися представниками балансоутримувача, всіляко перешкоджали нормальній роботі нашої організації, без дозволу заходили до кімнат, які орендує асоціація, погрожували нашим працівникам.

 

Самовільно було здійснено зривання пломб на електричному щитку, не дивлячись на пред’явлення нами договору на постачання електричної енергії з Київенерго, неодноразово виключалося світло. Наприкінці дня члени асоціації, які перебували на цей час в приміщенні були, під психологічним тиском випровадженні особами у воєнізованій формі, а працівники недопущенні до робочих місць.

 

Під час усіх цих подій нами неодноразово викликались працівники міліції, які лише фіксували факти, але ніяких дій з призупинення беззаконня не здійснювали.

 

В понеділок, 30 січня 2012 року, коли працівники ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів» прийшли на свої робочі місця, їх в приміщення не пустили. Зазначений факт зафіксовано також викликаними нами працівниками міліції.

 

В результаті, робота асоціації виявилася паралізованою. Нормальна діяльність організації без доступу до документів, засобів зв’язку, комп’ютерної техніки неможлива.

 

Крім того, відносно нас порушено ст. 41 Конституції України, яка гарантує кожному право володіти, користуватися та розпоряджатися своєю власністю, та встановлює, що ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності, право власності є непорушним.

 

З огляду на вищенаведене, в діях працівників та керівництва державного підприємства «Український лісогосподарський центр консалтингу та логістики «Укрлісконсалтинг» вбачаються ознаки злочинів, передбаченого ст.ст. 341, 355, 356, 357 Кримінального кодексу України.

 

Просимо перевірити зазначені в заяві факти, повернути нам з незаконного володіння наше майно та притягти винних до відповідальності, передбаченої чинним законодавством України.

 

Голова Ради

ВГО «Всеукраїнська асоціація пенсіонерів»

В.В. Дзьобак


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини