MENU

Диктатор Янукович приказал провести киевские выборы в 2015 году - Зорян Шкиряк

597 1

Протягом останнього тижня, я неодноразово висловлювався у ЗМІ стосовно ситуації навколо виборів мера столиці та депутатів Київради. Наводив чіткі аргументи та спробував передбачити розвиток ситуації.

 

Висновок один – ніяких виборів у 2013-му році в столиці не буде.

Сьогодні кілька слів про свої враження за останні два дні, що провів у стінах ВР.

«Регіонали» - професійні кидали, провокатори і політичні аферисти! Це не новина, це аксіома. А ще вони-боягузи, як і їхній «межигірський господар». Очевидно, що те, що відбувається протягом кількох днів у сесійній залі - яскраве тому підтвердження. Їхні безглузді і тупі дії у ВР виглядають доволі кумедно і нагадують погано зрежисований комічний спектакль. Котрий, на жаль, може мати дуже негативні наслідки для життєдіяльності нашої столиці. У Київ насувається абсолютний юридично-правовий колапс, системна криза і повне безвладдя. Ну, а це може стати наслідком і серйозних соціально-економічних проблем для мешканців міста.

Тому, справа честі для усіх опозиційних сил не дати їм можливості зберегти контроль над Києвом.

 

Сьогоднішнє засідання у ВР знову підтвердило, що у Януковича немає твердої більшості в парламенті. Тому, у питанні київських виборів представники ПР будуть «ламати через коліно». Будуть затягувати процес голосування по Києву, «товкти воду в ступі», придумувати все нові і нові «відмазки», але на вибори не підуть. Але навіть якщо «регіонали» і підтримають завтра призначення виборів у Києві (можливо проведуть його в першому читанні, хоча в проекті зазначено за основу та в цілому), не варто ставитися до цього серйозно, як до остаточно вирішеного питання. Вони це зроблять тільки заради подальшого затягування процесу і для, так званого, публічного «зняття напруги», щоб «витерти руки». Типу, ви хотіли - ми проголосували, отримуйте. Насправді, це нічого не змінює. Головне питання виборів у столиці вирішиться у КС, а він цілковито підконтрольний Януковичу.


Більш того, у продажних «суддів» нинішнього КС вже лежить написане на Банковій рішення щодо проведення виборів у столиці у 2015-році. Єфремов і Ко це чудово знають. Саме тому продовжують «водити козу». На мій погляд, якщо дуже коротко, мотивація і тлумачення КС, тобто, чим вони будуть «крити по-закону» буде виглядати приблизно так: «Минуле рішення КС ( 2008-го) про чергові вибори Київради у 2013-му приймалося до прийняття закону щодо одночасного проведення виборів депутатів місцевих рад, міських та селищних голів. Цей закон було прийнято у 2010-му. Тому, КС розповість усім нам про те, що потрібно виконувати норми саме цього закону і провести усі вибори одночасно у 2015-му році. Ну, а те, що це порушення Конституції, наш Конституційний суд не цікавить. Є ще кілька нюансів щодо черговості та позчерговості цих виборів, але це хоч і суттєво, але з огляду на 2015-й рік не принципово. В той же час, якщо рішення КС буде таким, то регіонали окремою постановою спробують подовжити повноваження нині діючих депутатів Київради до 2015-го. От і все. Безперечно, це антиконституційно і не витримує жодної критики. Втім, їм на це плювати. Ними править страх і їхня політична доцільність.


Як я вже неодноразово казав, максимум на що вони можливо підуть - це вибори мера, але без обрання Київради. Хоча, я вже не вірю і в це. Дочекаються «висновків» КС про перенесення виборів у Києві на 2015 і крапка.

 

Я ще і ще раз наголошую, що Янукович наляканий ситуацією з повним провалом ПР в столиці. Тому зробить усе, щоб не втратити контроль над містом на передодні президентських виборів.

Отже, якщо станеться саме так (а я в цьому не сумніваюся) і їм вдасться «поламати» київські вибори, то найбільш правильним сценарієм для дій опозиції буде спільне блокування «Батьківщиною», «Свободою» та «УДАРом», роботи нелегітимного з червня цього року органу міської влади - Київради та КМДА. Про це вже заявили лідери опозиції і я це цілком підтримую.

Кияни заслуговують на владу Киян! А не владу окупаційної орди, що системно проводить політику остаточного розграбування активів громади і знищення історичного Великого Києва, як українського міста. Готуватися до такого розвитку подій потрібно вже зараз. У мене немає сумнівів, що кияни підтримають опозиційні сили і вийдуть захищати своє конституційне право на самоврядування, право - бути господарями у своєму місті.

 

Зорян ШКІРЯК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини