MENU

Украинец полетит на Марс в составе первой экспедиции

354 0


Студент столичного авіаційного університету Дмитро Носов пройшов попередню реєстрацію у проекті Mars One, що вже цього року розпочне прийом заявок на участь у марсіанській місії. Першу людську колонію Mars One планує висадити на Червону планету у 2023 році.

Дмитро Носов із Бердичева, що на Житомирщині, вчиться в Національному авіаційному університеті на інженера-механіка з обслуговування наземної техніки аеропортів. Є лейтенантом запасу Військово-повітряних сил. Розповідає, що цікавиться наукою з дитинства і припускає, що це у нього спадкове: дідусь Дмитра працював на космодромі «Байконур». 

Про Mars One вперше почув із новин. Каже: вражений ідеєю засновників проекту, вирішив їм написати. 

«Я просто зайшов на їхній сайт, там була імейл-адреса проекту. Я написав листа – короткий коментар на їхній імейл – мовляв, займаєтеся, хлопці, хорошою справою. Попросив, щоб надсилали нову інформацію щодо проекту і написав, що якщо потрібна буде яка-небудь допомога, я готовий». 

Незабаром після цього Дмитрові написав Норберт Крафт – керівник медичного напрямку проекту Mars One. Вони поспілкувалися у скайпі (розмова відбулася наприкінці січня), потім Дмитрові надіслали анкету. Норберт Крафт підтвердив, що Дмитра Носова у Mars One вважають одним із потенційних кандидатів на участь у проекті.

Офіційний відбір іще не розпочався: старт збору аплікаційних форм запланований на першу половину 2013 року. Зараз відбирають в індивідуальному порядку – людей, які так чи інакше видаються команді проекту підходящими для такої далекої мандрівки. Основна вимога до майбутніх жителів Марса – кандидат має бути фізично та психічно здоровим (зокрема, мати 100-процентний зір, нормальний тиск, а його зріст не може перевищувати 190 сантиметрів). 

Відбір для участі у проекті Mars One відбуватиметься у чотири етапи: спочатку прийматимуть заявки, потім, після першого «відсіву», аналізуватимуть стан здоров’я. Далі планують національний відбірковий тур, тобто з кожної країни обиратимуть найкращого кандидата. За результатами четвертого етапу у Mars One сформують шість груп кандидатів, кожна з яких складатиметься з чотирьох осіб (двох чоловіків і двох жінок). Саме цих людей протягом восьми років готуватимуть до польоту і життя на Марсі. З них відберуть щонайменше четверо найстійкіших.

 

МИ - ПАТРІОТИ УКРАЇНИ

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини