MENU

Азаров имитирует сотрудничество с ЮНЕСКО - Бригинец

176 0

Як відомо, комісія ЮНЕСКО вже декілька років чекає від України офіційне запрошення для експертної ради організації, яка має власноруч оцінити критичний стан безцінних пам’яток світової архітектури.

 

Тому я звернувся до Прем’єр-міністра України М. Азарова з вимогою запросити нарешті до Києва експертів ЮНЕСКО для перевірки стану пам’яток світової архітектури, чого міжнародна організація не може дочекатися від столиці України вже кілька років. 

 

Експерти міжнародної охоронної організації ЮНЕСКО наголошують, що Софія Київська та Києво-Печерська лавра знаходиться під загрозою виключення з переліку пам’яток архітектури, що знаходяться під охороною ЮНЕСКО, і вимагали в України звіт про стан буферних зон пам’яток та інформації про плани київської влади щодо їх майбутньої забудови. 

 

Незважаючи на попередження ЮНЕСКО, київська влада продовжує відтягувати момент прийняття Мораторію щодо забудови історичної частити Києва, який «мандрує» коридорами Київради ще з літа 2012 року. 


Дії влади, направлені на співпрацю з ЮНЕСКО – це імітація. Адже за всіма скандальними будівництвами, що наносять шкоду культурній та історичній спадщині, стоїть безпосередньо влада без згоди, клопотання та допомоги якої ці проекти не можна було б втілити в життя. Як приклад, можу привести лобіювання будівництва в буферній зоні Софії Київської на підмурках Десятинної церкви невідомого об’єкта, проект будівництва якого ініціював саме радник Президента України Юрій Мирошниченко. Будівництво вертодрому на схилах Дніпра, будівництво на вул. Грушевського тощо.

Олександр БРИГИНЕЦЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини