MENU

Что общего у Виктора Януковича со Стивеном Кингом?

253 0

У 2012 році Віктору Януковичу від ТОВ «Друкарня «Новий світ» виплачено авторську винагороду в сумі 15 млн. 551 тис. грн. Ще 16,4 млн. грн. гонорару він отримав у 2011 році. Загалом за два роки – 31, 9 млн. грн., або близько $4 млн.

Представники ТОВ «Друкарня «Новий світ» пояснюють, що ці виплати здійснені за передані майнові права на книги Януковича, видані упродовж 2005-2012 років - «Рік в опозиції. У політиці не буває остаточних перемог і поразок», «...І рік при владі. Від кризи - до економічного зростання», «Здолати шлях», «Як Україні далі жити», та ті книги, котрі ще ненаписані автором.

Б’юсь об заклад, що більшість читачів цього тексту не бачив в очі згадані книжки. Їх немає на полицях книжкових крамниць, за ними не стоять черги шанувальників. Вони не стали подією у політичному житті України.

Хоча гонорар в $4 млн. до цього зобов’язує.

Розумію, що ті, хто вигадав цю схему матеріального «пакращення» для Януковича, орієнтувалися на книги і багатомільйонні гонорари того ж Білла Клінтона чи Альберта Гора. Але ж їхні роботи, про які свого часу говорив увесь світ, були продані багатомільйонними накладами.

До речі про світ та про успішних письменників. У серпні 2012 року Forbes оприлюднив рейтинг найбільш оплачуваних письменників планети. Заробіток фіксувався з травня 2011 по травень 2012 року.

Отже, список найуспішніших виглядає так:

Джеймс Паттерсон, $ 94 млн.

Стівен Кінг, $39 млн.

Джанет Іванович, $ 33 млн.

Джон Грішем, $ 26 млн.

Джефф Кінні, $ 25 млн.

Білл О´Рейлі, $24 млн.

Нора Робертс, $23 млн.

Даніела Стіл, $23 млн.

С´юзен Коллінз, $20 млн.

Дін Кунц, $19 млн.

Джоан Ролінг, $17 млн.

Джордж Мартін, $15 млн.

Стефані Мейєр, $14 млн.

Кен Фоллетт, $14 млн.

Рік Ріордан, $13 млн.

 Ви зрозуміли до чого йдеться? Ще кілька гонорарів від ТОВ «Друкарня «Новий світ» і Віктор Янукович може претендувати на місце у списку найуспішніших письменників світу.

Кінг, агов, начувайся!

Сергій РУДЕНКО

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини