MENU

Избегать налогов Саше «Стоматологу» помогает политик из Кипра

819 0

На початку березня російський «Лукойл» заявив про продаж Одеського нафтопереробного заводу міфічній групі компаній «Ветек»(«Газ Україна») віртуального младоолігарха Сергія Курченка. Попри те, що угода не закрита досі, а акції заводу залишаються й надалі у росіян, Сергій Курченко фактично одразу почав позиціонувати себе як повновправний власник заводу. 

 

Його прес-служба в своїх повідомленнях прибирала з офіційної назви заводу слово «Лукойл», а про купівлю-продаж згадувала винятково в минулому часі, як про факт, що вже відбувся. В кінці березня Курченко в компанії з міністром енергетики Ставицьким навіть провів урочистий запуск Одеського НПЗ. Щоправда, журналістів туди не допустили, тому достатньо складно сказати, в чому саме полягала ця процедура.

 

Така поведінка «Ветек» за повного мовчання «Лукойл» настільки заплутала журналістів, що коли тиждень тому кіпрський Empson LTD офіційно заявив про намір купити акції українського нафтопереробника, значна частина повідомлень вийшла з заголовами «Курченко продає Одеський НПЗ кіпротам». Варто відзначити, що до цього доклала руку і прес-служба самого Курченка, повідомлення якої було сформульовано таким чином, щоб лише посилити цю плутанину.

 

Проте, як вже згадувалось, єдиним власником акцій заводу досі залишається голландська дочка «Лукойл» LUKOIL EUROPE HOLDINGS B.V.  Саме вона й виступатиме стороною в угоді з кіпрською компанією. У зв'язку з цим цікаво ознайомитись з походженням цього офшору, отже:

 

EMPSON LIMITED 25/10/2012

 

У нього власник:

 

S.I. CYLAW SERVICES LIMITED 25/11/1994

 

У нього власники:

 

Кіпріот ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΗΣ і


STELIOS IERONYMIDES & ASSOCIATES LLC 18/01/2013

 

У нього власник:

 

 

Кіпріот ΣΤΕΛΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΙΔΗΣ

 

Отже, кінцевим власником українського стратегічного підприємства стане громадянин Кіпру Стеліос Ієронімідес, який є надзвичайно цікавою персоною. Справа в тому, що пан Ієронімідес - відомий на Кіпрі політик, депутат парламенту та один з лідерів Демократичної партії Кіпру(DIKO). 

 

Якщо припустити, що поважний кіпріот - просто підставна особа в оборудці, яка здійснюється в інтересах пана Курченка, виникає природне запитання, а чи немає якихось простіших шляхів уникнення оподаткування?

 

Олександр ДАНИЛЮК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини