MENU

«Арешт та утримання Юлії Тимошенко під вартою є незаконними та політично вмотивованими», - одноголосне рішення Европейського суду з прав людини

1854 8

Європейський суд з прав людини одноголосно виніс рішення у справі Юлії Тимошенкоарешт та утримання Юлії Тимошенко під вартою є незаконними та політично вмотивованими.

 

Відповідне рішення сьогодні зачитав президент Європейського суду прав людини Дін Шпільман.

 

Він наголосив, що 9 квітня 2013 року палата суддів Європейського суду у справі Юлії Тимошенко прийняла одноголосне рішення, що арешт та утримання під вартою Юлії Тимошенко є незаконнимими та здійснювалися за політичними мотивами.

 

«Сьогодні вперше європейська інституція зробила юридичну оцінку у справі Юлії Тимошенко. На основі статті №18 Європейської конвенції прав людини суд одноголосно вирішив, що Тимошенко була затримана і перебувала під вартою незаконно, і щодо неї здійснюється політично вмотивоване переслідування», - заявив захисник Юлії Тимошенко Сергій Власенко.

 

За його словами, влада України повинна негайно виконати рішення Європейського суду, а саме: звільнити Юлію Тимошенко та відновити її права.

 

Сергій Власенко додав, що за результатом саміту Україна-ЄС, який відбувся у лютому цього року, Янукович зобов’язався виконати рішення Європейського суду у справі Юлії Тимошенко і не подавати апеляцію.

 

«Оскільки рішення було прийнято одноголосно - влада України зобов’язана його негайно виконати», - підкреслив Власенко.

 

«Ми будемо застосовувати всі можливості передбачені українським законодавством для звільнення Юлії Тимошенко та відновлення її прав. Ми вимагаємо її політичної та юридичної реабілітації», - резюмував захисник.

 

Нагадаємо, що сьогодні, 30 квітня, у Страсбурзі було виголошено рішення Європейського суду з прав людини щодо лідера опозиції Юлії Тимошенко.

 

Скарга, яку розглядає Європейський суд з прав людини, стосується так званої «газової справи».


Батьківщина

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини