MENU

Власники котеджів забирають­ у людей Дніпро

447 0

Усіх багатіїв тягне до води. Одні купують яхти, інші - викуповують пляжі. Якщо перше цілком законно, то інше – за межею закону.

Один із мешканців Бориспільського району написав мені на «Фейсбук», що в селі Кийлів, біля території СТ «Парус» (Головурівська сільрада), в природоохоронній зоні, ведеться будівництв¬ котеджів. Селяни б’ють на сплох, бо їм перекрили вихід до Дніпра.

Керівник моєї приймальні в Борисполі, разом з екологом, виїхали на місце. Дійсно, у Кийлові, берег Дніпра   майже забудований. Ця територія має намивні грунти. Судячи з кількості «будиночків» та розмаху будівництва - це задавнений процес.

Місцеві жителі стверджують, що тут намивають грунт за забудовують   узбережжя з 2007-2009 років, коли Бориспільська РДА виділила наділи під будівництво. Щоправда, цього разу обладнання для намиву піску не виявлено. Зате працює будівельна техніка.

Вже збудовані будинки обладнані камерами спостереження. Будь яка зацікавленість об’єктов, зокрема з боку моїх помічників, викликала зворотню зацікавленість охоронців.

Через якихось кілька років мешканці села Кийлів та СТ «Парус» можуть втратити можливість виходу до прибережної смуги взагалі. Зараз ще можна пройти крізь   ділянки, які ще не забудовані. Ситуацію беру під свій контроль.

Сергій МІЩЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини