MENU

Міфи і правда підняття акцизів на пиво. Алкоголізм не поборять

269 0

Друзі, завтра комітет!!!! Прийдіть! Пивні компанії шантажують політиків, що підуть з ринку України. Ми таку тактику вже бачили в Росії в 2009 році, коли там втричі піднімали акцизи на пиво! Зараз 2013 рік - всі тодішні заяви виявилися брехнею. Зараз пробують повторити експеримент тут! НЕ ВИЙДЕ. Крім пива, ще піднімемо акцизи на горілку і слабоалкоголку! Чиї інтереси відстоює податковий комітет: пивних компаній чи українських дітей!? У середу, 5 червня о 14:00 громадські активісти пікетуватимуть засідання Комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики, на якому розглядатиметься законопроект з підвищення акцизів на пиво № 2876, з вимогою підтримати його та рекомендувати на перше читання.Законопроектом пропонується підвищення акцизів на пиво з 0, 87 коп. до 2, 5 грн., що призведе до здорожчання пляшки пива на суму менше однієї гривні. 

Незважаючи на той факт, що акциз на пиво у сусідній Росії складає 3,83 грн., а це у 4,5 рази вище чинної в Україні ставки акцизу, і в 1,5 рази вище, запропонованої цим законопроектом ставки, а приміром, в Білорусі ставка акцизу на 1 літр пива у 2013 р. становить у гривневому еквіваленті 2,7 грн., пивне лобі в Україні гальмує проходження даного законопроекту в парламенті та всіляко намагається впливати на депутатів. 

Активісти Опікунської Ради «Охматдит», Коаліції громадських організацій «За тверезу Україну», руху добровольців «Простір свободи», Українського інформаційного центру з проблем алкоголю та наркотиків, Коаліції «За вільну від тютюнового диму Україну», Регіонального центру "Життя", Інтернет-проекту «Таблеточки», ГО «Стріт Ворк Аут» закличуть членів Податкового комітету врятувати українських дітей від дешевого пива та рекомендувати законопроект № 2876 на перше читання. Засідання Податкового комітету буде показовим з точки зору того, чиї інтереси відстоюватимуть члени комітету - народні депутати: пивного бізнесу чи українських дітей?! . 

Акція відбудеться біля комітетів ВР за адресою: вул. Липська, 3.

Контакти:

Юлія Солоха, 097 675 91 38 Коаліція «За тверезу Україну»

Оксана Корчинська, голова Опікунської Ради НДСЛ «Охматдит» 067 233 49 48

Hanna Hopko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини