MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 25 жовтня 2017

1221 0

Шановні читачі, до вашої уваги – традиційна добірка найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 25 жовтня

Чийгоза й Умерова видали Туреччині – ЗМІ

За словами лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва, Ахтема Чийгоза й Ільмі Умерова забрали в Анапу, а близько години тому літак із представниками Меджлісу кримськотатарського народу відправився в Анкару. Уповноваженого президента України у справах кримськотатарського народу зазначив, що звільнення бранців Кремля, яких в окупованому Криму засудили російські окупанти, стало можливим завдяки домовленостям, досягнутим під час візиту президента Турецької Республіки Реджепа Таїпа Ердогана в Україну. Інформацію про звільнення заручників підтвердив російський адвокат Микола Полозов.

Ілюстрація громадського зацікавлення процесом над Януковичем. ФОТО

Словом, роблять усе, щоби про цей суд усі забули. А були ж часи, коли в Оболонському суді оперативно виносили вироки активістам, які пікетували Межигір'я, коли там мешкав нинішній обвинувачуваний: ранком у пікеті – ввечері в суді – вночі в СІЗО. І навіть ті, хто так багато зробив для викриття корупції колишнього президента, теж утратили цікавість до нього, наче й не було ні Майдану, ні окупації, ні жертв війни з Росією, початої на письмове прохання того, кого нема в залі суду. Та найстрашніше не все це, а те, що є багацько людей, які постраждали внаслідок усього скоєного Януковичем, але вони не пов'язють із ним причин того, що діється. На порядку денному – прибрати іншого президента.

Квінтесенція нашого лицемірства

Таке подвійне ставлення в нашому суспільстві є квінтесенцією лицемірства, яке тягнеться ще з радянських часів. Це стосується багатьох сфер життя, не тільки економіки. У День захисника Вітчизни ми купуємо шкарпетки чи дезодоранти чоловікам, які бігли від мобілізації, що аж п’яти виблискували. Ми йдемо голосувати "за стабільність", яка конвертується в гречку, а потім волаємо, що при владі самі пройдисвіти. Ми й далі вимагаємо поваги не за гідно прожите життя, а просто за старість, даємо хабарі для швидшого вирішення справи, але посилаємо прокльони корупціонерам. Кидаємо сміття на вулицях, критикуючи владу, яка погано утримує місто чистим. І, нарешті, бажаючи бути заможними, ми занадто часто не намагаємося щось робити, а закликаємо відібрати та поділити те, що заробили інші. 

Як Україні стати туристично привабливою країною

Якщо подивитися на якість відпочинку в Одесі цього року, то його неможливо порівняти навіть із Болгарією. Будь-яка країна дає дуже хороший рівень сервісу за абсолютно розумні гроші. І спектр поєднання "ціна-якість" дозволяє розвиватися виїздному туризмові саме в контексті тієї чи іншої країни. Ні для кого не секрет, що курорти "all inclusive" у Туреччині дають найбільшу кількість клієнтів саме за рахунок харчування. Комплекс проблем, які заважають розвиткові сервісу в Україні, починається від ментальності, тобто бажання заробити сьогодні й зараз, а не вкладати на перспективу. Із цієї причини не будують нових готелів і не пропонують нових послуг. А ті послуги, які пропонують і виникають на ринку, коштують настільки дорого, що далеко не кожному клієнтові це під силу.

"Закидані камінням за наявність ґаджетів". Чому ООН евакуювала свою місію з африканської країни

Днями ООН евакуювала свою місію з африканської країни Малаві через убивства людей, яких вважають вампірами, та масові заворушення під час полювання на них. Евакуюються й посольства різних країн. Причиної кривавої розправи стала заява місцевого політика Бона Каліндо з Демократичної прогресивної партії, який запевнив, що люди справді гинуть містичним шляхом через те, що їхню кров випивають вампіри. Нібито в тих оселях, де люди ставали слабкими й гинули, бо слуги сатани вампіри висмоктали їхню кров, знаходили якісь золоті трубочки. Дев’ять людей днями були жорстоко вбиті, а саме закидані камінням, за підозрою у вампіризмі. Зазвичай доказом їхнього "вампірства" була наявність електронних ґаджетів.

Як Олегові Ляшку виграти в лотерею у Зімбабве?

Голова "Радикальної партії України", очільник фракції у Верховній Раді України Олег Ляшко має веселу вдачу, – написав в електронній декларації, що виграв у лотерею півмільйона гривень. Так, саме вдачу, не удачу російською мовою, а характер, норов у нього веселий, якщо він дозволяє собі таке писати про походження своїх грошей. Олеже Валерійовичу! Це в Зімбабве так можна пояснювати походження свого багатства на тлі зубожіння мільйонів. Про це пишуть у своїй книзі "Чому нації занепадають. Походження влади, багатства та бідності" Дарон Аджемоглу та Джеймс Робінсон. Там дикатор Мугабе у прямому ефірі виграв у лотерею 100 тисяч доларів.

Василь Голобородько, лауреат Шевченківської премії, що виїхав із Луганська, потребує допомоги

Четверту зиму в Ірпені збирається зимувати лауреат Шевченківської премії Василь Голобородько. Він мешкає в 2 корпусі Будинку творчості письменників, де провалюється унітаз і вивалився піддон від душу – там велика дірка, з якої тягне холодом. Котельня в цьому корпусі зламалася, тож за мінус семи вночі поет рятується обігрівачем. Панові Василеві – 72 роки. У 2014-му він приїхав на два тижні з окупованого Луганська, безкоштовно отримав це тимчасове житло, яке, схоже, перетворюється на постійне. Він майже не ходить, бо має хворі ноги. Пан Василь продовжує працювати й обмірковує плани, що коли в Луганську щось "стабілізується", тоді можна буде продати хату і квартиру та назбирати хоча б на перший внесок тут. Допомоги насправді не чекає, хоча дуже її потребує.

 

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини