MENU

Більшість націй зникне за непотрібністю - Корчинський

350 0

Русь складалася навколо шляху з варяг у греки. Коли шлях захирів, довелося хреститися, щоб гуртуватися навколо Христа. Нині межа мрій – стати шляхом з Сибіру до Страсбурга. Нас закликають до патріотизму, що передбачає деяку жертовність. Можна бути шахідом в ім’я Аллаха, але неможливо бути шахідом в ім’я транзиту.

Колись кольори національного прапору символізували систему цінностей, звалище архетипів і спосіб буття. Саме цінності і спосіб буття нації перемагали ворожі архетипи.

Греки нав’язували світові еллінізм, римляни – імперію, євреї – обрізання, французи – свободу і кохання, британці – цивілізацію та капіталізм, німці – новий порядок, росіяни – нагайку і балалайку, ми – голодомор.

Нині у всіх однакове буття і спільні цінності – це означає, що більшість націй зникне за непотрібністю.

Шанси вижити мають пригніченні нації, які прагнуть здобути те, що іншим давно набридло. Французи окрім ностальгії не мають надзавдань ані у Франції, ані у світі. А французькі араби плекають великі плани у Франції й у світі.

У зв’язку з цим, для України взаємодія гілок влади, НАТО, приватизація, інфляція, Межигір'я є важливими, але другорядними питаннями. Першорядними питаннями є позбавлення бюрократії монополії на насильство, християнська революція, вироблення специфічного містицизму і способу буття братств. Найцінніше в Україні не те, чим вона подібна на інших, а те, чим вона від них відрізняється. Варто плекати пережитки, культивувати відмінності. Це соломинки, за які можна чіплятися, коли набридне тонути.

Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ

 

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини