MENU

Є три головні небезпеки виборів-2019

1226 0

До виборів ще півроку, але готуватись треба вже. Бо якщо так піде і далі — ці вибори будуть ще довго сниться нам в страшному сні. Які ж головні небезпеки виборів-2019, хочу вас запитать?

Лише три головні небезпеки. З якими до того ж можна і варто боротись. Далі буде трохи тексту, так що прийдеться читать.

Отже небезпека номер один — це некомпетентість.

Це я не про політиків, а про нас з вами, як виборців. Некомпетентність — це якщо люди будуть вибирати не президента парламентсько-президентської республіки, а претендента на трон, монарха епохи пізнього середньовіччя. Тобто того кандидата який переконливіше за інших наобіцяє вирішення усіх можливих проблем, незалежно від того, що записано за Президентом в Конституції. Безпосереднім наслідком такого буде стрімке розчарування і політична криза в Україні. 

Читайте також: Передвиборча лихоманка. Головні інтриги політичної осені в Україні

Що робити щоб запобігти? Прочитати уважно статтю 106 розділу 5 Конституції України і порівняти її з обіцянками кандидатів на посаду Президента. Тих, в кого обіцянки виходять далеко за межі повноважень варто було б відсіяти відразу. До речі, це потенційно цікава тема для VoxCheck — порівняти публічні обіцянки кандидатів в Президенти з реальними президентськими повноваженнями.

Небезпека номер два — жадність.

І знову я не про цих корумпованих політиків та олігархів, а таки про нас. Небезпека ця полягає у тому, що виборці, як це бувало раніше, знову візьмуть грошима. Тобто продадуть свій голос. А потім будуть скаржитись, що політики виявились знову не такі як треба. В результаті політикам треба все більше грошей для підкупу виборців, а це або друк грошей та інфляція або нові кредити, які ляжуть тягарем на тих самих виборців. 

Читайте також: Адміністрація президента спробує вивести в другий тур проросійського кандидата – Доній

Що робити в цій ситуації? Та просто пам'ятати одну просту істину, що кожну гривня, яку ви візьмете гречкою, проднаборами чи іншими заохочувальними призами, вам доведеться віддавати з власної кишені, та ще й з відсотками.

Коли ви знову почуєте про безкоштовні концерти від якогось кандидата, пам'ятайте, за цю музику платите ви. До речі майбутніх парламентських виборів це теж стосується.

Небезпека номер три — байдужість.

Але знову, не їхня до наших проблем, а наша до виборчого процесу. Небезпека ця три проста як двері, але найстрашніша з усіх. Бо кожен раз як ви не приходите на вибори за вас голосує Путін. І не просіть про докази, просто повірте цього разу. Низька явка це шлях в політику тим, хто найкраще знається на маніпулюванні голосами виборців. Разом з тим навіть найпотужніші маніпуляції дають збій коли виборці масово йдуть на дільниці за власним, так би мовити, бажанням. 

Читайте також: Нас ждут самые тяжелые выборы за всю новейшую историю Украины – Корчилава

Цю небезпеку подолати найпростіше, поможе звичайний тайм менеджмент. Треба лише завчасно, по-німецьки, на пів року вперед, взяти і запланувати. Вирішити для себе, що єдина річ яку вам треба встигнути 31 березня 2019 року, це прийти на виборчу дільницю і проголосувати.

Якщо ми зможемо подолати всього лише ось ці три небезпеки — ніякий популізм, адмінресурс, чи втручання зовнішніх ворогів за спотворять наш вибір. Більше того, якщо ми впораємось з цими трьома небезпеками нам буде простіше не тільки зробити власний вибір, але й захистити його.

Запам'ятайте: перевір, не продайся, прийди. Це просто.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і Telegram

Олександр СНІДАЛОВ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини