MENU

Украиноязычным певцам и группам Попов запретил выступать на День Киева

2049 5

В головному концерті до Дня Києва на Майдані Незалежності візьмуть участь лише російськорепертуарні артисти: Потап і Настя, Альона Вінницька, Брати Карамазови та Ані Лорак. А україномовних артистів сором’язливо прибрали з центру і заслали на Оболонь, де виступлять Тартак, ТНМК і Скай.

Для української музики влада створила резервацію, а головну сцену віддала російськомовним артистам.

Коли Попову потрібно було використати популярні імена для реклами свого безглуздого референдуму, то він запросив до участі україномовних зірок: Руслану, Олега Скрипку тощо. Коли ж доходить до співу, то він запрошує українофобів, які за все своє життя (крім Ані Лорак) так і не вивчили державну мову.

Як треба було  постаратись, щоб з усього різноманіття українських артистів вибрати для співу на День Києва на Майдані Незалежності лише артистів, репертуар яких складається суто з російськомовних пісень. Україномовні пісні були лише в репертуарі Ані Лорак і то колись.

Поки у Верховній Раді та навколо неї йдуть битви за те, щоб не допустити надання російській мові статус другої державної, призначений Януковичем Попов, на жаль, в Києві вже почав реалізовувати написаний регіоналами законопроек.

Нагадаю, до порядку денного засідання Верховної Ради України в четвер, 24 травня, було внесено проект закону «Про основи державної мовної політики», який фактично вводить російську як другу державну мову. Обурені з цього приводу активісти протестували під Верховною Радою та почали облаштовувати наметове містечко. Депутати-опозиціонери заблокували трибуну,  тож питання не розглядалося, але є велика небезпека, що  Верховна Рада повернеться до цього питання.


Александр БРИГИНЕЦ

 

 

 ПОПОВ АЛЕКСАНДР ПАВЛОВИЧ. ДОСЬЕ



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини