MENU

Україна обіграла Австрію й достроково вийшла на Євробаскет-2022

286 0

 Фото – Федерація баскетболу України

Збірна України з баскетболу достроково вийшла на чоловічий чемпіонат Європи, який майбутнього року відбудеться в Грузії, Німеччині, Італії та Чехії.

Цього права команда Айнарса Багатскіса домоглася, обігравши в надважкому матчі австрійців у так званому баблі в Словенії – 70:67, інформує UAINFO.org  з посиланням на Obozrevatel.

 

"Жовто-сині" не надто впевнено розпочали поєдинок, не потрапляючи з хороших позицій. Однак ближче до середини першої чверті українці намацали свою гру, водночас досить упевнено діючи в обороні. Під кінець третьої хвилини Олександр Липовий реалізував дальній кидок і вивів команду вперед – 8:5.

Олександр Мішула та Віталій Зотов до кінця періоду відзначилися аналогічними діями, але суперник зумів не відпустити українців у відрив – 16:14.

 Читайте також: ЧЄ з художньої гімнастики: Україна здобула ще два "золота"

Друга чверть розпочалася з ривка 5:0 за якихось 50 секунд, змусивши тренера опонента брати тайм-аут. Прекрасно в обороні діяв Володимир Герун. Австрійцям завдяки активній грі під своїм щитом вдавалося створювати проблеми нашим хлопцям.

У середині 10-хвилинки українці пропустили ривок суперника 0:10, що призвело до того, що австрійці завершили першу половину на свою користь – 29:30.

У перерві Айнарс Багатскіс знайшов потрібні слова для своїх підопічних. Українці жваво почали другу половину з приголомшливих 10:2. Цей момент дав змогу "жовто-синім" більш упевнено себе відчути на паркеті, але суперник продовжував "кусатися", раз у раз реалізуючи спроби з-під щита.

У кінцівці зустрічі команди обмінялися точними дальніми спробами – 50:45.

Читайте також: "Хто під десятим номером? Бог": безсмертні правила життя Дієго Марадони

У вирішальній 10-хвилинці австрійцям уже на другій хвилині вдалося зрівняти рахунок, а українці заробили на той час п'ять фолів. "Жовто-сині" зуміли піти у відрив на п'ять пунктів, але австрійці тут же підтяглися – 59:58.

У підсумку все вирішилося на останніх нервових секундах, які наша команда завершила на свою користь.

Україна – Австрія – 70:67 (16:14 13:16, 21:15, 20:22)

Україна: Лукашов (14 + 5 підбирань), Шундель (3 – 4 втрати), Липовий (8 + 5 передач), Петров (4 + 10 підбирань + 4 передачі), Герун (8 + 8 підборів) - старт; В'ячеслав Бобров (4 втрати), Павлов (6), Кравцов (2 +5 підборів), Санон (2), Мішула (20), Зотов (3)

Австрія: Вуйошевич (15 + 4 передачі + 3 перехоплення), Мурат (3), Гюттль (16), Огунсіпе (7), Махалбашич (11 + 7 підбирань + 9 передач + 5 перехоплень – 4 втрати) - старт; Шрайнер (4), Ламешич (4), Фрідріх (3), Ерсек (4), Дув'єр

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини