MENU

Андрій Миселюк: Москва готує провокації на Sea Breeze-2021

1107 1

Андрій Миселюк: Москва готує провокації на Sea Breeze-2021

"Великі військові навчання Sea Breeze-2021 у Чорному морі наступного тижня стануть першою масштабною грою мускулами США і Росії після женевської увертюри «миротворців» Джо Байдена і Володимира Путіна. Про участь у Sea Breeze-2021 офіційно оголосив Шостий флот ВМС США. В цілому в Breeze-2021 бере участь рекордна чисельність країн-учасниць з моменту початку цих навчань на території України у 1997 році - 32 країни, 5000 військових, 32 кораблі, 40 літаків та 18 команд спеціальних операцій та дайвінгу", - про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політолог Андрій Миселюк, інформує UAINFO.org

«Навчання Sea Breeze-2021 підвищують сумісність, посилюють морську безпеку та забезпечують мир в регіоні», - запевнили в посольстві США в Україні.

Натомість Росія цим запевненням про миру та безпеку не вірить. І заявляє, що Sea Breeze-2021 навпаки, безпеці в Чорному морі серйозно загрожують. Це правда. З одним важливим уточненням – навчання Sea Breeze-2021 серйозно загрожують безпеці в такому вигляді, якою її у Чорному морі бачить Росія.

Читайте також: Українські ВМС погодили план проведення масштабних навчань Sea Breeze 2021 із рекордною кількістю країн-учасниць

РФ, звичайно, не може дозволити собі ставитися собі до Чорного моря так же нахабно, як ставиться до Азовського – як до свого «внутрішнього озера». Тут не ті масштаби. Й Туреччину з її серйозними можливостями нікуди не подінеш. Але Москва хоче закрити це «озеро» від чужаків - насамперед від американського втручання.

Із тим, щоб залишити справи «із підтримання миру і стабільності в регіоні» виключно військово-морському клубу Blackseafor із причорноморських держав. Куди входять Росія, Туреччина, Румунія, Болгарія, а також Україна і Грузія.

Це той же самий трюк, який Росія вже успішно реалізувала в іншому стратегічно важливому для себе «внутрішньому морі» - Каспійському. Але з Чорним морем такий фокус повторити Москві не вийде. Цей регіон – у сфері стратегічних інтересів США, Великої Британії та НАТО в цілому. Тому Сполучені Штати та їхні союзники навчання у Чорному морі наступного тижня проведуть.

Читайте також: Україна і Великобританія домовилися про спільне будівництво військових кораблів

І те, що Росія попереджає ризики ненавмисних інцидентів під час навчань – свідчення того, що вона до цих провокацій вже готується. Так само, як це було під час минулорічних навчань Sea Breeze-2020.

Коли військові кораблі країн НАТО та кораблі України, що перебували в районі навчань, почули на відкритому морському радіоканалі попередження від російського сторожового корабля російською мовою: «Вы находитесь в закрытом для плавания районе. Рекомендую и требую покинуть район, закрытый для плавания. В данном районе будут проводиться артиллерийские стрельбы. В случае повреждения вашего корабля ответственности не несем».

Тому після наполегливих нещодавніх російських рекомендацій Москви до США та їхніх союзників відмовитися від навчань, учасникам Sea Breeze-2021 особливо серйозну увагу необхідно буде звернути на можливі російські провокації. Та бути готовими до реагування на них", - констатує політолог.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини