MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 30 липня 2021

123 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні,  30 липня.

"Сделаем это незамедлительно": Лукашенко заявил о готовности размещения войск РФ в Беларуси

Президент Беларуси Александр Лукашенко заявил о готовности размещения российских военных на территории страны, если это будет необходимо для обеспечения безопасности Союзного государства.

Об этом сообщает государственный Белта, информирует UAINFO.org

По словам президента, вопрос размещения российских баз в Беларуси не обсуждался несмотря на размещение баз НАТО по всей Европе. Но если нужно будет для безопасности Союзного государства разместить российских военных, то они будут размещены "незамедлительно". 

"Сейчас в этом нет никакой необходимости, у нас достаточно крепкие, сплоченные, компактные Вооруженные Силы. Не считая "территориалов", мы можем в нужный момент в короткий промежуток времени 500 тысяч человек поставить под ружье, а это уже сила. Если будет мало, сюда будут введены все Вооруженные Силы Российской Федерации. Такого никогда не будет. Но если нужно, мы раздумывать не будем", — заявил Лукашенко.

Майбутнє Зеленського: чому ця осінь визначальна

Екватор Президента передбачає кілька важливих моментів, але найголовніший – це психологічне усвідомлення, що пішов зворотній відлік до дня виборів. Досі, лише Кучма зрозумів, що підготовка до виборів починається саме в цей момент.

Будь-яка політична кампанія (революція також, між іншим) передбачає шість ключових складових: лідер, структура, ідеологія, гроші (в тому числі і на лояльність ключових ЗМІ та стейкхолдерів), час і міжнародка підтрика. Виграє той, хто має чотири і більше складових. Станом на зараз у Володимира Зеленського є лише дві: лідер та час. Все інше, якщо виразитися метафорично: в процесі розробки, пише на власній сторінці у  Facebook журналіст Вадим Денисенко, інформує UAINFO.org.

Структура і некерована вертикаль

Станом на зараз Вололдимир Зеленський може похвалитися лише двома речами: взятим під певний контроль парламентом і частковим контролем над центральною частиною вертикалі влади. Але поки це все ще ілюзія контролю: є величезна група людей, які нічого не вирішують і яким певними преференціями закрили рот. У більшості немає жодних політичних перспектив, якщо виходити з нинішнього закону про вибори, і тому, все залежить від чіткості виконання домовленостей з цими людьми і відсутності будь-кого, хто міг би внести дестабілізацію. Ключовий посил Банкової: «Ми їм потрібні більше, ніж вони нам», але в ньому, хоч і є частина правди, є й реальна загроза: нинішня стабільність тримається на тому, що різні групи впливу погодилися поки(!) грати в цю гру. Але чим ближче буде до кінця каденції Президента і Ради, тим більш зухвало нардепи будуть шукати своє майбутнє. І їхня лояльність залежатиме саме від перспектив, а не від чогось іншого. Ними буде рухати страх майбутнього, і якщо вони не боятимуться масово вийти з-під підпорядкування, в критичний момент структура може посипатися.

Спецоперація "Окупація". Як російські спецслужби створювали умови для вторгнення в Крим

Російський журналіст Леонід Парфьонов записав відеозвернення, в якому висловив обурення намаганням вже українського журналіста Євгена Кисельова отримати однозначну відповідь на питання: "Чий Крим?". У відео натякається, що в Росії існує загроза притягнення до кримінальної відповідальності за згадку про українську приналежність Криму. Але, покарання – це тільки одна сторона кримської медалі.

Російське суспільство має стійкий запит на покражу Криму. З цим змушені рахуватися всі, хто бажає зробити кар'єру в публічній російській сфері. Парфьонов не єдиний, хто відповідає ухильно. Згадаємо промови російського опозиціонера Олексія Навального, або кримські "ані вашим, ані нашим" тези кандидатки на пост президента РФ Ксенії Собчак, - пише Лариса Волошина для "Української правди", інформує UAINFO.org.

Згідно з результатами соцопитування "Левада-Центром" від квітня 2021 року, 86% росіян стабільно підтримують спробу незаконної анексії Криму. Цей показник майже не змінюється з 2014 року. Попри санкції, ізоляцію та суттєве погіршення життя самих опитаних, що вони теж визнають. 

Дожилися: чому в аграрній Україні продукти коштують дорожче, ніж у Польщі та США

Недавні соцопитування підтверджують факт, відомий більшості українських сімей: ми в середньому витрачаємо на їжу половину своїх доходів. Це більше, ніж у деяких африканських країнах і навіть путінській Росії, де на продукти йде близько третини зарплати. І вже точно не йде ні в яке порівняння зі США і розвиненими європейськими державами, жителі яких витрачають на їжу менш як 10 відсотків своїх доходів.

Перше пояснення, яке спадає на думку, – зарплати за кордоном більші. Але це вірно лише частково. У такій великій аграрній країні, як Україна, яка годує своїм зерном практично весь світ, продукти в магазинах коштують, іноді – в рази, дорожче, ніж за кордоном, пише Ганна Нагорна для УНІАН, інформує UAINFO.org.

Українці, які живуть в Польщі і відвідують періодично рідну країну, не можуть зрозуміти, як тут працює ціноутворення. Чому всі продукти коштують так дорого при нашому невисокому рівні зарплат, і чому з кожним роком ціни тільки ростуть.

Наприклад, ось ціни на типові для кожної сім'ї продукти в торговельній мережі Польщі Stokrotka у перерахунку на українську валюту.

Эпоха голода и нищеты. Пока Путин занимался Украиной, в России случился коллапс

На днях президент США, выступая перед нацразведкой, сказал, что Владимир Путин находится в "трудном положении" и у него есть "настоящая проблема", так как российская экономика опирается исключительно на ядерное оружие и нефть.

Українка влаштувала п’яний дебош у барі в Італії та побила копа – ЗМІ

У барі італійського містечка Ольбія жінка родом з України влаштувала п’яний дебош, постраждав поліцейський.

Про це пише Gallura Oggi.

31-річна жінка розсердила інших відвідувачів закладу п’яним виглядом, через що між ними сталася суперечка.

Очевидці викликали на місце події правоохоронців, щоб заспокоїти громадянку.    

Приїзд копів не злякав українку. Спершу жінка усіляко ображала патрульних, а потім схопила зі столика бару металевий держак для рушників і вдарила офіцера по голові.

В Арктиці зафіксовані високі концентрації "вічних хімікатів", – учені

Вічні хімікати токсичні як для людей, так і для тварин, тому їх потрапляння в харчовий ланцюжок викликає величезне занепокоєння.

Пер- і поліфторалкільні речовини (PFAS) відомі як "вічні хімікати", оскільки вони не руйнуються природним способом у навколишньому середовищі. Нове дослідження показує, що підвищені темпи танення арктичних льодів призводять до витоку великої кількості цих хімічних речовин у навколишнє середовище, пише Science Alert, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

PFAS не виникають в Арктиці, але вони там осідають. Вони використовуються в усіх видах продукції і процесах, вироблених людиною, від коробок для піци до піни, використовуваної для гасіння пожеж.

Принцеса-командо: 19-річна спадкоємиця трону Бельгії взяла участь у військових навчаннях

19-річна принцеса Єлизавета, спадкоємиця трону Бельгії, завершила свій перший рік навчання в Королівській військовій академії. Її Високість взяла участь у триденних навчаннях в таборі тренувального центру Марше-ле-Дам нарівні з іншими курсантами. Вона проявила силу, витривалість і неабиякі здібності до скелелазіння.

На офіційних сторінках королівської сім'ї в соцмережах були опубліковані вражаючі фото і відео, де принцеса виглядає справжнім командо, інформує UAINFO.org з посиланням на Факти

У цій же академії з 1978 по 1981 рік навчався батько Єлизавети король Філіп. Раніше принцеса, старша з чотирьох дітей короля, протягом двох років навчалася за кордоном — у коледжі UWC Atlantic College в Уельсі, куди вона вступила у 2018 році.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини