MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 27 березня 2024

65 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 27 березня. 

"Ми знаходимося у стадії гострої війни": джерела в розвідці відреагували на чутки про підвищений ризик ракетного удару 27 березня  

Україна вже понад два роки перебуває у гострій фазі війни з Росією. Тож українцям слід бути готовими до того, що ворог може завдати удару у будь-який день, як робив це вже неодноразово.

Жодних підстав стверджувати, що саме 27 березня загроза для українців з боку РФ є особливо сильною – немає. Про це OBOZ.UA заявили джерела в розвідці, інформує UAINFO.org.

Істерія в українському сегменті мережі Інтернет щодо особливо сильної загрози російських обстрілів 27 березня виникла після ранкового допису у Telegram-каналі заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимура Ткаченка.

"Сьогодні не ігноруємо тривогу Всім балансоутримувачам та власникам укриттів необхідно забезпечити цілодобовий та безперешкодний доступ до них", – написав посадовець, закликавши повідомляти про зачинені укриття у спеціальний бот.

The Telegraph: Володимира Путіна можна судити за його злочини вже зараз

Цього місяця російський народ обрав своїм президентом на наступні шість років міжнародного злочинця, за злочини якого він несе таку ж політичну відповідальність, як і німці, що колись підтримували Гітлера. Обидва лідери винні в тому, що Нюрнберзький суд назвав "найвищим міжнародним злочином", а саме в агресії – тобто вторгненні в іншу країну, яка не становить небезпеки, без вагомої причини – і, таким чином, несуть відповідальність за "все зло, всі жахи війни", повідомляє The Telegraph, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA

Можна уявити собі сучасний Нюрнберзький трибунал, на лаві підсудних місце Геринга посів би Путін, а по боках — співучасники змови, такі як Лукашенко, Мєдведєв, командири, які керували знищенням Маріуполя і розстрілами в Бучі, а також брехливі пропагандисти з державного телебачення Росії й православної церкви.  Найголовнішим з цих вболівальників буде патріарх Кіріл, колишній колега з КДБ, який пробачив невибіркові бомбардування і вбивства як частину "священної війни" проти Заходу, в якій російські солдати, що загинули, потраплять на небеса.

"Проблема цієї картини полягає в її неправдоподібності. Наразі не існує суду, який міг би судити Путіна — саме тому близько 39 демократичних країн, включаючи Велику Британію, створили "основну групу", яка вивчає можливість створення "трибуналу з питань агресії", щоб мати справу з ним [Путіним] у разі його повалення", — пише The Telegraph.

П'ятий день після обстрілу росіян: у Міненерго розповіли, що відбувається на ДніпроГЕС 

На Дніпровській ГЕС п'ятий день поспіль продовжують розбирати завали після атаки росіян. Фахівці оцінюють стан обладнання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступницю міністра енергетики України Світлану Гринчук в ефірі "Радіо Свобода", інформує UAINFO.org

"Що стосується пошкодження ДніпроГЕС - то на сьогодні ще триває розбір завалів і триває оцінка стану обладнання. Те обладнання, яке підлягає ремонту, яке можна швидко зремонтувати – ми це робимо. Те обладнання, яке зазнало значних пошкоджень, – шукаємо заміну йому і будемо намагатись якомога швидше поремонтувати його", – сказала вона.

Заступниця міністра наголосила, що енергетика є головною ціллю для ворога, тому українці повинні бути готові до різних варіантів розвитку подій.

ЗСУ знищили рідкісну російську машину "судного дня". ФОТО

Судячи з відео, яке було опубліковано напередодні, силам оборони України вдалося знищити першу за весь період повномасштабного вторгнення рідкісну машину "судного дня", призначену для перевезення командування в умовах ядерної війни "Ладога".  

Про це у своєму блозі написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, інформує UAINFO.org.

"Ладога" була створена за часів СРСР на базі танка Т-80.

Перспективний високозахищений транспортний засіб (ВТС) розробляв Ленінградський Кіровський завод, для чого у 1982 роцы навіть було створено спеціальний конструкторський підрозділ – КБ-А. 

Ця машина має герметизоване відділення та протирадіаційний захист, моторно-трансмісійний та фільтровентиляційні установки, комплекс інформаційних, спеціалізованих засобів зв'язку та блок регенерації відпрацьованого в жилому відділенні повітря.

Екіпаж машини – 2 особи, а жиле відділення може розмістити 4 особи. На машині був встановлений двигун ВМД-1000ТФ або ВМД-1250, відповідно на 1100 або 1250 кінських сил.  

Сама машина себе ідеально показала в період ліквідації катастрофи на ЧАЕС, але після розпаду СРСР вона нікому виявилася не цікавою і пішла "на відпочинок". Усього було вироблено 4 ВТС “Ладога”, а єдина працездатна була представлена в експозиції виставкового центру “Патріот” м. Каменськ-Шахтинський (Ростовська обл.). 

"Зарплатне" бронювання може призвести до зупинок підприємств, – експерт 

Урядовий проект закону про мобілізацію, який передбачає, що бронювати будуть тільки за зарплату понад 35 тисяч гривень, є критичною помилкою та закладає потужну міну під хитку в умовах війни соціальну стабільність.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на директора "Інституту світової політики" Євгена Магду, інформує UAINFO.org.

"Складається враження, що влада забула, який сенс взагалі закладається у поняття бронювання. Бронювання - не про врятування від мобілізації визначених категорій людей. Це - механізм, який має працювати на забезпечення економічної безпеки України та допомагати вистояти нашій економіці", - наголосив експерт.

Він зауважив, що в Україні середня зарплата трохи не дотягує до 20 тисяч, тож "зарплатний" підхід до бронювання - відверто дискримінаційний. Крім того, він нагадав, що бійці на передовій також критикують цю модель за те, що "бідні вмиратимуть за багатих".

"Найбільш логічна та справедлива модель мобілізації полягає не у підрахунку чужих грошей. І не в спробах обкласти податком "боягузів". Куди більш логічно надавати можливість підприємствам самостійно обирати, яких працівників бронювати. І чим більше підприємство, чим більше податків воно генерує, чим більше має робітників - тим більше право на бронь воно має отримувати. Тому що це підприємство утримує на плаву нашу економіку, інвестує в оборону країни, і підвищує наші шанси перемогти РФ", - резюмував Магда.

Британські військові не змогли б воювати з Росією довше ніж два місяці – штаб оборони Великої Британії

Британські військові не зможуть воювати з країною-агресором Росією понад два місяці, визнав заступник начальника штабу оборони Великої Британії, генерал-лейтенант Роб Маговен.

Про це повідомляє Telegraph, передає NV, інформує UAINFO.org.

За його словами, у можливих майбутніх війнах збройним силам доведеться справлятися з «оперативним ризиком», пов’язаним із відсутністю бажаних ресурсів.

Заява пролунала після того, як міністр оборони Грант Шаппс повідомив членам парламенту, що він лобіював прем'єра Ріші Сунака і міністра фінансів Джеремі Ханта, щоб ті виділили більше грошей на оборону в нещодавньому бюджеті, але не домігся збільшення.

«Ми ясно дали зрозуміти, що сума грошей, яку ми витрачаємо на боєприпаси на даний час… яка є значною… не відповідає в усіх галузях загрозам, з якими ми стикаємося», — сказав Маговен.

"З нас досить": в Угорщині тисячі людей вийшли на акцію протесту з вимогою відставки Орбана

У Будапешті, столиці Угорщини, тисячі людей вийшли на акцію протесту, вимагаючи відставки головного прокурора та прем’єр-міністра країни Віктора Орбана. Таке обурення в людей викликав нещодавно оприлюднений аудіозапис, який розкриває факти хабарництва в оточенні прем’єра Угорщини.

Цю інформацію повідомило агентство Reuters. У зазначеному аудіозаписі згадується спроба соратників Орбана втрутитися у справу щодо корупційних діянь колишнього державного секретаря Міністерства юстиції Пала Вольнера, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Протести угорців спровокував опозиціонер Петер Мадяр, який опублікував запис розмови з Юдіт Варги, його колишньої дружини та міністра юстиції Угорщини. У цьому записі Варга розповіла про спробу помічників глави уряду Орбана видалити певні фрагменти з документів у справі про хабарництво.

Протестувальники вийшли на вулиці, пройшли від будівлі Генеральної прокуратури до парламенту, скандуючи "У відставку, у відставку". Багато з них тримали у руках смолоскипи.

"Ми не дозволимо їм зам’яти найбільший юридичний і політичний скандал за останні тридцять років", — виголосив Мадяр. 

Олександр Коваленко: По бойні в "Крокусі" спливає дедалі більше цікавих деталей 

Дедалі більше цікавих деталей спливає по кривавій бойні в "Крокусі". У натовпі глядачів вже ідентифікували співробітників СЗР Росії, які поводилися дуже спокійно, що наводило на відповідні думки. Але, шановні OSINтери не помітили головного… 

Про це у своєму блозі написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, інформує UAINFO.org.

Зверніть увагу на живіт ось цього персонажа, що вже став відомим. Вас нічого не бентежить? А я вам поясню. 

У цієї людини, ідентифікованої як співробітник СЗР Росії, чітко проглядається тактична кобура для живота. Тобто в залі були озброєні співробітники СЗР, які нічого не зробили, щоб запобігти теракту. Більше того, виходить, що рамки були відключені як мінімум, щоб ці персонажі спокійно пройшли в будівлю без зайвого шуму, а як максимум... 

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини