MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 січня 2022

244 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 січня.

Військовий експерт назвав головну ознаку підготовки Росією нападу на Україну

Головною ознакою підготовки Росією нового нападу на Україну буде накопичення її військ у 50-кілометровій зоні вздовж кордону. 

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов в ефірі телеканалу "Україна 24", інформує UAINFO.org.

За його словами, якщо підрахувати всіх військових РФ, розташованих на європейській частині Федерації, їх там буде близько мільйона.

"Річ у тому, що ту карту, яку представив The Washinghton Post – це карта пунктів постійної дислокації військ. Вони там знаходяться вже десятки років, ще до 2014-го. Це так звані "зимові квартири", ми знали про їх існування", - говорить Жданов. 

Він додав, що підготовку країни до війни можна визначити за загальноприйнятими розвідувальними ознаками.

ОДКБ выведет войска из Казахстана: названа дата

Через два дня начнется поэтапный вывод военного контингента с территории Казахстана. 

Об этом заявил Касым-Жомарт Токаев, сообщает государственный телеканал "Хабар 24", пишет УНИАН, информирует 

Основная миссия сил ОДКБ в Казахстане завершена. Уже через два дня начнется поэтапный вывод "миротворцев" с территории страны.

По словам Токаева, этот процесс продлится до 10 дней.  Глава государства убежден, что миссия "миротворцев", которых сейчас в стране около 2 тысяч, прошла успешно.

Уроки Переса та Кеннеді. Чому шантаж Путіна не налякає, а зміцнить НАТО

Другої Ялти не буде — це найвиразніша реакція США на ультиматум Путіна. Сісти за стіл переговорів із Москвою готові, але ділити Європу, влаштовуючи "міжсобойчик" на двох, ніхто не збирається.

Майкл Макфол, колишній посол у Росії, а нині професор Стенфордського університету, у газеті The Washington Post розцінив "проєкт договору" між РФ та США про гарантії безпеки, вивішений у грудні на сайті російського МЗС, саме як спробу "відтворити Ялтинську угоду 1945 року", але цього разу без участі Британії, назвавши такий підхід абсолютно неприйнятним. На його думку, сьогодні "нам потрібен "Гельсінкі 2.0", а не "Ялта 2.0", щоб європейські країни меншого розміру були впевнені, що Москва і Вашингтон не обговорюватимуть нічого, що стосується них, без їхньої участі", пише Фокус, інформує UAINFO.org.

Досвід Кеннеді, очікування Путіна та "Гра в боягуза"

Чи розраховував Путін серйозно на те, що за Атлантикою підуть назустріч його вимогам? Навряд. Для Вашингтона схвально кивнути у бік Статті 4 "проєкту договору", що наказує відмовитися від прийому в НАТО держав, які раніше входили до СРСР, означало б посваритися з союзниками по Альянсу, а заразом зробити Київ і Тбілісі, які прагнуть членства в Організації, майже кабально залежними від Кремля і цим фактично втратити їх. Не треба бути пророком, щоб передбачити відповідь США. Такий "розділ Європи" явно не в їхніх інтересах.

І все ж таки не можна сказати, що Путін, йдучи на загострення, діяв якось вже зовсім екзотично. Навпаки, озвучуючи свої претензії на тлі переміщення великої кількості військ біля кордону України, він вчиняв у дусі "Гри в боягуза", відомої з теорії ігор. Її в середині 1950-х зробили популярною фільми з машинами, що мчать назустріч одна одній, де обидва водії ризикують розбитися в місиво, якщо тільки один з них не поверне. Найкращий варіант для того, хто прагне стати сміливцем і перемогти, "стратегія безумця".

Виктор Шендерович покидает Россию: "Продолжу исполнять функцию иностранного агента – снаружи от родины, зато без намордника"

"Я всегда являлся по повесткам на допросы и в суды. Отчасти из любопытства, отчасти из доверия к судьбе и благоприобретенной в детстве веры - в торжество если не добра, то здравого смысла. Так оно и шло со времен первого преследования за программу "Куклы", транзитом через все автозаки, административки и новые уголовки "нулевых" - к миллионному штрафу времен "покоренья Крыма" и новым автозакам...", - об этом на своей страничке в Фейсбуке пишет известный российский писатель-сатирик Виктор Шендерович, информирует UAINFO.org.

"Но от личного участия в уголовном деле, которое мне светит по заявлению "кремлевского повара" Пригожина, я, пожалуй, воздержусь, и как раз из здравого смысла.

Нет тут никакого спора, требующего новой судебной инстанции, как нет тут (давно) никакого суда. "Потерпевший" открыто заявил о желании заткнуть мне рот, а заодно и запугать всех, кого не устраивает кровавый, воровской и безнаказанный след, тянущийся за его именем. Поняв, что журналистов не остановить штрафами, "кремлевский повар" перешел к шантажу уголовными статьями.

Резкое для меня изменение пейзажа тут - не столько в гипотетическом сроке (до него в моем распоряжении оставалось бы, по крайней мере, сколько-то времени), сколько в досудебных мерах. Увы, ст. 128.1 УК РФ предусматривает ограничение свободы на время следствия, и у меня почему-то нет особых оснований сомневаться в том, что эта норма может быть применена. 

Что же до сути дела, то она проста как яйцо, и это воплощенный Оруэлл, как ни банально уже это звучит. Клеветой на Пригожина называется теперь правда о нем. 

У Києві побили та пограбували відомого журналіста й телеведучого Кулікова. ФОТО, ВІДЕО

Зловмисники побили і пограбували в Києві відомого журналіста, теле - і радіоведучого, співзасновника "Громадського радіо" Андрія Кулікова. Інцидент стався на проспекті Перемоги.

Про це повідомляє прес-служба столичної поліції в Facebook, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

Відзначається, що інцидент стався ввечері 10 січня. Двоє чоловіків попросили у потерпілого "закурити", але коли він їм відмовив, то побили й обікрали. Зловмисники відібрали 3 тисячі гривень, банківську картку та мобільний телефон. При цьому нападники буквально вибили пін-код від карти. 

Потерпілий звернувся в поліцію, й правоохоронці затримала підозрюваних протягом двох годин в одному з хостелів Києва. Грабіжниками виявилися 23-річний уродженець Миколаївської області та 23-річний житель Волинської області. Один з чоловіків був раніше судимий за пограбування, крадіжки і незаконний оборот наркотиків, а другий звинувачується в крадіжці.

Дельтакрон. Что за зверь такой?

"Пока многие ломают голову, как такое могло случиться, что появился гибрид из двух штаммов ковида (дельта и омикрон), куда теперь бежать и что делать, некоторые эксперты, в том числе эксперты ВОЗ, побыстрее решили откреститься подальше от странного сообщения", - об  этом на своей страничке в Фейсбуке пишет врач-инфекционист Евгений Дубовский, информирует UAINFO.org.

"В Twitter-профиле главы технической группы подразделения чрезвычайных заболеваний Марии ван Керкхове, эксперта ВОЗ, есть критика нашумевшей "находки":

«Эти слова подразумевают комбинацию вирусов/вариантов, а этого не происходит. «Дельтакрон», вероятно, является загрязнением [образца] во время секвенирования».

По словам эксперта, ВОЗ в дальнейшем просят не использовать наименование «дельтакрон».

К слову, ван Керкхове также говорит, что не стоит прибегать и к слову «флурон», обозначающему одновременное заражение коронавирусом и гриппом...

Знамениті "рогаті шоломи" насправді належали не вікінгам – вчені

Вчені з Орхуського університету (Данія) провели датування двох "рогатих шоломів", які були єдиним археологічним доказом того, що вікінги носили такі вироби, і дійшли висновку, що вони були виготовлені у бронзову добу. Тобто задовго до епохи вікінгів, повідомляє Naked science, інформує UAINFO.org з посиланням на ZN.UA.

У масовій культурі існує поширена думка про те, що вікінги носили шоломи з рогами. Така форма є дуже сумнівною з практичної точки зору, оскільки що менше на шоломі доповнень, за які може зачепитися зброя супротивника, то краще.

Існує думка, що уявлення про «рогатих вікінгів» з'явилося за часів християнізації Скандинавії. Але підтверджень цьому немає. 

У 1904 році в Норвегії знайшли дубовий драккар, відомий як Осеберзька тура. Це бойовий корабель, який потім використали як поховальний. Він був прикрашений багатим різьбленням, у тому числі, зображенням воїна в рогатом шоломі. Але до певного моменту археологам не вдалося знайти жодного такого шолома.

Але 1942 року житель Данії виявив у болоті два шоломи з рогами. Після Другої світової війни ці шоломи послужили основою нової хвилі образів вікінгів у шоломах. Вчені ж датували шоломи бронзовою добою, але це датування було зроблено на підставі їхнього дизайну.

Оксана Байрак "наїхала" на владу України через Харатьяна та заявила, що щаслива народитися в СРСР

Українська режисерка, продюсерка та сценаристка Оксана Байрак засудила вітчизняну владу через заборону в'їзду в країну російського актора Дмитра Харатьяна, який потрапив до бази сайту "Миротворець", оскільки незаконно відвідував тимчасово окупований Крим із 2014 року. Окрім того, зірка заявила, що народилася не в Україні, а в СРСР.

Скандальні заяви 57-річна знаменитість опублікувала у своїх Instagram-stories. Байрак відверто повідомила, що не вважає Харатьяна "ворогом української незалежності".

Шанувальники ставили в соцмережах режисерці питання щодо її особистого життя та професійної діяльності. Один із підписників поцікавився: "Чи не шкодуєте ви, що народилися в Україні?" Оксана Іванівна дала сміливу відповідь на провокаційне запитання, прикріпивши до нього своє дитяче чорно-біле фото в піонерській краватці. 

"А чому я мушу шкодувати? Я народилася в СРСР! І це найбільше щастя", – заявила Байрак.

У Букінгемському палаці розкрили сенс чорно-білих фото Кейт Міддлтон до її ювілею

Дружина принца Вільяма віддала шану королівської фотографії й точно повторила образ 80-річної давності.

Незважаючи на те, що герцогиня Кембриджська відзначила свій 40-річний ювілей ще 9 січня, уже кілька днів не вщухають обговорення серії портретів, які Кенсінгтонський палац представив до 40-річчя Кейт Міддлтон. Як пише Daily Mail, на такі фото дружину принца Вільяма, яка вивчала історію мистецтв у Сент-Ендрюському університеті, надихнули роботи Сесіла Бітона, який знімав членів монаршої сім'ї понад 40 років, інформує UAINFO.org з посиланням на Фокус.

Підписуйся на сторінки UAINFO у FacebookTwitter і YouTube

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини