MENU

Верующие целыми парафиями переходят из Московского патриархата в Киевский

879 2

В блозі Микола Марченко пише, що чутки про перехід цілих парафій із Київськогопатріархату уМосковський, виявилися лише чутками.Їх поширювали противники УПЦ Київськогопатріархату.


Як розповів патріархУПЦ КП Філарет, єпископаТернопільсько-Кременецької єпархіїІова відсторонили від керівництваіз-за" конфлікту з духовенством тапристрасті до вина". Владика тодіперейшов в Українську автокефальнуправославну церкву. Але його не підтрималажодна парафія.


Є єпископи, котрі навітьпереходять в УАПЦ чи Московськийпатріархат. Але віруючі за ними не йдуть.І тому церква не слабне від цього, воналише очищається від не достойників.

Також патріарх Філаретрозповів, що масовими є явища, коли ціліпарафії з УПЦ Московського патріархатуі УАПЦ переходять у Київський патріархат.


До речі, відносиниУкраїнської православної церкви Київського патріархату із Вселенськийпатріархом Варфоломієм останнім часомускладнилися із-за відносин між Москвоюта Константинополем. Росія робить усе,щоб УПЦ Київського патріархату не сталасамостійною, бо втратить контроль надвеличезною територією та такий  ласий"шматок землі" для ідеологічноїобробки.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини