MENU

Праймериз выгодны для оппозиции - Бригинец

712 0

  

Александр Бригинец считает, что идея праймериз выгодны для оппозиции и вполне возможна для воплощения в жизнь на территории Киева. Об этом он пишет в своем блоге

  

«Ідея В. Кличка полягає в тому, щоб на мажоритарнихокругах - перш ніж висувати своїхкандидатів на вибори до Верховної Ради– потрібно провести праймеріз. Тобто,запропонувати кожному округу по кандидатувід партії, провести рейтингування івизначати лідера, який і йтиме на виборияк єдиний опозиційний кандидат. Покидля висування кандидатів на округах(нагадаю в Києві 13 округів) використовуєтьсяквотний принцип: округи розділяютьсяміж партіями, де політична сила визначає,хто від неї балотуватиметься.


Не розумію,чому КОД досі не підтримав цю ідею.Думаю, що саме ВО «Батьківщина», маєбути за праймеріз, адже це дає додатковіпріоритети саме ВО «Батьківщині», якамає потужний персональний потенціал.Було б правильно, хоча б у виглядіексперименту, застосувати цю системудля Києва. А під час наступних виборіввикористати її вже по всій країні.


Розумію, щов багатьох регіонах проводити праймерізскладно і затратно, але в такомуоднорідному і компактному мегаполісіяк Київ це цілком можливо. Об’єднанаопозиція, Удар, Свобода, можливо, й іншіполітичні сили, могли б надати своїхкандидатів до загального списку, а потімшляхом соціологічного дослідження чиопитування спільними опозиційнимикомандами на вулицях визначити лідерівгромадської думки.


Впевнений,що такі громадські діячі та політики,пройшовши через опитування, зможутьлегко перемогти на виборах. Гадаю,найправильніше було б віддавати голосиза тих, чию діяльність українці добрезнають, адже в такому випадку можнаспрогнозувати як вони, ставши депутатами,голосуватимуть з тих чи інших питань»,- сообщается в публикации.


«Сьогодніне стільки важливо, хто пройде доВерховної Ради і від якої з опозиційнихсил, скільки те, щоб ці люди не зрадилисвої погляди, не перетушкувалися, невиявилися підставними опозиціонерами,які або здадуть округи під час виборів,або перебіжать у владну коаліцію післяних. По-друге, щоб їх було не менше 300. Несумніваюся в тому, що саме праймерізсприятиме досягненню цих пріоритетів.


Праймерізі широке публічне обговорення депутатівмогли б бути хорошою допомогою керівникампартій, які не завжди можуть об’єктивнооцінити того чи іншого політика, виходячиз особистих стосунків чи попередніхзаслуг», - так оценивает АлександрБригинец идею праймериз. 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини