MENU

Избирателям нужно избавиться от «комплекса неопределенного стада» - блогер

328 2


З виборчихбюлетенів забрали графу «проти всіх».Тобто наплювати на все ми вже просто незможемо. Власне кому це потрібно, і длячого це було зроблено?


З примітивізму:зникають використано-мертві голоси.


Є певна частина людей,для яких виборчий процес – особливойого апогей – голосування – це актсоціалізації, включення в громадськудіяльність. Тобто ти не забиваєш навибори, ти йдеш на них і навіть ставишгалочку, але, враховуючи, що всі корумпованіі продажні, ти не хочеш голосувати ніза кого, ти просто хочеш голосувати. Такот, більше цього нема.


Тому ти маєш обрати,або не прийти на вибори зовсім, і підтелевізором дивитися, як «всі ці недоумкиобиратимуть з поганого краще», або всетаки піти, й за когось віддати свійголос.


І тут вже про вигідноне вигідно. Наше суспільство аж надтостраждає «комплексом невизначеногостада», тобто «проголосую як сусід». Іякщо сусід, з переконань або остраху,каже тобі, що голосуватиме за ПРОб’єднаних опозиціонерів абощо, ти тежідеш і голосуєш «як сусід», бо ж «мабутьвсі так голосуватимуть». Таким чином,партії набиратимуть голоси «злихневизначених».


Розклад номер два:голосуватиму за аби кого, лише б не зацих, які «накралися і зажралися».  Тобто,скоріш за все, за якогось маловідомогоі наперед непрохідного кандидата. Такимчином, твій голос все одно мертвий – бовін нічого не вирішує, зате ти все такипроголосував.


Ну і останнє, ти всетаки не приходиш, бо «це ж вибори в ТВОЇЙкраїні» і твій голос нічого не вирішує,бо все вже підраховано наперед ікоригуватиметься на якийсь незначнийвідсоток. І знову ж таки, твій голос неспрацьовує ні на чию користь, а отжеможе бути використаний в чужих інтересах,бо ж особиста інформація доступна тим,хто хоче її знайти.


Щоб уникнути двохпопередніх розкладів, варто все такивизначитися з вибором, враховуючи те,що твій голос, хоче цього хтось чи ні,таки  вирішує все. І ти обираєш своємайбутнє, а не майбутнє, звичайно «любихі поважних сусідів».


 Наталя ВИТЧЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини