MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 24 квітня 2023

145 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 24 квітня.

Контрнаступ ЗСУ буде успішним за однієї умови – експерт

В українському інформпросторі точаться розмови про контрнаступ ЗСУ. Військовий експерт Владислав Селезньов заявив, що українська армія піде у наступ лише тоді, коли у неї будуть всі засоби для того, щоб проломити оборону російських окупантів. Йдеться про далекобійну артилерію, винищувальну авіацію та боєприпаси.

В інтерв'ю "Обозревателю" Селезньов наголосив, що контрнаступ ЗСУ не буде легкою прогулянкою, адже у путінських військових є й артилерія, і бронетехніка, й боєприпаси. Також ворог наразі суттєво зміцнює свою оборону, пише УНІАН, інформує UAINFO.org.

За словами експерта, для успішного контрнаступу ЗСУ потрібні ракети дальністю до 300 кілометрів, а також сучасні винищувачі у кількості приблизно 130 одиниць. 

"Наступ буде ефективним лише тоді, коли опір противника буде мінімізований. А це може статися тільки за рахунок тотального знищення всіх його вогневих засобів та можливостей", – наголосив Селезньов.

З кінця 2022 року представники української влади говорять про те, що навесні-влітку ЗСУ підуть у контрнаступ. Напрямки цих дій не розкриваються.

ЗСУ готують росіянам "Бурю в пустелі": західні експерти про контрнаступ 

ЗСУ готуються застосувати західну зброю під час контрнаступу у стилі "великого вибуху".

Ймовірну тактику ЗСУ описав британський таблоїд The Sun після спілкування з відставними генералами із США та Великої Британії, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Основу контрнаступу, як кажуть експерти, складуть бойові підрозділи, які мають на озброєнні бойові танки Challenger 2, M1 Abrams і Leopard 2, а також бронетранспортери Stryker, Bradley і нові артилерійські системи.

Зокрема, британський полковник Геміш де Бреттон-Гордон порівняв можливий удар ЗСУ з операцією "Буря в пустелі". Українські сили, за його оцінками, зайдуть на 200 миль у тил російської лінії оборони бліцкригом. 

Полковник де Бреттон-Гордон пригадав досвід міжнародної коаліції в Іраку. Військам на танках М1 Abrams вдалося прорвати за лічені години "лінію Саддама" — оборонні укріплення на іраксько-кувейтському кордоні з піску та бетону.

"Операція "Буря в пустелі" тривала всього 100 годин. Армія на чолі з американськими та британськими військами перетворила на фарш танки та війська Саддама, вони массово здавались", — сказав де Бреттон-Гордон.

Для проведення такого швидкого бліцкригу важливо забезпечити належний рівень логістики, доки ЗСУ не просунуться далеко в тил ЗС РФ.

"Ядерного удару не буде": Буданов дав прогноз, як у РФ відреагують на захід ЗСУ в Крим 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що військово-політичне керівництво РФ не застосовуватиме ядерне озброєння у відповідь на деокупацію Криму. За його словами, країна-агресор навпаки намагатиметься зробити втрату Кримського півострова непомітною.

Він нагадав, що коли ЗСУ деокупували Херсон, російська пропаганда показала поразку російської армії як "вимушений крок". Про це Буданов розповів в інтерв'ю РБК-Україна, інформує UAINFO.org з посиланням на  Obozrevatel.

За словами начальника ГУР, для військово-політичного керівництва країни-агресора втрата Криму буде болісною, але терпимою. Також він наголосив, що у справу вступила кремлівська пропагандистська машина, яка при втраті Херсона максимально ефективно себе показала. 

"Вони показали втрату Херсона – а це був найбільший здобуток так званої "спеціальної воєнної операції" – просто як буденну справу. Причому вивернули це так, що це в принципі ще й гарна річ була для них", – пояснив Буданов.

Також він додав, що у Росії вже пропрацювана модель того, як висвітлювати події навколо втрати окупантами Криму. Буданов зазначив, що пропаганда насамперед працюватиме на задоволення російського суспільства.

"Тут буде вимушений крок і взагалі майже щастя. Повірте, там пропагандистська машина працює як еталон, це реально еталон. Вони так "оболванюють" своє населення, як ніхто у світі не може", – зазначив Буданов.

В'язниця за критику влади і виїзд за кордон за "відкуп": найскандальніші законопроєкти нардепа Мазурашу, які обурили Україну  

Український парламентар Георгій Мазурашу відзначився новою скандальною ініціативою, запропонувавши саджати у в’язницю всіх, хто за фейковим акаунтом у мережі критикує владу. Чергова ініціатива нардепа з Буковини обурила українців, які ще не забули, як він пропонував позбавити їх права на обслуговування рідною мовою.

Серед іншого, цей депутат від "Слуги народу" просив дозволити працюючим чоловікам "відкупитися" від мобілізації задля виїзду за кордон під час війни, а ще пропонував штрафувати за пропаганду ЛГБТ. Докладніше про найскандальніші законопроєкти Мазурашу – читайте в матеріалі OBOZREVATEL, інформує UAINFO.org.

Хто такий Георгій Мазурашу?

Народився 17 квітня 1971 року в селі Круп’янське Глибоцького району Чернівецької області. Закінчив Чернівецький механіко-технологічний технікум і Чернівецький національний університет за спеціальністю "Державна служба". З 2014 до 2018 року був членом виконкому Чернівецького обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Директор Чернівецького облцентру фізичного здоров’я населення "Спорт для всіх".

Як зазначено в біографічних даних нардепа, він колишній правоохоронець, спортивний журналіст та ексначальник відділу з питань фізичної культури і спорту Чернівецької ОДА. Також він вказував, що більше 10 років є членом Спілки журналістів України.

Днями ж у Національній спілці журналістів України запевнили, що Мазурашу більше не числиться у них – нардепа виключили з НСЖУ за несплату внесків.

Буданов вказав на "прокол", який видав, що на окупованих територіях України був двійник Путіна 

Начальник ГУР Міноборони Кирило Буданов прокоментував візит російського президента Володимира Путіна на окуповані українські території.

18 квітня він нібито особисто відвідав окуповану росіянами частину Херсонщини та Луганщини. Втім, експерти запевнили, що це був двійник.

В інтерв'ю РБК-Україна очільник ГУР також зазначив, що це був не справжній диктатор, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

"Це залежить від того, що ви хочете вважати Путіним. У будь-якому разі це був двійник", - відповів він. 

На додаток, головний розвідник України вказав на важливу деталь, яку упустили росіяни та тим самим видали, що це був двійник.

"Цього разу, до речі, коли нібито Путін приїздив нібито на південь, як ви сказали, вони взагалі трохи недопрацювали, тому що кожну його поїздку є певний протокол, який вони не порушують ніколи. Його має супроводжувати певний літак, військово-президентський борт. Цього разу вони його забули. Проколи бувають", - зазначив Буданов.

"Що там за дятли сидять": ексфутболіст Алієв отримав повістку і відреагував емоційним відео 

Знаменитий у минулому футболіст київського "Динамо" і збірної України Олександр Алієв повідомив, що йому вдруге від початку повномасштабного вторгнення Росії прийшла повістка з вимогою з’явитися до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки.

Емоційне відео з цього приводу він розмістив у соцмережах, передає ТСН, інформує UAINFO.org.

Колишній спортсмен обурився викликом до військкомату, оскільки, за його словами, в перші дні війни записався у Територіальну оборону Києва.

37-річний уродженець Хабаровська, якому досі дуже важко дається українська мова, висловив подив, що отримує повістку вже вдруге. 

“Учора ввечері мені прийшла повістка в армію. Мене призивають в армію. І це вже друга повістка за час війни. Що там на Оболоні за дятли сидять?.. Я з перших днів війни перебуваю в армії”, - говорив Алієв, йдучи у цивільному одязі набережною Дніпра.

Для того, щоб розкритикувати роботу Оболонського ТЦК та СП емоційному ексфутболісту забракло слів із цензурної лексики. 

“Чи вас, бл*дь, війна досі нічому не вчить, бл*дь? Вам аби, бл*дь, вибачте мене, сп*здити, або просто показати, що ви надрукували і розіслати всім? Клоуни, займайтеся, хоч чимось корисним для країни, якщо об*ираєтеся йти на війну”, – сказав Олександр.

Україна виборола дебютні медалі сезону на Кубку світу з художньої гімнастики

Збірна України з художньої гімнастики завоювала дві медалі на Кубку світу в азербайджанському Баку.

Вікторія Онопрієнко виграла "срібло" у вправах з булавами. За підсумками фіналу українка набрала 32,650 бала. Її випередила лише Стіліана Ніколова з Болгарії – 34,150 бала, пише ТСН, інформує UAINFO.org.

Іншу нагороду, бронзову, команда України здобула у групових вправах з п'ятьма обручами. У фіналі судді оцінили виступ українок у 33,350 бала. "Золото" в цій дисципліні виборов Ізраїль – 34,950 бала, а "срібло" завоювала команда Китаю – 34,650 бала. 

Додамо, що в Баку збірна України здобула перші медалі цього сезоні Кубка світу. На трьох попередніх етапах "синьо-жовті" не виграли жодної нагороди. 

"Нічого Росія мені не дала": Вайкуле захотіли заборонити в'їзд до РФ після ідеї про знесення пам'ятників радянським солдатам

Латвійська співачка Лайма Вайкуле викликала істерику у жителів країни-агресора своїми заявами про російську мову та пропозицію знести пам'ятники солдатам Великої Вітчизняної війни. За словами виконавиці, вона не бачить сенсу у подібних монументах, адже вони не мають жодної мистецької цінності. Тепер росіяни хочуть покарати зірку.

У програмі на YouTube "И грянул Грэм" Вайкуле зазначила: російська мова належить усьому світу, а не лише РФ. Вокалістка наголосила, що країна-терорист намагається забрати собі все хороше, інформує UAINFO.org з посиланням на  Obozrevatel.

Вона також підтримала рішення влади Латвії знести пам'ятник російському солдату-визволителю.

"Не розумію людей, які говорили, що вони хочуть схилити голову перед пам'ятником солдатові. Так піди на цвинтар до свого батька, в країні, де він жив. Це ж просто пам'ятник, а не місце поховання. Для чого потрібен пам'ятник? Я не розумію. Жодної художньої цінності в нього немає", – резюмувала Лайма. 

Після висловлювань знаменитості влада держави-окупанта зацікавилася її майном у Росії. Крім того, депутати Держдуми висунули ідею заборонити співачці в'їзд до РФ. Нагадаємо, селебріті ще кілька місяців тому заявила – вона не збирається повертатися туди доти, доки Путін не визнає своїх злочинів. Вайкуле також поставила на місце тих, хто стверджує, що Російська Федерація зробила з неї зірку.

"Передумали розлучатися?" Камалія натякнула на возз‘єднання з Захуром новим фото 

Популярна українська співачка Камалія, котра кілька тижнів тому оголосила про розрив з чоловіком Мохаммадом Захуром після 20 років шлюбу, замилувала фанатів новим сімейним фото. Підписники зірки припустили, що пара передумала розлучатися.

Новий кадр зʼявився в Instagram співачки. На ньому Камалія та Захур позують біля коней, на яких сидять їхні дочки – Арабелла і Мірабелла, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

"Як же швидко ростуть наші донечки. А так хочеться побути ще молодою мамою", – написала виконавиця під фото. 

В кадрі вона стояла перед своїм чоловіком, щасливо посміхаючись. Хоч подружжя не обіймалося перед камерою, в коментарях фанати зірки припустили, що вони передумали розлучатися.

"Чудова сімʼя. Бережіть одне одного", "Дуже красива сімʼя", "То що, передумали розлучатися?" "Камаліє, сподіваюся ви з чоловіком подолаєте кризу та будете разом. Не розходьтеся", – йдеться в повідомленнях.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини