MENU

Головні новини по Україні на 04.07.2023

227 0

На ранок 4 липня 2023 року маємо як оптимістичні, так і погані новини. З головного наразі відомо наступне:

  • у Сумах внаслідок ворожої атаки 3 липня було пошкоджено житловий будинок. Рашисти здійснили черговий теракт за допомогою БПЛА Shahed 136. Наразі відомо про одного загиблого та декількох поранених;

  • ситуація по ЗАЕС вже другий тиждень залишається тривожною, але в цілому контрольованою;

  • наші збройні сили продовжують наступ по декількох напрямках, а також вдало відбивають атаки на Донеччині з боку рашистів.

Більше свіжих новин по Україні можна знайти на сайті «Вікна», в тому числі інформацію щодо вранішніх вибухів у Сумах, актуальної ситуації на ЗАЕС та не лише.

Що відомо про атаку Шахедів 3-го липня?

Вночі (приблизно з опівночі до 4.00 ранку) рашистські окупаційні війська здійснили чергову терористичну атаку на мирні українські міста із застосуванням БПЛА Shahed 136. Силами ППО було знищено 13 з 17 безпілотників.

Вдень на превеликий жаль ситуація повторилася. Маємо погані новини з Сум. Наразі відомо про влучання одного з БПЛА у житлову багатоповерхівку в центрі міста. Одна людина загинула, також є поранені.

Що відбувається на ЗАЕС та яка ситуація в Запорізькій області?

Вже місяць в інформаційному просторі кружляє тривожна новина щодо можливості підриву Запорізької атомної електростанції в найближчі тижні.

Як відомо, з початку війни рашисти отримали контроль над ЗАЕС та використовують цей надважливий об’єкт нашої інфраструктури з метою шантажу та підняття ставок, як це властиво кремлівському режиму.

На можливість підготовки до теракту вказують ряд сигналів. Відомо, що на станції відбувається ротація працівників (або їх евакуація). При цьому точної стовідсоткової інформації щодо підготовки до теракту наразі немає. Як і впевненості у зворотному.

Також відомо, що вперше за весь час від початку війни на ЗАЕС перевірялася система аварійного оповіщення. В будь-якому випадку можливість виникнення критичної ситуації розглядається як надзвичайно висока.

Через ймовірність загрози, яка може скластися у випадку техногенної катастрофи, в Запорізькій області з боку української сторони були проведені відповідні навчання за участі ДСНС, поліції та служб місцевих органів самоврядування.

Збройні сили України відбили чергову атаку ворога на Донецькому напрямку

Як повідомляють інформаційні джерела, нещодавно на Донеччині рашистами була здійснена спроба масованого прориву із застосуванням бронетехніки та авіаційно-вертолітної підтримки. За словами лейтенанта батальйону «Свобода» Андрія Іллєнка, це була спроба повномасштабного наступу.

Загалом ворог зробив дві спроби прорвати фронт у цьому напрямку. Наші бійці відмічають злагодженість наступу, в якому супротивником були здійснені спроби масивного танкового прориву за підтримки авіації та бойових вертольотів, а також із застосуванням артилерійського вогню.

Обидві спроби були відбиті, ворог зазнав чималих втрат. Зокрема завдяки вогню нашої артилерії у відповідь були знищені декілька десятків одиниць техніки всіх типів. В котре слід відзначити професійність наших військових.

Представник ЗСУ наголошує на глобальних цілях цієї операції. Вочевидь ворог мав на меті не банальне покращення своїх позицій, а проводив справді глибоку операцію з прориву нашого фронту. Яке успішно провалив завдяки мужності наших воїнів та злагодженій роботі різних підрозділів ЗСУ.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини