MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 7 листопада 2023

73 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 7 листопада.

Зеленський заявив, що Україна отримала додаткові NASAMS. Вже стали на бойове чергування 

Україна отримала додаткові системи протиповітряної оборони NASAMS. Вони вже стали на бойове чергування та будуть гарним підсиленням ППО напередодні зими.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт президента України Володимира Зеленського за підсумками проведеного селектора, інформує UAINFO.org.  

"Отримав звіти про надходження боєприпасів, техніки та обладнання за останню добу. На бойове чергування стали додаткові системи NASAMS від партнерів. Вчасне підсилення нашої ППО до зими", - розповів він.

Коментуючи ситуацію на фронті, президент зазначив, що бойові дії тривають на Куп’янському, Бахмутському, Авдіївському напрямках та на півдні.

"Заслухали дані розвідок щодо ситуації на ТОТ, у Чорноморському регіоні та в країнах ОДКБ. Служба безпеки відзвітувала про свої контррозвідувальні заходи", - додав Зеленський.

Ураження ЗСУ російського корвета у Криму стало унікальним в історії, – Defense Express

Сили оборони України, завдавши 4 листопада удару по портовій та морській інфраструктурі заводу "Затока" у тимчасово окупованому Криму в Керчі, суттєво пошкодили ворожий ракетний корвет "Аскольд". Ця атака стала унікальною в історії.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Defense Express, інформує UAINFO.org.

Аналіз кадрів пошкоджень судна проекту 22800 "Каракурт", які з'явилися у відкритому доступі, показує, що росіянам тепер доведеться відновлювати корабель буквально заново.

У публікації зазначається, що корвет після ракетного удару із застосуванням SCALP-EG отримав "дуже критичні ушкодження дуже важливих елементів".

"І так Україна стала заодно першою в історії, хто знищив ракетний корабель ворога, що навіть ще не вийшов із заводу та не був введений у стрій свого флоту", - зауважують у профільному виданні.

Росія накопичує ракети для надпотужної атаки чи поповнює недоторканий запас: експерт назвав дату можливих ударів

Чи готують зараз окупанти новий, більш потужний удар з використанням сотень ракет одночасно, про це в коментарі для ТСН.ua розповів військовий експерт, льотчик-інструктор Роман Світан, інформує UAINFO.org.

"За останні півтора року росіяни використали більше 2 тисяч ракет з 3 тисяч, зараз у них проблема з недоторканим запасом, вони його відновлюють, - каже Роман Світан. - По деяких позиціях їм ще дуже далеко до рівня відновлювання. "Кинджалів" в них не більше сотні, ракет Х-23 залишилось не більше 150, Х-101\555 – десь 150, "Калібрів" - 150. Ракет "Іскандер", балістичних та крилатих - до 300. Це на межі недоторканого рівня. У них недоторканий запас не наповнений абсолютно. В Росії зараз запущений режим накопичення".

При цьому Роман Світан не виключає, що ворог все ж таки буде використовувати ракети по нашій території, але поки що – в обмеженій кількості.

"З військової точки зору ракети будуть використовувати точково – по 3 або по 5. Максимум – два десятки. З військової точки зору немає необхідності у масованій атаці. Великих атак я не вбачаю. Раніше масовані атаки були, тому що вони намагались організувати блекаут. Не вийшло, втратили декілька тисяч ракет та дістались дна недоторканого запасу. Недоторканий запас – це кількість ракет, необхідна для захисту всієї території Росії. Тому повторювати масовані атаки з військової точки зору немає сенсу. Якщо вони зараз використають свою тисячу ракет, то вийдуть на нуль. Іншими словами, виходячи з військової логіки, цього, масованої атаки, зараз ніхто здійснювати не повинен. Але ж там ще є путінська логіка, яка може наказати здійснити атаки на якісь дати, на Новий рік. А це вже прогнозується не військовими, а психотерапевтами, вони більше на цьому знаються".

Маленький автор хіта про "Паску і ковбаску" назбирав 800 тис. грн для ЗСУ

П’ятирічний українець Матвій Брус, який став відомим завдяки великодньому хіту про "Паску і ковбаску", назбирав 800 тисяч гривень для Збройних сил. На ці гроші воїнам уже придбали чотири позашляховики.

Необхідну суму хлопчик збирав разом із рідними, розповіли вони в коментарі ЗМІ. Сюжет про маленького волонтера вийшов 6 листопада в програмі "Історії війни" на каналі НТН, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Пів року тому відео з юним фермером, який просто вирішив прорекламувати продукцію власної родини до Великодня, облетіло всі соціальні мережі й набрало на сьогодні більш ніж 20 мільйонів переглядів.

У Матвійка з Черкащини з’явилася своя глядацька аудиторія, тож разом із татом вони вирішили її монетизувати, щоб допомогти тим, хто захищає Україну на фронті. 

Тато хлопчика Володимир Брус має свій YouTube-канал, де розповідає про фермерство, техніку, сироваріння. Коли підрозділ його друга втратив автомобіль під час виконання бойового завдання, чоловік оголосив про збір на авто для воїнів.

У роликах на каналі часто з’являвся Матвійко, якого так полюбили підписники. Завдяки донатам за три тижні тато з сином зібрали 220 тис. грн, на які придбали автомобіль.

Проте на цьому вони вирішили не зупинятися. За неповний рік родина зібрала загалом більше 800 тис. грн, за які придбали чотири автомобілі для бійців ЗСУ. Два з них вже служать захисникам на фронті, а два, як розповіли автори збору, відправлять туди найближчими днями.

Навряд чи Арестович напряму працює на Кремль, швидше за все він працює на "хороших руських" – Євген Дикий 

Військовий аналітик  екскомандир роти "Айдар" Євген Дикий пояснив мотиви скандального Олексія Арестовича.

Про це йшлося під час інтерв'ю Дикого ТСН.ua, інформує UAINFO.org.

"Людина, яка всю велику війну, коли в нас дуже гостра нестача офіцерів, воює в "оральних військах", а в критичний момент просто тікає за кордон, якби його так не розпіарили, як радника Офісу президента, то взагалі таку істоту не мало б сенсу обговорювати", — зазначив Дикий.

Він також зауважив, що основне коло спілкування Арестовича — так звані "хорошие русские". 

"Навряд чи Арестович напряму працює на Кремль, швидше за все він працює на "хороших русских", які вважають себе альтернативою Кремлю, але від цього друзями України вони ніяк не стали", — додав експерт.

Він також пригадав фото 20-річної давнини ексрадника ОП, де ще юним той позує разом із ідеологом рашизму Олександром Дугіним.

"На якийсь час він (Арестович — ред.) став нашим попутником під час великої війни, але саме попутником (...) Він як був частиною "русского мира", так він їм завжди і лишався", — додав Дикий. 

До Офісу президента Арестович свого часу прийшов тоді, коли "багато хто багато що ще не розумів".

Гіркін із СІЗО напророкував "моральний надлом" російської армії 

Російський воєнний злочинець і терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), що знаходиться в СІЗО за критику російської влади, навіть з-за ґрат бачить наростаючі проблеми в російській армії.

 Лист Гіркіна з відповідним змістом опублікувала його дружина, , інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Військова ситуація характеризується триваючим плавним погіршенням становища ЗС РФ на українському фронті. Попри в цілому успішне відбиття наступу ЗСУ в ході літньо-осінньої кампанії, ЗС РФ продовжують демонструвати зростаючу слабкість (в порівнянні з можливостями противника)", – пише терорист. 

Гіркін висловив переконання, що ЗСУ нібито "самознищилися" в ході літнього наступу, але Росія все одно не змогла ефективно цим скористатися і провести свій великий наступ. При цьому він називає головні невдачі росіян, де вони намагалися активно наступати, але не домоглися нічого, крім "серйозних втрат" – напрямки Куп'янська, Лиману, Авдіївки.

"Авдіївські" бої продемонстрували нездатність ЗС РФ домогтися переваги над ЗСУ навіть на дуже вузькій ділянці фронту, попри ретельну підготовку і непогану координацію ударних сил і засобів на початковому етапі операції, а також достаток боєприпасів, нечуваний з моменту штурму Бахмута", – зазначає Гіркін. 

Окреме занепокоєння у терориста викликає все більш активне використання Україною авіаційно-ракетної техніки, протидіяти якій російська армія не може. Гіркін побоюється, що розгром аеродрому в Бердянську – це лише наочний приклад того, що чекає на російських окупантів у майбутньому.

В РФ хочуть створити "міністерство щастя" 

Голова Радфеду РФ Валентина Матвієнко заявила, що росіянам необхідне ще одне міністерство, передає УНІАН, інформує UAINFO.org.

Як заявила Матвієнко в ефірі однієї з програм на федеральному каналі, вона пропонує створити "міністерство щастя". Воно нібито повинно давати оцінку, наскільки той чи інший закон робитиме росіян щасливими.

"Я мрію... Навіть пропонувала: створімо у Росії міністерство щастя. Те відомство, через яке проходитимуть всі рішення і закони на предмет того, чи робить це людей щасливішими", - заявила Матвієнко.

Вона зізналася, що поки що її ідею про "міністерство щастя" підтримує обмежена кількість людей. Втім, "міністром" може стати кожен.

"Стуліть писок!". Зірка драми "Снайпер. Білий ворон" Павло Алдошин відповів на нападки Фаріон на російськомовних військових

Український актор Павло Алдошин, виконавець головної ролі в драмі "Снайпер. Білий ворон", який захищає Україну зі зброєю в руках, записав емоційне відео, в якому різко відреагував на скандальні заяви Ірини Фаріон про російськомовних військових, інформує UAINFO.org.

Як відомо, українська мовознавиця і колишня народна депутатка Ірина Фаріон в програмі "Рандеву" Яніни Соколової заявила, що не може назвати українцями російськомовних українських військових, зокрема бійців бригади "Азов". Українські соціальні мережі дуже гнівно відреагували на її слова.

Так, актор Павло Алдошин  опублікував емоційне відео у себе в Instagram, в якому попросив Фаріон та інших, хто засуджує українських військових і при цьому не захищає країну зі зброєю у руках на передовій, "стулити писок".

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини