MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 22 листопада 2023

88 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 22 листопада.

Рамштайн-17: створено коаліцію з посилення ППО України 

Партнери України створили нову коаліцію, яка спрямована на посилення протиповітряної оборони. Про це під час виступу на відкритті 17-го засідання Контактної групи з питань оборони України, відомої як "Рамштайн", заявив міністр оборони США Ллойд Остін, інформує сайт Пентагону, передає UAINFO.org з посиланням на УНІАН

"Я з нетерпінням чекаю спільної роботи над визначенням лідерів і учасників кожної з наших "коаліцій можливостей". Ми вже організували коаліції, спрямовані на розбудову Військово-повітряних сил України та її інформаційно-технологічних можливостей", - нагадав Остін.

Очільник Пентагону підкреслив, що сьогодні учасники Контактної групи з оборони України обговорять прогрес у створенні нової коаліції, яка стосується засобів протиповітряної оборони наземного базування.

"Я високо ціную лідерство Німеччини та Франції в цій важливій ініціативі. Минулого тижня вони провели своє перше віртуальне засідання коаліції, і ми мобілізуємо ресурси усієї Контактної групи, щоб підтримати ці зусилля", - додав Остін. 

Історична подія. Україна вперше увійшла до складу комітету Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО 

Україну вперше в історії обрали до складу комітету Світової спадщини ЮНЕСКО. Це сталося під час 24-ї сесії Генеральної асамблеї країн-учасниць Конвенції про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики України, інформує UAINFO.org.

"Це історична для України подія та важливий крок у розвитку та захисті культурної та природної спадщини України. Дякуємо країнам-учасницям Конвенції за висловлене солідарне рішення на підтримку України. Зараз важливіше, ніж будь-коли об'єднатися для захисту нашої культурної спадщини", - зазначив виконуючий обов'язки міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

У відомстві наголосили, що такий крок відкриває для України нові можливості у сфері реалізації Конвенції. Зокрема, це стосується рішень про використання Фонду всесвітньої спадщини та включення об'єктів до Списку всесвітньої спадщини і Списку всесвітньої спадщини під загрозою.

У МКІП нагадують, що Україна ще у 1988 році ратифікувала Конвенцію про охорону всесвітньої культурної та природної спадщини. Вона сприяє ефективній охороні та збереженню культурної та природної спадщини на території нашої країни.

У РФ марно намагаються приборкати "істерику" воєнкорів щодо дій ЗСУ на Херсонщині та обговорюють нову загадкову смерть – ISW

У російських провоєнних колах спалахнула істерія скарг і невдоволення через операції Збройних сил України на лівобережжі Херсонської області. Цю хвилю намагається приборкати Міністерство оборони Росії, та поки малоефективно.

Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Українські та російські війська продовжують вести наступальні дії на сході та півдні України, попри дощову та снігову погоду. Сергій Хлань, депутат Херсонської обласної ради, 20 листопада заявив, що через погані погодні умови російські обстріли правобережжя Херсонської області зменшилися. 21 листопада речник 14-ї окремої механізованої бригади ЗСУ Надія Замрига повідомила, що російські війська продовжують штурмувати Куп’янський напрямок, незважаючи на сніг і мороз. Вона додала, що кількість російських атак, швидше за все, зменшиться через погодні умови, однак окупанти не припинять наступальні операції повністю. На необхідності зміцнення українських можливостей перед зимовим періодом наголосив і президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з міністром оборони США Ллойдом Остіном 20 листопада.   

Тим часом російські «воєнкори» 20 і 21 листопада писали, що як російські, так і українські війська відчувають труднощі з використанням безпілотників, зокрема для коригування артилерійського вогню, через погані погодні умови вздовж всього фронті. У російських джерелах також визнають, що осіння погода ускладнює рух транспортних засобів, однак ЗСУ та окупанти продовжують операції на всіх напрямках. ISW продовжує оцінювати, що морозні погодні умови взимку, ймовірно, сприятимуть відновленню більш активних бойових дій, а поточна дощова погода навряд чи зупинить українські чи російські атаки.

Аналітики ISW відзначають, що Міністерство оборони Росії та російські чиновники докладають зусиль, щоб «приборкати істерику» в провоєнному інфопросторі РФ щодо операцій ЗСУ на східному (лівому) березі Херсонської області. 21 листопада міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що війська РФ буцімто перешкодили всім спробам України провести вдалі «десантні операції на Херсонському напрямку». Далі Шойгу заявив, що окупаційні сили буцімто завдають «колосальних» втрат українським військам. В ISW вважають, що заява Шойгу, ймовірно, «є спробою применшити стурбованість деяких російських «воєнкорів» щодо нездатності Росії відбити атаки ЗСУ на лівобережжі Дніпра. Однак такі заяви російського міністра оборони «навряд чи заспокоять нарікання, що дедалі більше наростають в інформаційному просторі РФ», прогнозують аналітики Інституту вивчення війни.

Путін виступив на G20: цинічно заявив про "готовність до переговорів" з Україною та згадав Газу 

Російський диктатор Володимир Путін під час виступу на засіданні G20 по відеозв'язку повторив свою традиційну нісенітницю про "напад України на Донбас" та прагнення Росії до "миру".

Відео виступу Путіна оприлюднило російське пропагандистське агентство ТАСС, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

Диктатор країни-агресора заявив, що війна — це завжди трагедія, але "ми маємо думати", як це припинити. Путін повторив наратив про те, що "Росія ніколи не відмовлялася від мирних переговорів".

Він також заявив, що наявність жертв під час війни завжди «приголомшує» і провів паралелі із ситуацією в секторі Гази, яку назвав «знищенням населення в Палестині».

З моменту видачі МКС ордера на арешт Путіна за депортацію українських дітей у березні цього року, російський диктатор брав участь у великих міжнародних самітах онлайн або зовсім відмовлявся від участі.

Влітку він так і не наважився поїхати на саміт БРІКС до ПАР, а у вересні не поїхав на саміт G20 в Індії.

Після видачі ордера на арешт Путін лише тричі виїжджав за кордон — до Китаю, Киргизстану та Казахстану.

У Зеленського різко відповіли на слова Путіна про мирні переговори з Україною

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував цинічні висловлювання президента РФ Володимира Путіна про мирні переговори з Україною, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН.

"Винищенням цивільного населення в Україні з 2014 року займається виключно Росія. Робить це навмисно, чудово розуміючи результат своїх геноцидних дій. А з лютого 2022-го винищення цивільного населення набуло системного, масштабного, тотально руйнівного характеру, що передбачає авіаційні бомбардування, ракетні й артилерійські обстріли всієї території України", - написав він.

За його словами, Росії нема чим думати й нема що думати про те, як "припинити трагедію в Україні".

"Убивці, які холоднокровно вчиняють умисний злочин, усередині нього не думають, як зупинити злочин. Єдине ж дієве рішення, усвідомлення якого все ще непідвладне розуму Путіна, – негайно вивести окупаційні російські війська із суверенної території іншої держави. Після – за стіл, щоб обговорити виплати, компенсації та інші юридичні наслідки війни, - додав Подоляк.

"Повна анархія". Данілов розповів деталі нового плану Кремля щодо України, одна з цілей якого – скинути владу

Група так званих експертів у Кремлі розробила для диктатора Володимира Путіна новий план, найбажаніший сценарій якого – протистояння в українському суспільстві чи вибори, щоб просунути в парламент свою "п’яту колону". Поки це лише задуми, але деякі етапи вже реалізуються.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов написав у колонці для Української правди, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

За його словами, план склали, орієнтуючись на три фактори української сили спротиву: єдність, підтримка Заходу, вмотивованість і боєздатність ЗСУ.

"Без хаотизації внутрішньої ситуації в Україні досягнення військових цілей Росії неможливе. Ідеальна ситуація для Росії та Путіна – це повернення України до стану некерованості та повної анархії, в якій країна опинилася в 1917 — 1921 роках, коли війна йшла ззовні і всередині", – вважає Данілов.

Застосування ядерної зброї в Україні є цілком реальним варіантом для Путіна, – Forbes 

Застосування ядерної зброї в Україні є цілком реальним варіантом для президента Росії Володимира Путіна. Про це йдеться у матеріалі видання Forbes, інформує UAINFO.org з посиланням на УНІАН

Зазначається, що використання РФ ядерної зброї для досягнення обмежених військових цілей стало розглядатися на Заході як немислиме. При цьому у Москві дотримуються іншої думки. Позаяк із кожним переписуванням російської військової стратегії після розпаду Радянського Союзу ядерна зброя претендувала на все більшу роль у оборонній позиції країни.

"Це не просто позерство, чи параноя, чи компенсація за брак ресурсів, щоб не відставати від західних досягнень у звичайних озброєннях. Це відображає інший погляд на корисність ядерної зброї в майбутніх конфліктах — погляд, який не відрізняється від погляду адміністрації Ейзенхауера, яка виступала за оснащення американських сил тактичними ядерними системами для різноманітних цілей на полі бою", - пише ЗМІ. 

За словами авторів матеріалу, цей інший погляд відображається в тому факті, що Росія має в рази більше малопотужних ядерних систем малої дальності, ніж США — за деякими джерелами, до 2000. Такі системи є постійними у всіх російських військових службах, і є звичайною практикою розробляти зброю, здатну доставляти як звичайні, так і ядерні боєголовки.

Удар по скупченню окупантів: як ЗСУ помстилися за 128-му бригаду

Внаслідок удару по 128-й бригаді загинули 19 військових та ще 2 цивільних.

Українські воїни відповіли росіянам за удар по 128-й бригаді. Прилетіло неподалік Донецька у саме скупчення окупантів. Російські ж воєнкори в розпачі та рвуть на собі волосся, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

Як нашим бійцям вдалося вистежити та вразити таку жирну ціль - йдеться в ексклюзиві TSN.UA. Артема Зябкіна.

ЗСУ відплатили окупантам

19 листопада у день ракетних військ та артилерії РФ привітати всіх причетних вирішив HIMARS. Безмовно, але дуже влучно ракета накрила окупантів у Домі культури в селищі Кумачово Старобешівського району.  

Цей влучний удар ніби збив окупантів з ніг. Вони як води в рота понабирали і мовчали аж 2 дні. В той час місцеві трубили на сполох - прилетіло та ще й як. 

Читайте також: Після прильоту HIMARS російська співачка разом з окупантами вирушила до Кобзона. ВІДЕО

Згодом у своїх соцмережах росіяни повідомили про загибель акторки з Москви. Як раз вона і була на заході. Згодом наважились відкрити рота і деякі так звані воєнкори.

"Жарти допомагають". Зеленський розповів, як підтримує свою родину під час війни та відповів, як часто бачиться з дружиною

Президент України Володимир Зеленський розповів, як підтримує своїх дітей під час війни і відповів, як часто бачиться з дружиною Оленою Зеленською.

В інтерв'ю британському таблоїду The Sun Зеленський зізнався, що жарти допомагають йому підтримувати дітей, інформує UAINFO.org з посиланням на NV.ua

"Коли ви бачите своїх дітей, іноді вам хочеться їх підтримати. Іноді вони трохи плачуть. Коли вони плачуть, ти не можеш плакати. Потрібно бути сильним, і потрібно навчити їх бути сильними. Коли ти хочеш підтримати своїх дітей або дружину, а іноді й батьків, ти маєш показати, що все гаразд, іноді знаходити з цього приводу якісь жарти. Жарти допомагають", – заявив він.

Зеленський також відповів, як часто бачиться з дружиною Оленою.

"У нас багато зустрічей онлайн і офлайн. Це частіше, ніж було на самому початку війни. Звичайно, деякі питання безпеки впливають на наше життя", — зізнався президент.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини