MENU

Огляд блогосфери від UAINFO. 11 грудня 2023

74 0

Шановні читачі, UAINFO.org пропонує до вашої уваги традиційну добірку найцікавішого зі світу блогосфери за сьогодні, 11 грудня.

"Нам потрібне об'єднання" – Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади в Аргентині 

Під час робочого візиту до Аргентини президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками української громади в країні. Він наголосив на важливості того, щоб Латинська Америка була на боці України.

Про це йдеться на сайті Офісу президента, інформує UAINFO.org.

«Вірю, що залишатиметься незмінно сильною позиція нового президента Аргентини, його команди. Сьогодні вона базується на підтримці України, нашого суверенітету й територіальної цілісності, на підтримці свободи», — наголосив глава держави.

Зеленський висловив сподівання, що така чітка позиція Аргентини вплине на загальну політичну підтримку України в цьому регіоні, що позначиться на підтримці українських резолюцій на майданчику ООН.

«Важливо, щоб такий потужний голос Латинської Америки, як голос Аргентини, голос Парагваю, Уругваю, Еквадору, — щоб усі вони були на нашому боці. І я радий, що це так», — підкреслив президент України. 

Він зазначив, що українська сторона отримала підтвердження від Аргентини щодо приєднання до реалізації Формули миру, зокрема участі в четвертій зустрічі на рівні радників із національної безпеки, яка відбудеться в січні.

«Друге, над чим ми працюємо, — щоб ми могли організувати саміт Україна — Латинська Америка. Ми хочемо об'єднати голоси Латинської Америки навколо підтримки України та нашої чіткої позиції щодо прагнення справедливого миру й засудження агресії Росії. Ми почули сьогодні підтримку з боку аргентинського президента. Думатимемо, як і коли все це організовувати», — зауважив Зеленський

"Ми вже не відпускаємо людей": багато нардепів хочуть скласти повноваження – Арахамія

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що доволі велика кількість народних депутатів бажають достроково скласти свої повноваження. 

Про це він розповів в ефірі телемарафону, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

"Ми вже не відпускаємо людей... Ми говоримо, що просто не будемо за це голосувати, тому що люди мають досидіти до кінця (нинішньої каденції Верховної Ради - ред.) і ухвалювати необхідні для держави закони", - сказав Арахамія

Голова фракції зазначив, що у зв'язку з новими викликами необхідно оптимізувати роботу парламенту і знизити мінімальну кількість народних депутатів у групах, "щоб зберегти ці групи, щоб парламент, умовно, до нового скликання пропрацював приблизно в тому самому структурному режимі, якому він почав працювати".

Станом на 11 грудня 2023 року кількість депутатів Верховної Ради України складає 400 осіб (відповідно до законодавства має бути 450).

Ймовірність знищення "Шахеда" зростає в рази: авіаексперт розповів про модернізовані дрони-камікадзе  

Тегеран розробив новий безпілотник-камікадзе. Йдеться про реактивну версію БПЛА Shahed, які Росія використовує для атак по Україні. Нова версія буде з реактивним двигуном. Вихід модернізованої версії "Шахедів", як дешевого засобу ураження, вичерпає себе.  

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів авіаексперт, провідний науковий співробітник Державного музею авіації імені "Антонова" Валерій Романенко, інформує UAINFO.org з посиланням на ТСН

"У чому сенс "Шахеда"? Дешевий засіб ураження – 20 тис. доларів й 40 кг вибухівки наворотити може багато в разі влучання. А якщо застосовується реактивний двигун, то вартість уже двигуна дорівнюватиме вартості "Шахеда". Тобто зникає сама ідея дешевого засобу ураження”, – зауважив експерт.

За словами Романенка, у разі встановлення реактивного двигуна дальність дрона-камікадзе впаде в рази. Експерт припускає, що двигуни будуть використовуватися авіамодельні, отже, і швидкість можна буде наростити максимально на 100 км/год.

"Зараз до 40% цих "Шахедів" збиваються мобільними групами, збиваються з кулеметів та малокаліберних артилерійських систем. Про всяк випадок зараз кожна група возить із собою ПЗРК. По звичайних "Шахедах" із ПЗРК стріляти не можна, у них занадто маленький тепловий слід. А ось по реактивних це буде просто подарунок. Тобто ймовірність знищення "Шахеда" зростає в рази…жодної серйозної небезпеки ці нові "Шахеди" не становлять. А ось удар по російському військовому бюджету вони завдадуть, тому що вони різко стають дорожчими, а ось знищувати їх дешевше", - резюмував Валерій Романенко. 

Сирський назвав втрати Росії на сході України  

Росія тільки на сході втрачає загиблими у 8 разів більше, ніж Україна. Та попри це ставка у ворога робиться все одно на людський ресурс.

Про це розповів командувач Сухопутними військами Олександр Сирський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його Telegram, інформує UAINFO.org.

"На сході втрати росіян загиблими приблизно у вісім разів вищі за втрати українських сил оборони. Попри це, російські окупанти роблять ставку саме на людський ресурс", - сказав він

На відміну від ворога, як зазначив генерал, українські сили оборони намагаються досягати успіху шляхом вдалих тактичних дій, влучного вогню артилерії, мінометів, ударних дронів та стрілецького озброєння.

"Потрібна всеукраїнська мобілізація": Аліна Михайлова висловилась про мобілізацію жінок

Мобілізація жінок в Україні є досить складним питанням, оскільки навколо цієї теми вже навіть виникали конфлікти й до того ж між самими військовими. Аліна Михайлова, як військова жінка, висловилась з цього приводу і дала чітку відповідь.

Про те, що саме наречена героя України Да Вінчі думає з приводу мобілізації жінок, розповідає РБК-Україна (проект Styler) з посиланням на інтерв’ю Аліни для YouTube- каналу "Розмова" з Сергієм Лиховидою, інформує UAINFO.org.

Аліна Михайлова висловила свою думку щодо мобілізації жінок

Як відомо, Аліна має пряме відношення до Збройних Сил України, оскільки разом зі своїм нареченим Дмитром Коцюбайлом була частиною першого окремого штурмового батальйону "Вовки Да Вінчі".

Окрім цього Аліна є волонтеркою та активістка. Вона має звання депутат Київської міської ради IX скликання. Керівниця медичної служби "УЛЬФ".

У новому інтерв’ю Аліна висловила свою думку з приводу мобілізації жінок на війну, з точки зору військової, жінки та військового медика.

"Це питання про те, що багато хто зараз з побратимів виступає що жінці на фронті не місце. Але якби жінці не було на фронті місця, то, мабуть, більшість чоловіків, які ховаються від мобілізації, мали б піти замість цих жінок. Але чомусь жінки беруть всі свої сили, всі свої вміння і не вміння, вчаться і заміняють або не заміняють частину тих же чоловіків", - почала висловлювати свою думку Аліна.

Зрадника "вели" давно. СБУ показала фото та відео з місця ліквідації Киви 

Операція з ліквідації Іллі Киви готувалася тривалий час. СБУ показала ексклюзивні кадри з місця ліквідації зрадника у Підмосков'ї.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на джерела, інформує UAINFO.org.

За даними джерел, унікальна спецоперація Служби безпеки України готувалась тривалий час. Як розповідають джерела в СБУ, Кива був однією з пріоритетних цілей, його "вели" давно, вивчали до деталей маршрути пересування, розпорядок дня та звички.

Попри серйозну охорону, Киву ліквідували під Москвою, недалеко від цього місця, де зрадник часто знімав антиукраїнські відео.

На відео видно спостережний пункт, де на зрадника очікувало заслужене покарання.

Демограф сказав, скільки людей житиме в Україні через 10 років

Протягом наступних 10 років населення України може становити близько 30 млн людей. Ця кількість дозволить країні нормально функціонувати і розвиватися. Але вона може бути досягнена лише за певних умов.

Такий прогноз в інтерв’ю РБК-Україна (проект Styler) дав демограф, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В. Птухи НАН України Олексій Позняк, інформує UAINFO.org.

"Скоріш за все, населення України наближатиметься до 30 мільйонів. І це за умови, якщо буде ефективна міграційна політика. Тоді можна буде на цьому рівні більш менш стабілізуватись", - сказав науковець.

За словами Позняка, це "більш менш нормальний" сценарій, бо 30 млн - "це не рівень знелюднення, це ще той рівень, коли освоєння території можна підтримати на достатньому рівні".

"Тим більше, що у нас частина прикордонних з державою-агресором територій буде залишатися все одно неспокійними і не сильно населеними", - додав він.

Звичайно, каже демограф, і там - на сході країни - потрібно підтримувати якусь кількість населення. Однак зауважує: висока щільність заселення цих територій може бути просто небезпечною для мешканців.

"Відповідно, за таких умов 30 мільйонів населення буде достатньо для підтримки заселеності у всіх регіонах", - сказав експерт.

Також Позняк назвав мінімальну кількість населення, яка може стати критичною для функціонування держави.

"Я думаю, що 20 мільйонів. Це вже буде достатньо критичний рівень", - висловився він.

Штрафи за порушення комендантської години: які будуть суми та у яких випадках карати не будуть

В Україні на законодавчому рівні встановили покарання за порушення комендантської години. Законопроєкт був підтриманий депутатами у першому читанні та передбачає досить великі штрафи за прогулянки вулицями вночі.

Які саме штрафи тепер будуть за порушення комендантської години та у яких випадках можна уникнути покарання, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на законопроєкт №10195.

Які передбачаються штрафи

Для фізичних осіб: від 8500 до 17 000 гривень.

За повторне правопорушення: від 17 000 до 34 000 гривень

Для суб'єктів господарювання: від 51 000 до 102 000 гривень

За повторне правопорушення: від 170 000 до 340 000 гривень

У яких випадках штрафувати не будуть

За інформацією МВС, українців не будуть штрафувати у таких випадках:

  • При прямуванні до/з укриття під час повітряної тривоги
  • При супроводженні поранених, важкохворих
  • При здійсненні заходів з евакуації населення або рятування майна
  • При наданні медичної (домедичної) допомоги
  • При перебуванні в стані крайньої необхідності

Раніше також вважалося, що при добиранні з вокзалу або на вокзал при наявності квитка на потяг під час комендантської години - також не вважається порушенням. Чи буде ця норма включена у новий законопроєкт - поки що не відомо.

Варто зазначити, що цей законопроєкт пройшов усі обговорення у Комітетах та 9 грудня був прийнятий за основу у першому читанні. Зараз штрафи ще не вступили у дію, бо законопроєкт готується до другого читання.

Психологиня пояснила, чому українські діти "підсіли" на скандальний російський серіал "Слово пацана"  

На початку листопада в Росії з'явився кримінальний серіал про розбірки банд 90-х років "Слово пацана. Кровь на асфальте". Серед глядачів країни-терористки він, звичайно, знайшов відгук, але, на жаль, захопив і українців. Однією з причин такої популярності стрічки є протест підлітків проти соціуму.

Більш детально про те, чому ж українців "тягне" до серіалу, розповіла психологиня та кандидатка психологічних наук Юлія Святенко в ефірі КИЇВ24, передає OBOZ.UA, інформує UAINFO.org.

Вона вважає, що саме гостре бажання у підлітків наслідувати якусь людину чи субкультуру стало причиною популярності кінострічки.

"Ми бачимо, що коли виходить певний фільм, ті самі маленькі діти наслідують героїв. А підлітки самі по собі в такому віці схильні проявляти неприйняття оточення, певну агресивну поведінку, не сприймати те, що їм говорять дорослі. Вони прагнуть мати певний авторитет", – пояснює психологиня. 

Зокрема, вона пояснила, що авторитетом для юнаків завжди є ті, хто вміє проявляти силу, хто вміє вести за собою людей.

"Лише потім, коли ми починаємо дорослішати, то вже розуміємо соціальні норми: що є добре, а що – погано", – зазначила Святенко.

Підписуйся на сторінки UAINFO FacebookTelegramTwitterYouTube

UAINFO.org


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини