MENU

Московский Патриархат захватил землю на Борщаговке

2713 2

Эта публикация носит преимущественно информационный характер.

Я прекрасно осознаю насколько «тонкими» есть темы, касающиеся церкви, религии, веры. Но как политик и общественный деятель обязан реагировать на любые проявления нарушения законов и Конституции Украины.

Итак, только что на наш электронный адрес пришло письмо от жителей столицы, с ул.Семиренка, на Борщаговке. Для полного понимания читателей публикую его без сокращений:

Лідеру Громадянського об'єднання «Новий Київ»

 

Зоряну Шкіряку

 

 Звернення

 

Ми, мешканці будинків по вул. Симиренко, 29 та Симиренко,27 звертаємось до Вас з проханням допомогти нам відстояти свою прибудинкову територію.  Без будь-яких роз’яснень 23 червня 2012 року  між нашими двома будинками (у дворі) з’явився будівельний вагончик. Напис на вагончику оголошував: «Шановні браття і сестри, на цій території з’явиться дерев’яна капличка. Телефон батюшки Василя 093- 138-03-50». Того ж дня дві прихожанки зробили обхід мешканців наших двох будинків з прохання поставити підписи і дозволити будівництво каплички.

 

Жодного підпису ніхто не поставив, оскільки всі мешканці категорично проти будівництва!!! По-перше, за 15 хвилин ходьби від будинку є стаціонарна церква. До якої ходить вся округа! По-друге, на тетриторіїї наших будинків, а також в окрузі ще трьох будинків немає жодного дитячого майданчика!!! Ми вже третій рік поспіль вибиваємо хоч маленький майданчик для наших дітей! Їм просто немає де гратися. У дворі сусіднього будинку по вул. Симиренко, 31 є майданчик радянського зразка, із зламаними гірками, пісочницею і гойдалками. ЖЕК його фарбує і дає нам письмові відповіді: «На майданчику немає небезпечних для життя дітей елементів!» А як же вони можуть бути, коли від майданчика лише назва.

 

Будівельний вагончик з’явився перед вихідними, на запитання  мешканців хто дав дозвіл, робітники, які привезли вагончик сказали: «Дозвіл на будівництво дав Леонід Черновецький у 2010 році».  Сьогодні зранку  у двір привезли тин будівельний!  Отець Василь приїхав на останній марці мерседесу !!!, але на запитання хто дав дозвіл, він нічого не сказав, сів у машину і втік!

 

Ми двічі викликали наряди міліції, ми жодного разу не давали дозвіл на будівництво у нашому дворі, нас жодного разу не повідомляли про будь-які громадські слухання на рахунок будівництва у нашому дворі!  За інформацією прочан , які сьогодні зранку з’явились біля будівництва, вони представляють  приход Києво-Печерської Лаври.

 

Просимо Вас допомогти нам відвоювати свою прибудинкову територію!

 

З повагою, мешканці.

 

Ми одразу спробували дізнатися, що відбувається на вул.Семиренка, чи є рішення відповідних органів влади, зокрема рішення Київради про виділення цієї земельної ділянки. Але чиновники КМДА чомусь поховалися, на телефони не відповідають, а помічники «переводять стрілки». Мабуть вони вже «відпрацювали», робочий день закінчено..

 

Безперечно, ми  цілковито на стороні киян, мешканців зазначених будинків. Вони мають повне право відстоювати свою прибудинкову територію і вимагати від влади встановлення саме дитячих майданчиків, а не чогось іншого.

 

Як це не дивно звучить, але гадаю, що таке пожвавлення стосовно будівництва каплички УПЦ МП в цьому районі може бути елементом виборчої технології напередодні Виборів-2012. Адже, на жаль, саме в приходах московського патріархату системно проводилася неприхована агітація за Януковича та партію регіонів. Згадайте 2004-й, 2006-2007-й, 2010-й. Святошинський район є традлиційно таким, що підтримує демократичні, проукраїнські сили. Тому, не виключено, що враховуючи це, ПР вирішила застосувати технологію «промивання мізків» та зомбування людей через своїх батюшек.

 

Нагадаю, що це далеко не перший випадок в столиці, коли представникам УПЦ МП надаються вагомі преференції щодо будівництва храмів та приходів на території Києва ( та й по усій Україні також). За останні роки це стало системою. Від початку правління Чорновецького до сьогодні УПЦ МП в Києві було надано сотні ділянок землі. Сьогодні всіма благами в Україні користується тільки одна церква, яку, на жаль, сміливо можна назвати провладною. Лоббіюються ці речі звичайно ПР та АП. Мабуть, таким чином, вони виконують і свої ідеологічні та гео-політичні забов,язання перед північним сусідом. При цьому, Янукович постійно забуває про те, що в Україні ще є десятки мільйонів вірян УПЦ Київського Патріархату, греко-католиків, католиків, вірян УАПЦ, протестантів. Але для нинішньої влади вони, чомусь, «не в счьот».

Прошу зрозуміти, я  не проти будівництва капличок, храмів і т.д. Більш того, я двома руками ЗА! Але тільки тоді коли це робиться на законних засадах, з цілковитим узгодженням представників територіальної громади, а також при дотриманні принципів рівності між представниками різних конфесій, що представлені в Україні.      

 

 Те що робиться зараз - це відверте блюзнірство та подвійні стандарти з боку правлячого режиму. Оскільки відбувається відверте нехтування і знищення всього українського, навіть на рівні міжконфесійних, церковних відносин. Таку ганебну практику, що стала нормою потрібно припиняти.

 

Ми вже звикли до того, що лідери російської церкви в Україні часто-густо розкошують. Згадайте предстоятеля Києво-Печерьсої Лаври Павла, з його «автопарком» і т.д. Як бачимо і тут, «скромний» батюшка Василь приїхав на Мерседесі останньої моделі, та чомусь банально втік від людей...

 

Ні, я нікого не засуджую, на все воля Божа, Він всім воздасть по заслугах, але... Але  тут, на землі, ми будемо намагатися  робити все, щоб, в найближчий час,  слово «справедливість» отримало реальний зміст.

 

Наскільки я розумію, то час проведення цієї «операції» на вул.Семиренка обрано не випадково. Попереду кілька вихідних. Може розраховують на те що люди роз'їдуться і нікому буде протестувати. Отже, ми будемо підтримувати людей і уважно стежити за ситуацією  і оперативно реагувати, щоб не допустити будь-які провокації.

 

На цій території має бути збудований тільки дитячий майданчик, за який мешканці прилеглих будинків б'ються в коридорах влади вже кілька років поспіль !!!

 

P. S. Додам, що люди,  справжні віряни, не винні. Дуже прикро, що їхню щиру віру і сподівання  на краще аморальні політики та провладні церковні діячі часто використовують задля задоволення своїх особистих інтересів.

 

Зорян ШКИРЯК

 


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини