MENU

Закон о занятости населения - пиар-ход Тигипка перед выборами

581 0

  

«Новели та «позитиви»закону про зайнятість, про які таксхвально розповідає пан Тігіпко, непринесуть бажаного результату, а лишеможуть привести до погіршення ситуаціїна ринку праці», - пишет блогер ПетрПетриченко.


«З прийняттям новогозакону, створювати нові робочі місця,брати приоритетно на роботу молодь таосіб старшого віку не стане вигіднішероботодавцям, адже запропонована закономсистема компенсацій не є іноваційноюі вона не містить механізмів їїзапровадження, а є кроком назад.


Існуючасистема дотування зайнятості неефективна, а запропоноване відшкодуванняєдиного внеску не надихає бізнесменівна пошук нових працівників,не спонукає їх до створення нових робочихмісць.


В нині чинному законіпро загальнообов'язкове державнесоціальне страхування на випадокбезробіття вже передбачено дотації настворення робочих місць та ще й звідшкодуванням зарплати, але воно непрацює лише тому, що система наданнядотацій забюрократизована, отриматиїї практично дуже складно роботодавцямчерез корумпованість виконавчих дирекційфонду.


Замість того,аби удосконалювати стариймеханізм надання дотаційякийна початковій стадії діяв ефективно,за новим законом все це згортається,а сам Фонд повністю попадає під контрольдержави. Громадськийфонд соціального страхуванняперестає бути самоврядноюорганізацією і буде частиноюдержбюджету, що фактичнопризведе дозгортання фінансуваннясоціальнихпрограмм по безробіттю вкраїні. Знищується існуючасистема управління фондом. Не будезапроваджено більш ефективне двостроннєуправління соціальним фондом. Більшетого, не зважаючи на те, що за новимзаконом зберігається принцип соціальногопартнерства щодо здійснення управлінняфондом соціального страхування навипадок безробіття, це управління станеномінальним, практично формальним, аджебюджет цього фонду буде затверджуватисялише Урядом. Роль профспілок, якпредставників застрахованих осіб, тароботодавців в цьому процесові зводитьсянанівець.


Таким чином, з прийняттямзакону про зайнятість держава, фактично,бере під контроль фонд соціальногострахування на випадок безробіття, щофактично і є основною новацією закону,а все інше є лише піарним прикриттямперед виборами до Верховної Ради.


З огляду на це, профспілкита громадскість країни не очікують напокращення ситуації в сфері зайнятостінаселення найближчим часом», - пишет Петр Петриченко.




Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини