MENU

Дело яичницы на Вечном огне до сих пор не закрыли. Судит Киреев

858 1

Блогер і журналіст Олена Білозерська bilozerska повідомляє про те, що була на суді над ГанноюСіньковою (Лисицею). Суд "по яєчні" досі триває.

 

Ось що повідомила Білозерська:

"На суд цей я потрапилавипадково, зустрівши Лисицю зранку білямерії. Ми обидві думали, що його, як ікілька попередніх, перенесуть черезнеявку свідка, а якщо свідок з’явиться,то допитають його за півгодини іпризначать наступне засідання.

Алевийшло не так. Свідок з’явився, і післяйого допиту суддя Кірєєв (той самий)вирішив допитати обох підсудних - ГаннуСінькову і Ганну Донець. Так я цілкомвипадково заслухала Лисиччину версіюподій, озвучену нею в суді. 

Свідок- колишній мент (звільнили після історіїз яєчнею), зовсім молодий сільськийхлопчина з Хмельниччини. Простий, яквалянок. Він розповів приблизно так, якусе було - дуже приблизно, бо за півторароки багато чого забув, а що пам’ятав,йому було важко сформулювати. Але вкінці цей хлопчина видав абсолютногеніальну фразу, яка могла б затьмаритинавіть наступні покази Лисиці. КолиКірєєв спитав його, що він загалом думаєпро всю цю історію (явно підводячи свідкадо гучного засудження вчинку "вандалок"),молодий екс-міліціонер, ні хвилини незамислюючись, видав: "Я думав, що цясправа давно закрита".

Я рада запростого, нормального хлопця, життяякого завдяки Ганні Сіньковій не будепов’язано з міліцією. Коли вона проживесвоє життя і постане перед Божим судом- певна, їй це зарахується.

До речі,всі знають, як я ставлюся до ментів,тому, думаю, мене не запідозрять у зайвихдо них симпатіях - але єдині, хто в тійісторії вчинив стовідсотково нормальноі правильно, були оті два менти. Які,побачивши, що біля Вічного вогнювідбувається щось таке, що начебто неповинно там відбуватися, не затримали"злочинців", не почали підводитипід їхній вчинок демагогічнумарксистсько-ленінську базу, не роздулигучний політичний скандал - а простовиставили їх з парку. Якщо виходити зфантастичного припущення, що менти унашій державі є охоронцями порядку -вони вчинили, як зразково-показовіохоронці порядку. За це й постраждали.Нічого. Думаю, сучасній міліції зрештоюбуде краще без них, а їм - без міліції.

ГаннаДонець, яка прийшла на суд вдвох, вочевидь,із мамою, давала свої покази тихим-тихимголосом. Її ледь можна було розчути.Вона повністю визнає свою "провину"і шкодує про вчинене. Організаторомакції, який все придумав і приніс у ПаркСлави всі необхідні речі, називає Лисицю.Єдині покази, дані нею під час досудовогослідства, від яких вона відмовилась насуді - про причетність до цієї історіїорганізації "Братство".

Ганнаж Сінькова, яка теж прийшла з мамою,заявила, що ні про що не шкодує, щоакція-перформанс була спрямована назахист ветеранів, яким скоро буде ні начому приготувати собі їжу, і боротьбуз тоталітарно-язичницькими символами,а проведена саме в такій формі задлятого, щоб привернути максимальну увагусуспільства, що й вдалося зробити. З їїпоказів випливало, що вона не є одноосібнимлідером і організатором, що це булоколективним креативом учасників акції,двоє з яких лишилися "невстановленимиособами". Здається, своїм виступомвона шокувала навіть адвоката ІванаП’ятака :) З виразу його обличчя схожебуло, що він цього не чекав.

СуддяРодіон Кірєєв заслуговує на окремийабзац цього тексту. Ну, і на тюрму, звісно,але це потім. Я ніколи не бачила, щоб підчас допиту свідків і підсудних суддяставив стільки питань. На всіх судах,де я буваю, найбільше питань ставлятьзахисники, на другому місці прокурор,а суддя взагалі ставить одне-два питання.


Тут було все простонавпаки. Адвокати здебільшого мовчали,прокурорка ставила доволі багато питань(втім, особливо злісною вона мені нездалася - скоріше, не без нудьгивідпрацьовувала свою зарплату). Головнимдопитувачем був Кірєєв. Людина, рукамиякої відбулася політична розправа надголовним конкурентом Хама Зека діючогопрезидента, з позицій високої моралізверталася до двох дівчисьок, які всьоголише приготували свій обід у чужійкормушці.

- А ви не подумали, що вашвчинок може когось образити? - зверхньопитав Кірєєв.
Я б, звісно, відповілана це, що будь-яка політична чи громадськаакція може когось образити, і, взагалі,будь-яка, навіть найкраща дія (наприклад,будівництво нових будинків чи прокладаннянової траси) обов’язково викличе чиєсьнезадоволення. І що для того, щоб нікогоне образити, треба взагалі нічого неробити. 

Лисиця відповіла трохиінакше, більш зухвало: що деякі ветеранибули настільки обурені її ув’язненням,що навіть готові були на знак протеступовторити її вчинок, а ті, хто в Інтернетахобливав її брудом і погрожував їй смертю- це п’яток проплачених ботів, діючихпід різними ніками :)

Втім, Кірєєвутеж треба віддати належне: він бувєдиний, хто ставив Ганні Сіньковійпитання щодо мотивів і дав їй тим самимзмогу виступити з яскравою політичноюпромовою. Шкода, що перед цим він, як іочікувалося, не дозволив зняти показиСінькової на відео.

Я вже багаточасу закликаю до повної люстрації ментів- за грузинським зразком. Але все більшепереконуюсь, що менти можуть трохипочекати - починати слід із суддів.



Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини