MENU

Популизм от Януковича - дети шахтеров буду поступать в вузы вне конкурса

770 2



Дітишахтарів тепер мають право вступу довузів поза конкурсом. Що це насправді?Популізм, причому вкрай небезпечний!

Розумію,що такими оцінками закону, який такподобається шахтарям, я нариваюся накритику, тим більше перед виборами.Але... 

Мій батько теж працював нашахті, має підземний стаж, він тежінвалід, першої групи. До вузу я поступавне поза конкурсом, а на загальнихпідставах, тож, думаю, маю право сказатигірку правду.

Подумаймо, чим цейпопулізм обернеться? Коли до вузів дітейнабиратимуть не за знаннями, а позаконкурсом, залежно від професіі, стажу,чи інвалідності батьків? 

Матимемолікарів, до яких страшно лягти наопераційне ліжко. Вчителів, до якихстрашно підпустити дитину.Інженерів-конструкторів, на машинах(потягах, літаках) яких страшно їздити(літати)... 

Чи потрібні пільги,точніше - державна підтримка при навчанніу вузах дітям малозабезпечених сімей,інвалідів, в тч шахтарів? Потрібна!Безумовно потрібна! Але - не до, а післявступу дитини до вузу. Це - принципово! 

Вступдо вузу - виключно за знаннями, без жоднихпільг!!! А вже після вступу - державнапідтримка тим дітям, яких батьки виховали,вивчили гідно, але не можуть забезпечитиіхнє навчання у вузі фінансово чиматеріально.

Яка саме підтримка?Гуртожиток. Підвищена стипендія. Першеробоче місце... Все ясно, не требавигадувати чогось нового. 


Розумію, щопід час виборів такі розмови не дужеприємні і не дуже продуктивні. Але колисьже треба зупинити той небезпечнийпопулізм, від якого в кінцевому підсумкустраждатимемо усі ми з Вами?!

 

Анатолий ГРИЦЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини