MENU

Ми втратили суверенітет. Що продаватимемо далі - українок?

309 1

Слова Путіна про те, що він дав нам 15 мільярдів доларів і тепер зовнішню політику треба узгоджувати з Росією, можна вважати продажем українського суверенітету.

Друге питання - куди підуть 15 мільярдів? Ми їх проїмо. Прем'єр-міністр сказав, що збільшуватимуть соціальні виплати - пенсії і зарплати. Вистачить місяців на чотири. Що будемо продавати далі - українок?

Вихід є. Треба реформувати систему соціального захисту і тарифи на комуналку. Шановні, давайте бути чесними. Коли дитина війни отримує 5 тисяч пенсії, чи потребує вона пільг? Хтось отримує високі пенсії, у когось заможні діти. А є категорія, якій держава справді має допомагати. Треба давати надбавки тим, кому вони потрібні.

Система пільг у країні - це велика брехня. Це схоже, коли ти хочеш купити мобільний телефон за 3 тисячі гривень, а тобі кажуть: візьми 300 гривень і купи. Якщо ти не купиш, це зробить хтось інший. Не можна давати віртуальні пільги. Бо 3 відсотки людей користуються ними, а решта думає, що має.

Така ж ситуація з віртуальними пільгами у афганців, чорнобильців. Для прикладу: афганець повинен знати, скільки йому треба коштів для життя. Якщо має цю суму, то пільг не потребує. Якщо ні - держава має доплачувати, а не казати «Маєте пільги - користуйтеся!». А ці гроші на віртуальні пільги виділяються з бюджету. От чи доходять вони до людей?

15 мільярдів доларів нам не потрібні, якщо правильно користуватися ресурсами, які маємо. Нікому не треба наш суверенітет, крім Росії. Ні Європі, ні Штатам, бо вони не є імперіями. А Росія - це імперія, яка хоче відновити колишню могутність і готова за це платити. Ні перед чим не зупиниться. Щоб зберегти суверенітет, треба залишатися українцями і говорити правду. Іншого способу нема. Країна має рухатися вперед.

Павло КАРАСЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини