MENU

Бюджет 2014 року - це, однозначно, бюджет поліцейської держави

434 0

Щойно завершив проводити розширений аналіз видатків держбюджету бюджету. Бюджет-2014 - це, однозначно, бюджет поліцейської держави! 

ЗБІЛЬШЕННЯ видатків відбудеться на:

- Головне управління внутрішніх військ МВС, а саме – на участь внутрішніх військ в охороні громадського порядку та боротьбі із злочинністю, охорону арештованих, засуджених та охорону особливо важливих об'єктів – на 78,5 млн. грн., або на 6 %.

- Раду національної безпеки і оборони України (секретар – А.Клюєв) – на 11 млн. грн., або на 8,9 %.

- забезпечення заходів у сфері безпеки держави та функціонування органів системи СБУ – на 46,5 млн. грн., або на 1,6%.

- Управління державної охорони України (державна охорона органів державної влади та посадових осіб) – на 22,3 млн. грн., або на 7,1%.

- Утричі (з 0,7 млрд. грн. до 2,1 млрд. грн.) збільшено кошти на виконання боргових зобов'язань за кредитами, залученими під державні гарантії для реалізації проектів «Циклон-4» та «Створення Національної супутникової системи зв'язку». Останнє, за наявною інформацією, означає впровадження нової технології, дозволяє знайти голос абонента менш ніж через хвилину після його виходу в мережу.

- управління здійсненням контролю у сфері телебачення і радіомовлення – на 1,1 млн. грн., або на 4,7 %.

- Державну судову адміністрацію – з 4,4 млрд. грн. до 4,6 млрд. грн. Зокрема, на 7 % зросте фінансування місцевих загальних судів, на 8,1 % - місцевих господарських судів, на 9,5% - апеляційних судів. При цьому, на 24,7 % буде урізано фінансування Вищої кваліфікаційної комісії суддів, яка, зокрема, розглядає питання про дисциплінарну відповідальність суддів.

Значне збільшення видатків (на 8,1 млн. грн., або на 7,2 %) отримає Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних та кримінальних справ. На 7,6 % та 4,7 % збільшиться фінансування відповідно Вищого господарського та Вищого адміністративного судів.

- Міністерство доходів з зборів – з 5,9 млрд. грн. до 6,4 млрд. грн., або на 8,3%.

- Необґрунтовано і непропорційно зросли видатки на утримання обласних державних адміністрацій – від 14,3% до 20,7%.

Отже, ми бачимо величезне збільшення фінансування усіх структур, які здійснюють політичні репресії, переслідування, вибіркове правосуддя. І це свідчення того, що нинішній режим вважає головними завданнями не боротьбу із зовнішніми загрозами, не захист Української держави та її суверенітету, а боротьбу з українським народом і продовження політичних репресій.

У тож же час, у 2014 році відбудеться ЗМЕНШЕННЯ видатків:

- на Збройні Сили України – з 15,3 млрд. грн. до 14,6 млрд. грн., або на 755,3 млн. грн. (5 %). Вдвічі (на 0,5 млрд. грн.) буде зменшено фінансування розвитку озброєння та військової техніки. Таким чином, Президент Янукович і уряд Азарова роблять усе, щоби повністю підірвати здатність України до захисту від зовнішніх посягань.

- на агропромисловий комплекс – з 8,7 млрд. грн. до 7,7 млрд. грн. (на 1 млрд. грн., або на 12 % (!)). При цьому, значну виділених коштів буде використано не на підтримку галузей сільського господарства, а на підготовку кадрів. На фінансову ж підтримку заходів у агропромисловому комплексі передбачено лише 206,8 млн. грн. (2,7 % від видатків на галузь), на підтримку хмелярства та садівництва – 100 млн. грн. (1,3 %), на підтримку тваринництва – 900 млн. грн. (11,7%).

Жодної копійки коштів не виділено з держбюджету для видачі державних актів на право приватної власності на землю в сільській місцевості (у 2013 році передбачалося 106,9 млн. грн.).

- на будівництво, ремонт та реконструкцію автомобільних доріг – з 13,6 млрд. грн. до 12,9 млрд. грн. (на 621,7 млн. грн., або на 4,6 %). При цьому, проектом Державної цільової економічної програми розвитку автомобільних доріг загального користування на 2013-2018 роки передбачено спрямування у 2014 році коштів Державного бюджету у сумі 43,9 млрд. грн. для утримання і розвитку дорожньої мережі в Україні.

- на охорону здоров’я – з 10 млрд. грн. до 9,8 млрд. грн., або на 127,9 млн грн. (1,3 %). Зокрема, відбудеться різке скорочення видатків на придбання медичного автотранспорту – на 297 млн. грн., або на 32,2 %.

Удвічі зменшиться фінансування заходів із реабілітації хворих на ДЦП у Міжнародній клініці відновного лікування.

Майже вдвічі (на 131,5 млн. грн., або на 40,7%) буде урізано субвенцію на придбання медикаментів та виробів медичного призначення для забезпечення швидкої медичної допомоги.

В 9 разів (!) скорочено підтримку з державного бюджету на забезпечення функціонування Київської міської клінічної лікарні «Київський міський центр серця».

Взагалі не передбачено субвенцій з державного бюджету на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою (у 2013 році передбачалося 191,6 млн. грн.) та на забезпечення функціонування Центру ядерної медицини Київського міського клінічного онкологічного центру (у 2013 році передбачалося 10 млн. грн.).

- на українське кіно (створення та розповсюдження національних фільмів, фінансова підтримка державного підприємства «Національний центр Олександра Довженка») – на 31,3 млн. грн., або на 21,3 % (!). Вдвічі буде зменшено видатки на здійснення концертно-мистецьких, культурологічних заходів у сфері кінематографії, фінансова підтримка Національної спілки кінематографістів України.

- на Міністерство закордонних справ – на 145,3 млн. грн., або на 13 %. Зокрема, вдвічі зменшено видатки на проведення міністерством зовнішньої політики, а видатки на функціонування закордонних дипломатичних установ зменшено на 4,8 млн. грн., або на 5,1 %. Очевидно, позитивний імідж України за кордоном все менше цікавить правлячу верхівку;

- вдвічі зменшено передбачені Казначейству кошти на відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів дізнання, досудового слідства, прокуратури і суду, відшкодування шкоди, завданої фізичній чи юридичній особі незаконними рішеннями, діями чи бездіяльністю органів державної влади, їх посадових і службових осіб. Так само, вдвічі скорочено кошти на забезпечення виконання рішень суду, що гарантовані державою.

Це означає, що до загальної корумпованості судів додалося ще й «кришування» державою невиконання окремих судових рішень внаслідок відсутності коштів в бюджеті.

- у той же час влада зменшила на 5,8 млн. грн., або на 26,3 %) видатки на забезпечення формування та функціонування системи безоплатної правової допомоги.

- на Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації – на 105,7 млн. грн., або на 36,8 %.

- на ведення лісового та мисливського господарства – на 56,2 млн. грн., або на 8 %.

- на здійснення природоохоронних заходів – на 188,9 млн. грн., або на 19,3 %. Замість цього втричі збільшено фінансове забезпечення цільових проектів екологічної модернізації підприємств – до 1,23 млрд. грн. Швидше за все, ці кошти в ручному режими будуть розподілятися між окремим підприємствами олігархів спеціальною міжвідомчою групою, створеною при уряді.

- не виділено субвенцію місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт систем централізованого водопостачання та водовідведення (у 2013 році передбачалося 440 млн. грн.). Замість того передбачено мізерну суму на Загальнодержавну цільову програму «Питна вода України» (лише 180 млн. грн.).

- не виділено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій (в минулому році було виділено 1337 млн. грн.). Таким чином, Верховну Раду позбавили можливості впливати на розподіл коштів на соціально-економічний розвиток регіонів, а віддали її Кабінету Міністрів України, збільшивши на 2 млрд. грн. капітальні видатки, які вручну розподіляє уряд.

- не передбачено коштів для реалізації національних проектів. У 2013 році кошти виділялися на створення мережі регіональних перинатальних центрів, забезпечених інноваційними технологіями та сучасним обладнанням (321,4 млн. грн.).

Андрій БОНДАРЕНКО


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини