MENU

Ніхто не хоче брати відповідальність за кров у радикальному сценарії - Сюмар

224 0

Декілька тез з приводу НОМ:

1) Розумію розчарування тих, хто хотів все зробити швидко і радикально. Поки не виходить в силу різних причин, перша з якої - ніхто не хоче брати на себе відповідальність за кров, яка неминуча у випадку радикального сценарію. Тому сценарій інший, і він передбачає довгу підготовку до ЛЕГІТИМНОГО часу зміни влади - виборів.

2) Масове національне об"єднання має творитися не під прізвища, а під цілі - 1)зміна системи влади - Конституція, 2)підписання угоди про асоціацію, 3)забезпечення чесних виборів (без яких неможливе перше ).

3) Бачу необхідні напрямки, які могли б робити громадські активісти - це правозахист і просвітницька робота, переважно в центрі, на сході та півдні: в контексті громадянської освіти.

4) З приводу коордради, то наскільки розумію, це організаційна рада, яка має заснувати об"єднання, а не керувати ним. Вчора про це говорив на засіданні штабу Сергій Квіт, зокрема. 

5) Рада буде розширюватися та ротуватися. Наскільки розумію технологію - взяли розширений штаб (активісти входили туди ще з безпартійного Майдану), додали тих, кого подали партії та експертів. На жаль, багатьох забули, зокрема, Парубія. Це легко виправити.

6) Розумію, що важливий вектор роботи - підготовка до 2015, коли ми боротимемося за обрання когось зі складу НОМ. Це умови політичної гри і без політиків це не можливо.

7) Думаю, в найближчі місяці надважливим завданням є захист людей. Бо з того боку ніхто не відмовлявся робити ставку на страх. Їм треба буде вичепити найактивніших до 2015 і залякати та дискредитувати інших. Така мета вартує того, аби об«єднатися всім разом, як називається об»єднання не має значення, має значення, що воно відрито для об"єднання. Тут потрібні правники, міжнародні організації, і особливо журналісти, бо публічність стає чи не найефективнішим форматом разом із масовістю. 

Так що сил нам всім...

Вікторія СЮМАР


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини