MENU

Два мільйони за проект «Биківнянські могили» покладе собі до кишені подруга Ганни Герман

340 0

Національний історико-меморіальний заповідник «Биківнянські могили» 18 грудня уклав угоду з КП «Творча архітектурна майстерня» Л.Скорик» на розробку проектно-кошторисної документації щодо спорудження Меморіалу жертвам тоталітаризму 1937-1941 років на території Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили». Вартість угоди складає 2,00 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

 

Закупівлю проведено за неконкурентною процедурою в одного учасника. Відсутність відкритих торгів обґрунтовується захистом прав інтелектуальної власності.

 

Також повідомляється, що у 2012 році, на виконання доручення президента, споруджено Центральну частину Меморіалу жертвам на території заповідника «Биківнянські могили» на просп. Броварському Дніпровського району м. Києва (1 черга) за проектом Лариса Скорик (КП «ТАМ «Л.Скорик»), який був схвалений на засіданнях Наглядової ради Заповідника та Науково-методичної ради з питань охорони культурної спадщини Міністерства культури України, а також ухвалений для реалізації на засіданні секції дизайну архітектурно-містобудівної ради при Головному управлінні містобудування та архітектури.

 

За інформацією «Вісника держзакупівель» у 2013 році будівельні роботи щодо спорудження Центральної частини Меморіалу заповідника «Биківнянські могили» (1 черга) коштували 9,22 млн грн. Виконавцем робіт стало ТОВ «МЖК-Буд-Сервіс». У вересні 2013 року Держфінінспекція повідомила, що підряднику переплатили 1,1 млн грн. Матеріали за результатами перевірки спрямовані до правоохоронних органів.

 

Архітектор Лариса Скорик є подругою народного депутата Ганни Герман, яка раніше працювала в Адміністрації президента України Віктора Януковича.

 

Довідково

 

У Биківнянському лісі розташоване найбільше в Україні місце поховання жертв масових політичних репресій. Тут знаходився об’єкт спеціального призначення НКВД, де у кінці 30-х та 40-х роках відбувалися масові захоронення розстріляних та закатованих. Кількість жертв досі остаточно не встановлена, називають цифри від 7 тисяч до 225 тисяч осіб. У 1994 році у лісі було створено Биківнянський меморіальний комплекс жертвам комуністичного режиму, який тепер є Національним історико-меморіальним заповідником «Биківнянські могили».

НАШІ ГРОШІ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини