MENU

Беручи гроші від Північного сусіда, влада визнала, що довела країну до банкрутства - Уманський

322 1

3,5 роки тому Микола Азаров розповідав, що найбільша проблема, яка дісталася йому від попередників, – це завеликі позики, з якими доводиться розраховуватись новій владі. Сьогодні ж влада бере у Росії 15 млрд. доларів кредиту і подає це як величезне досягнення української економіки. Таку думку в ефірі радіо «Ера» висловив представник Громадянської ініціативи «Третя Українська Республіка» Ігор Уманський.


За його словами, ще перед поїздкою у Москву на засіданні уряду прем’єр-міністр Азаров практично визнав, що Україна знаходиться у переддефолтному стані. За 3,5 роки роботи чинного уряду державний борг України зріс і зараз становить більше, ніж 30 млрд. доларів. Хоча саме Азаров говорив, що стабільність в економіці країни досягнуто. Тобто беручи гроші від Північного сусіда, на думку Ігоря Уманського, влада визнала, що довела країну фактично до банкрутства.


«Ці 15 млрд. доларів вкрай необхідні українській економіці. Адже проблеми в державних фінансах на сьогоднішній день досить серйозні. Тому керівництво країни по всьому світу й шукало кошти», - заявив представник «Третьої Української Республіки».


Втім, Ігоря Уманського непокоять умови, на яких Україна отримала від Росії кошти. Першою несприятливою умовою представник «Третьої Української Республіки» вважає термін повернення грошей.


«Два роки це занадто короткий термін для повернення боргу. За цей час суттєвих змін ні в економіці, ні у бюджетній сфері України не відбудеться, а відтак джерела для повернення цих коштів не виникне. Також не варто забувати, що термін погашення кредиту припадатиме на кінець 2015 року, тобто якраз після інавгурації нового президента і формування нового складу Кабміну. Наприкінці 2015 року новообраній владі потрібно буде одноразово витягти з державного бюджету 15 млрд. доларів і розрахуватися з Росією», - розповів Ігор Уманський.
Він нагадав, що нинішній рік вважається одним з пікових по виплатах державного боргу і оцінюється у приблизно 11 млрд. доларів. Враховуючи цей факт, на переконання представника «Третьої Української Республіки», одноразова виплата 15 млрд. дол. - це великий ризик для стабільності державних фінансів.


Другу несприятливу умову отримання російської позики Ігор Уманський вбачає у тому, що вся сума не надається відразу.


«Це ще один гачок, на який Росія підвісила Україну, – залежність від продовження фінансування. На сьогоднішній день невідомо ні коли, ні якими частинами Україна отримуватиме російські 15 мільярдів доларів. Ніхто не знає, як це відбуватиметься», - зазначив представник «Третьої Української Республіки».


Третя причина для серйозного занепокоєння, як повідомив Ігор Уманський, – заяви керівництва Росії, якщо Україна, отримавши перші транші, розвернеться спиною до Євразійського простору і знову піде до Європи, вона ризикує втратити решту коштів.


«Формально укладена угода про надання 15 мільярдів Росією не є перепоною для євроінтеграційного процесу України. Але, на жаль, ми маємо ситуацію, за якої Москва може і буде диктувати нам свої умови, - наголосив представник «Третьої Української Республіки». – Ще один тривожний факт - у будь-який момент інвестор Росія нібито має право вимагати від України дострокового повернення грошей».

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини