MENU

Реакція на побиття журналістів буде непередбачуваною - блогер

365 0

Був такий чувак - Макіавеллі. Серед іншого він казав: «Ти можеш почати війну зі власної волі, але ніколи вона не скінчиться за твоїм бажанням». 

Це я для друзів-конспірологів. 

«Керувати масами» можна тільки дуже і дуже приблизно. Причина проста: люди нераціональні. Це стосується й тих людей, котрі нібито «керують» іншими. 

Все починається за чиїмось планом. Але ніколи за ним не йде. Збої є завжди. Це - універсальний закон. 

Дуже зручно вірити, що журналістів б'ють (або вбивають) за тонким розрахунком, котрий неодмінно дасть запрограмований результат. Дуже зручно тут-таки й вигадати цей результат. А коли потім виявляється, що результат був зовсім інший - вигадати супер-залаштункові сили, котрі нібито стоять за просто залаштунковими 

Народ, НІЧОГО НЕ ЗАПРОГРАМОВАНО. І не може бути запрограмовано. Навіть якщо ти знаєш закони фізики - ти все одно їх не обійдеш. Світло поширюється у вакуумі зі сталою швидкістю. Камінь падає на землю зі сталим прискоренням. Галактики розбігаються. Водень у зірках і термоядерних бомбах перетворюється на гелій, і немає способу зробити навпаки.

З суспільними законами - те ж саме. Тільки їх ми знаємо гірше.

І всі «авторитетні думки», що революції - або контрреволюції - плануються від А до Я й від Альфи до Омеги - це просто спроба заявити, що є - десь! - такі чаклуни й маги, здатні зробити так, щоб водень у сонячному ядрі не перетворювався на гелій, а електромагнітні хвилі у вакуумі поширювались зі швидкістю мільйон кілометрів на секунду. Або кілометр на секунду - непринципово.

От тільки поки що жодному чаклунові це чомусь не вдавалось. 

«Вибачте за увагу» (ця фраза - Станислав Белковский, копілефт)

Olexander Mykhelson


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини