MENU

У Рибака вимагають пояснити цензуру на телеканалах «Рада» та «УТ-1»

312 3

Телеканал РАДА, що непогано живе за гроші платників податків і який останнім часом «радує» всіх агітками від членів уряду та прямими трансляціями воплів Антимайдану, відмовив опозиціі в трансляціі новорічноі акціі з Майдану. Мотивація: канал не працює з 22 години.

 

Минулого тижня відмовили в трансляціі віче, бо начебто звернулися не за 5 днів і дуже зайнята дирекція цього телеканалу не встигла розглянути звернення. Примітно, що ПР весь час таланить більше: х прохання про висвітлення мітингів на підтримку загадкового « курсу президента» розглядаються вчасно і задовольняються. Чекаємо ще відповіді від УТ -1, яке так само на гроші платників податків останній рік годує глядача трансляціями всіх антимайданів і антифашистських збіговиськ ; і жодного разу не показували Майдан ( навіть в новинах, по - моєму).

 

Також я отримала дивний лист на свій запит про підцензурну діяльність каналу РАДА до спікера Рибака від якогось пана Толстих (я так розумію, це , по версіі донецьких цензорів, ідеальний керівник підконтрольного їм каналу РАДА). В своєму запиті ДО СПІКЕРА я ВИМАГАЛА пояснити, чому останній місяць канал транслює виключно мітинги ПР, заяви і агітки КМ, чому моніторинг (який було наведено цьому пану Толстих на засіданні профільного комітету з питань свободи слова) свідчить, що присутність опозиційних і провладних депутатів на каналі 1-10. А незалежних мажоритарників там взагалі майже немає.

 

Також я ВИМАГАЮ від спікера звернутися до відповідних структур щодо проведення незалежного моніторингу каналу РАДА. Мій лист став, в тому числі, підставою для спеціального засідання комітету, на якому з'ясувалося, що РАДА мовить згідно якоїсь там посадовоі інструкціі, канал не має редакційного статуту і тому панство на кшталт Толстих почувають себе там панами. Що ж, прийдеться на першій в новому році погоджувальній нагадати спікеру, що відповідати на запити депутатів - це його обов'язок, який не варто перекладати на клерків, про бурхливу діяльність яких йдеться в цих запитах. А щодо РАДИ і УТ - то з приводу іх діяльності прийдеться звертатися до Генпрокуратури, бо цензура - це кримінальний злочин

 

Iryna Gerashchenko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини