MENU

Павло Шеремета: За 2013 рік українській економіці поставлена оцінка «-1». Це провал

315 0

Українська економіка фактично зазнала провалу у 2013 році. У цьому впевнений економіст, президент Київської школи економіки Павло Шеремета. 

Є дуже простий показник, який відповідає на запитання «Як працює економіка?». Шеремета зазначив, що це оцінка, поставлена статистикою. Згідно статистики Україна отримує оцінку - -1. Ця ж статистика поставила:

Росії - 1

Польщі - 2-3

Туреччині - 4

Малайзії - 5.

Китаю - аж 8

Шеремета відмітив, що при цьому у 2013 році ще були відносно зовнішні хороші умови для зростання. Це провал економічної політики, особливо протягом останніх трьох років, і провал протягом останніх 20 років.

Найбільшим розчаруванням цього року Шеремета назвав розворот на 180 градусів у євроінтеграції. Тим більше, що це достатньо довго і достатньо інтенсивно обіцялося.

А найбільшою радістю - реакція суспільства на цей розворот. «За це я поставив би українському суспільству п'ятірку, тому що воно довело, що з ним так поводитися не можна і з ним потрібно рахуватися», - похвалив українців Шеремета.

Павло Шеремета зазначив, що наша економіка залежна від дефіцитозалежна, вона залежна від внутнішнього та зовнішнього дефіциту. На його переконання Україну потрібно лікувати від цієї залежності.

«Євроінтеграція, можливі домовленності і можливий кредит від Міжнародного валютного фонду - це були ліки.  Звичайно, що багато з цих ліків є болісними. Вони вимагають дисципліни, вимагають духу і волі», - переконаний економіст. 

Повністю всю передачу за участю Павла Шеремета можна прослухати або завантажити ТУТ

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини