MENU

Чому європейці критикують Європу та Євросоюз

226 1

Десь у міжсвятті трохи спілкувалася з родичами-європейцями. Один - дядько чоловіка - Борис (народився в Мюнхені, мама - німка виховувала сина з малечку сама, бо чоловік-украінець рано помер. Мови Борис майже не знає, характер істинного баварця). Інший - чоловік мами чоловіка))) Оскар ( народився біля Болоньї, всі в сім'ї чистокровні італійці з дуже італійсько-консервативними поглядами на життя). З Борисом мова зайшла про Стамбул, ми часто говоримо з ним про подорожі. Так от в моєму персональному рейтингу Стамбул одне з найкращих міст, абсолютно космополітичний, і в якому на очах видно, як зливається в Босфорі Європа та Азія. Але ще я сказала Борисові: для мене Стамбул - це Європа. Борис мені: ти що, Київ - це більша Європа, там муедзини перекрикують один одного, хто голосніше закликає на молитву, не можливо спати, ніякого спокою. Я йому: так то воно так, АЄОА в Стасбулі мені поліцейський купив квитки на паром, бо я не могла розібратися і бездоганною англійською пояснив що та як. В європейському Києві я навряд чи б щось просила міліцію, хіба що не бити. 


З Оскаром розмова була інша. Він жалівся, що фермер його брат не може продати молоко, бо ЄС купує молоко в Польщі, а в Італіі сир, і взагалі в Украіні, думає Оскар, з економікою краще, корупціі менше, а ЄС- це зло. Питаю Оскара, чи в них можна відкупитись в ДАІ, коли їдеш п'яним- звісно ні, каже Оскар. А колись було? Колись було, каже Оскар. А що там інваліди ваші, питаю? Що інваліди, не розуміє Оскар? Ну, кажу, бачите інвалідів на вулицях, в кафе, в аеропортах? Каже, ну бачу і що? А я, кажу, в нас не бачу інвалідів. Думаєте, в нас іх нема? Просто вони з дому вийти не можуть. 


До чого я все це пишу? До того, що європейцям, котрі виросли в Європі - теж звісно нелегко, міграція і не любов до мусульман, як в Німеччині і криза як в Італіі - це звісно болючі речі. Але виросши в Європі вони просто не задумуються про речі, що мали завжди, як то рівність для всіх і можливість не житт в страху перед власними правоохоронцями. Тому таких речей, як відсутність інвалідів та поліціі - як допомоги вони просто можуть не помітити і просто не оцінити. А молоко можна купити і в поляків))

Nastya Stanko


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини