MENU

Табачник випускає пазурі або чому Міносвіти пресує студентів на іспитах

1149 4

КІТ ВИПУСКАЄ ПАЗУРІ АБО ЧОМУ МІНОСВІТИ ПРЕСУЄ СТУДЕНТІВ НА ІСПИТАХ

Пам'ятаєте, 13 грудня Міносвіти утворило міжвідомчу комісію «для розгляду звернень студентів стосовно здійснення на них тиску за участь в акціях протесту». 

До складу комісії входять представники МОН, Мін'юсту, МВС та студентів.

«Дзеркало тижня» тоді дало заголовок статті на цю тему «Кіт розслідуватиме, хто їв мишей?»

Тепер «кіт» показав свої пазурі. 

10 січня Дмитро Табачник заявив, що до його відомства від студентів не поступало скарг на тиск, пов'язаний з участю в акціях протесту. Але тим же 10 січня датується цікавий наказ Державної інспекції навчальних закладів України №01-13/2 «Про вивчення питання щодо стану організації і проведення зимової екзаменаційної сесії у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка».

Підставою для наказу став протокол засідання вищевказаної міжвідомчої комісії та звернення громадян на телефон «гарячої лінії». Члени комісії усно пояснюють, що студенти, які брали участь в протестах, скаржаться на можливі репресії під час іспитів. А як же заява Д. Табачника про відсутність скарг?

Під приводом «забезпечення об'єктивності оцінювання знань студентів», Держінспекція бере участь у проведенні іспитів, які зараз тривають в КНУ ім. Шевченка. За інформацією студентів, тести замінено розгорнутими іспитами, які складалися з письмової та усної частини, скасовано автомати. Інспектори переглядають залікові книжки та журнали відвідувань, дозволяють собі рекомендувати викладачам оцінки. Все це створює значний моральний пресинг на студентів та викладачів під час проведення іспитів.

Перевірці підлягають не всі групи, а лише ті, в яких є учасники протестів. Результат - кілька оцінок знижено, є вилучені роботи. 

Тобто під приводом захисту учасників Майдану створюється тиск на учасників Майдану. Міністерству освіти - залік з лицемірства!

Реакція не забарилася. Вже зібрано підписи під кількома колективними зверненнями студентів. Молодь готує радикальні акції. 

Через обурення студентів, широкий суспільний розголос, а також наявність суперечностей між Держінспекцією та міністром освіти стосовно інформації про скарги студентів, необхідно з'ясувати всі обставини ситуації та відновити нормальний екзаменаційний процес. З цією метою ініціюю зустріч з представниками міжвідомчої комісії, Держінспекції навчальних закладів, студентства на майданчику Комітету з питань науки та освіти (час буде повідомлено згодом). 

Вважаю перевірку неправомірною і такою, що може вплинути на об’єктивність результатів оцінювання під час екзаменаційно сесії через моральний тиск на викладачів та студентів.

Лілія ГРИНЕВИЧ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини