MENU

Тест на вошивість для Партії регіонів і остання можливість для Януковича

863 1

Нахабність, з якою у антиконституційний спосіб «приймались» «закони» щодо створення поліцейської держави, вражає. Мета зрозуміла: швидко застосувати репресії проти активістів Майдану або ж спровокувати масовий вихід людей на вулицю, далі – провокації на кшталт 1 грудня і силова зачистка Майдану. Вийти у неділю нам все одно треба, однак треба продумати як не втягнутися в цей сценарій, написаний у Кремлі, за яким Янукович наполегливо просовує свою шию у кремлівську петлю і веде до громадянської війни з розколом країни.

Але мова зараз не про те. Вчора говорив з одним із «поміркованих» регіоналів. Він теж занепокоєний таким сценарієм. При цьому говорить, що про вчорашні закони не знав і не голосував за них, але його голос «порахували». І таких депутатів багато. Питаю: чому не виходите з фракції? Тому що підвисили на гачок? Та ні, відповідає: мене обрали за списком, тому, мовляв, з моральної точки зору треба взагалі складати мандат, а новим депутатом стане якась сволота. Все це – «відмазки». Навіть Партія регіонів не обіцяла на виборах, що країна стане бандитською, закони будуть відкинуті, а міліція буде покривати бандитів. Тому це – справа решток сумління і решток моралі, які можливо залишились у деяких «регіоналів». Зараз є можливість виходу із фракції. Вийде два десятки – можна переформатовувати більшість і виходити з кризи у легітимний спосіб. Це – перевірка на вошивість. Не певен, що її пройдуть. Значить такими і залишаться на все життя – уже не відмітись.

Теоретично, з раціональної точки зору, можливість не потрапити в петлю до Путіна залишається і в узурпатора Януковича. Заради зриву кривавого сценарію, можна запропонувати навіть якісь гарантії недоторканності йому після виборів 2015 р., збереження бізнесу його сина. На жаль, його логіка – не раціонально мислячого політика, а кримінального пахана. Тому виглядає, що така можливість – примарна. На жаль.

Олексій ГАРАНЬ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини