MENU

Вимоги опозиції: відвести «Беркут», скасування диктаторських законів і відставка уряду

889 2

 

«Через те, що президент мовчить два місяці і ховається, ми маємо те, що маємо сьогодні на вулиці. Люди отримали право з мирного протесту перейти в немирний, тому що глухість влади і зневага до людей спровокували те, що зараз відбувається в Києві», - сказав журналістам в Штабі національного спротиву у вівторок, 21 січня, голова Політради ВО «Батьківщина» та фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк

Арсеній Яценюк підкреслив, що перемовини для врегулювання політичної кризи поки що не розпочались: «Ідуть технічні консультації на рівні представників адміністрації президента Януковича і представників опозиції, яких уповноважила ВО «Майдан».

Арсеній Яценюк наголосив, що опозиція виставила чіткий перелік вимог: «На цьому етапі базові речі - відвести сили безпеки і «Беркут» з центра міста Києва і зупинити насильство, скасувати пакет диктаторських законів і відставка уряду»

«Це зараз три першочергові кроки, які необхідно зробити», - наголосив він.

За словами голови Політради «Батьківщини», опозиція очікує відповіді від адміністрації президента, «що вони приймають, а що ні»: «Ми б хотіли взагалі почути, що вони хочуть. Ми прозоро сказали – ось що вимагають люди. Тепер скажіть, на що ви згодні, не мовчіть».

Щодо законів, ухвалених Радою 16 січня, Арсеній Яценюк підкреслив, що шлях вирішення проблеми один - " Янукович приймав ці закони, Янукович разом із Партією регіонів має повне право і зобов’язання їх скасувати».

«Механізм є – дострокова сесія парламенту», - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо подій сьогоднішньої ночі, Арсеній Яценюк зазначив, що вночі перебував у Штабі національного спротиву, говорив з тітушками, затриманими активістами Майдану: «Це залякані люди, яким давали по декількасот гривень. Частина з них були в стані алкогольного сп’яніння. Вони мали біти та пристрої, схожі на вибухові».

«Вони ходили Києвом, трощили машини з тією метою, щоб показали, начебто це Євромайдан, а не ці тітушки, яких звезли за гроші з різних областей України», - додав Арсеній Яценюк.

UAINFO


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини