MENU

Нам треба йти на нове «Міжгір'я» Януковича - Чорновол. ФОТО

67042 15

Якось я написала блог про мотиви замаху на мене. Проте було не до того, щоб його розмістити. Адже ворог Янукович розпочав справжню війну.

Позавчора вночі «Беркут» вбивав мого друга Ярослава Гончара. Вчора спец-тітушки вкрали мого друга Ігоря Луценка. В зоні пеленгу телефону Ігоря ми шукали його в сараях та лісосмугах. Ми шукали і не хотіли знаходити і навіть думати про те, що при такому морозі ми шукаємо його тіло, і було справжнє щастя, коли знайшли його не ми.

Проте вже через кілька годин ми мали двох вбитих на Майдані...

Це війна. Це війна ворога України Віктора Януковича зі своїм народом.

Війна це страшно. Я була в Чечні в 2000-ному і завжди боялася війни для власної країни.

Проте цю війну почали не ми, цю війну почав Янукович, це війна Януковича проти України та її народу за власне царство. Він готовий проливати ріки крові, він готовий зачищати нас. Він хоче царювати та передати царство по спадку, його син, найбагатший «бізнесмен» України теж хоче царювати.

А що таке для Януковича царювати? Поняття «царювати» складається з кількох пунктів, з яких перший це...

І тут я зрозуміла, що саме час розмістити блог про мотиви замаху на мене. Адже ті самі мотиви агресії Януковича проти українців і України.

Адже «царювати» для Януковича починається з життя в розкоші, з плавучого банкетного залу у вигляді корабля з червоного дерева з позолотою, з масажного столика з цільного шматка мармуру з підігрівом, з вертольоту Августа, з Міжгір'я.

Причини його кривавої ненависті до нас банальні – він вважає, що ми, українці, кияни, загрожуємо в першу чергу і його палацам, його бажанню жити в неймовірній розкоші. Що звичайно правда. Проте, що для нас нормально і справедливо, для психопата Януковича – смертельний виклик.

Так, він психопат, цей сирота з Єнакієве, уявіть, він готовий вбивати лише тому, що ми загрожуємо його Міжгір'ям, його улюбленим цяцькам, побудованим за величезні кошти, які оздоблені найдорожчими в світі матеріалами.

Тому розміщаю свій блог, тим паче, що не відомо, де ми будемо завтра і що буде завтра.

Мотиви замаху на мене – нове «Міжгір'я» Януковича.

Нападники на мене використовували дороге авто в якості тарану. Це означає, що за мою ліквідацію було дорого заплачено. Чому? Насправді мене не важко було дістати, я часто виїжджала та виходила за межі Майдану. «Тітушки» коштують дешево.

Також мене не залякували, мені не погрожували, мені навіть не робили боляче. Мене били відразу на ліквідацію. Мені навіть не намагалися дуже зіпсувати обличчя, моя щелепа не була зламана, натомість били в скроні. Мої легені були повні крові. Чому мене хотіли вбити? Чому за це було дорого заплачено?

Мене вбивали за громадську активність? Мені здається цього було мало для спецоперації. За екскурсії в «Міжгір'я» і «Сухолуччя»? І цього, здається, недостатньо.

Може за журналістські розслідування? Цим займаюся не одна я, хоча... одна загрозлива для Януковича тема на той час у мене не була опублікована.

Розкажу про неї.

Як відомо офіційно Янукович не має жодної жирної приватної власності.

«Міжгір'я» купив Сергій Клюєв, мисливський ліси під Сухолуччям власність Бойка, Тулуба, Демішкана, «Чайний будиночок» під Масандрою належить Пригодському, шикарне будівництво на мисі Айя – Андрію Клюєву.

Я правда писала, що все це брехня, – що Янукович примушує свої посіпак прикривати його власність.

На початку листопада минулого року я почала розслідування стосовно нового «Міжгір'я», яке за моєю інформацією будується, щоб Янукович роз'їхався по різних маєтках з старшим сином. Останньому, до речі, 40 років, і Януковичі вважають, що це не гонорово, що найбагатша людина країни Олександр Янукович і цар Віктор Янукович матимуть одне Міжгір'я на двох.

Отож, як тільки Віктор Янукович став президентом на території Державної резиденції Конча-Заспа, а також діброви Жукова острова почалося спорудження нового Міжгір'я.

Коли автор отримала цю інформацію від будівельників – поїхала перевірити.

Побачене -вразило.

Будинки нового Міжгір'я виявилися будуються куди шикарнішими ніж будівлі старого Міжгір'я.

Дорогу зі Столичного шосе будівельники протягнули просто через територію державної резиденції Конча-Заспа, через озеро Конча побудували капітальний міст.

Сам маєток – архітектурний ансамбль з кількох будівель. Дорога веде до величезної круглої площі, справа від неї жилий будинок. Його довжина майже 200 метрів, він має площу близько 10 тисяч квадратів. Окрім двох поверхів, будинок має підвал з високою стелею та дуже товстими стінами.

Відомий будинок «Хонка» в Міжгір'ї куди менший.

Так само над круглою площею височить Будинок прийомів, за ним вертолітний майданчик.

Зліва, будівельники кажуть, зимовий сад та картинна галерея.

Трохи обабіч, за окремим парканом адміністративно-офісний центр.

Над озером сауно-банний комплекс – величезна будівля з дерева.

Сауна вже готова. Будівельники розповідали, що останній рік в баню наїжджали господарі. Однак робітники не бачили нікого конкретно, за їх словами, господарі приїжджають у великих кортежах з потужною охороною і будівельників в цей час заганяють в глиб території за стрічки.

Однак всі з ким доводилося говорити автору були певні, що приїжджає син Януковича.

Такої самої думки були і сусіди маєтку.

За їх словами частково земля на якій будується нове «Міжгір'я» колись була приватизована Василем Хмельницьким, потім перейшла братам Бурякам.

«Близька довірена особа Буряка мені розповідав, що Янукович просто поставив їх перед фактом, що забирає частину земель», - розповів автору один з сусідів маєтку.

Також він додав, що 2010 році, коли почалося будівництво курував роботами Юра Єнакіївський. Однак вже в 2012 році, ця інформація забулася, всі почали говорити, що маєток належить Януковичам.

До речі, в 2010 -2011 році Юрій Іванющенко, колишній кримінальний авторитет Єнакієве вважався смотрящім за бізнесом від Януковича, був найближчим до тіла, тому той факт, що він почав будівництво нового Міжгір'я автора не здивував.

А ось в 2012 стосунки між ним та Януковичем дещо охололи, зрештою бізнесові сімейні справи очолив Олександр Янукович, відповідно і в новому Міжгір'ї забули про Юрія Єнакіївського. Будівельники почали говорити виключно про Януковича-сина.

В один з візитів автор зробила штук сто фотографій. Це ще було до того, як люди піднялися на Майдан. Тоді саме для візиту в Нове Міжгір'я я купила будівельну каску, яка потім знадобилася мені на Майдані. Фотографії залишила деяким опозиційним депутатам. А потім зайнялась пошуком доказів.

Зразу стало зрозуміло – власники не турбувалися стосовно документів для будівництва, воно, по-суті, було самовільне, на самозахоплених землях.

А хто в цій країні може вести самовільне будівництво на землях державної резиденції Конча-Заспа?

В один з походів в маєток мені вдалося дізнатися назву фірми, що

будує – ТОВ «Єдітепе». Від цієї фірми вдалося протягнути цікаву ниточку.

Що цікаво ця фірма нещодавно перебувала в стадії банкрутства. В інтернеті можна знайти судові документи в яких арбітражним керуючим ТОВ «Єдітепе» був зазначений Микола Васильович Гончаров.

Цей же чоловік в 2009 банкротив іншу донецьку фірму «Азовмех». Останню фірму певно було дуже цікаво банкроти ти адже на її рахунки перед цим впали величезні кошти на будівництво каналу Дунай-Чорне море. Цей канал Україна риє десятки років, а він постійно безсовісно замулюється, хоча насправді це той проект в якому традиційно «замулюються» державні кошти.

І що мене особливо зацікавило – під час банкротства «Азовмеху» кредиторам підігравало керівництво фірми. Спочатку керівником «Азовмеху» значився Дмитро Зайцев потім Вадим Трушкін. Це відомі автору особистості. Вони в 2011 році рейдерським чином забрали у ірландського власника універмаг «Україна», а також у держави Україна золоті копальні в Закарпатті. Про це можна прочитати в моєму попередньому блозі. Коротко скажу, що ірландські газети в 2012 році друкували розслідування, що універмаг «Україна» рейдерським чином забрала у ірландського банку родина Януковичі, а золоті копальні офіційно зараз належать бізнес-партнеру міністра МВС Віталія Захарченка, хоча де-факто теж відійшли Януковичу.

Отже одну ниточку зв'язків цього шикарного будівництва з Януковичем автору вдалося намацати.

Також під час одного з візитів на маєток мені вдалося позичити план розташування всіх об'єктів в тому числі комунікацій на території маєтку.

Для Януковича який просто параноїдально турбується про свою безпеку це був справжній удар. Адже після публікації цієї карти довелось би вкладати великі кошти в перебудову, заради безпеки. А я збиралася її публікувати. Взагалі, я розуміла як мені важливо поспішити викласти цей матеріал.

Однак я не встигла і вважаю це стало причиною нападу на мене.

Адже про мої плани було відомо.

Я особисто приїзджала на маєток показувала посвідчення і вимагала мені повідомити, що це за будівництво. Вони знали що у мене є фото, адже під час пікетування Медведчука, я загубила під час сутички з його охоронцем мобільний телефон на якому було кілька десятків якісних фото нового Міжгіря.

Я знаю, що після втрати карти в маєтку всі стояли на вухах, а позаяк я до цього публікувала план будинку Януковича на мисі Айя, я приїзджала в Конча-Заспу це все прив'язали до мене.

Певно була спокуса примусити мене замовчати. Вони могли сподіватися що разом зі мною пропадуть мої матеріали, адже вони були неопубліковані. Вони певно думали, що журналіст повинен тримати в таємниці ексклюзивні матеріали.

Тільки вони не знали, що мене не хвилював ексклюзивний матеріал, нове Міжгір'я мене цікавило, виключно, як слабке місце Януковича для тиску Майдану.

Коли мене били по голові на Бориспільській трасі, і я вирішила, що мене вбивають, моєю думкою було – добре, що матеріали по новому Міжгір'ю не помруть разом зі мною.

Проте я виявилася живуча.

Коли я опинилася в лікарні, і моє здоров'я пішло на поправку почали відбуватися цікаві речі. Непублічний Юрій Іванющенко (Юра Єнаківський) про існування якого в країні до 2010 року знало лише обмежена кількість людей, розвів небачену активність, він почав розповідати в політичних кулуарах, що це його маєток.

Поведінка абсолютно неадекватна його психотипові. Хіба що його в цьому попросили. А попросити його могла лише одна людина Віктор Янукович, щоб в інформаційний простір не прорвалася небезпечна для нього інформація.

Адже Віктор Федорович прекрасно занає, що в в країні де не має коштів, щоб добудувати лікарню для окнкохворих дітей люди не можуть нормально сприйняти будівництво ще одного Міжгір'я, яке куди пишніше за старе.

А взагалі: хто такий Юрій Іванющенко (Юра Єнакіївський)?

Такого бізнесмена країна донедавна взагалі не знала. Спочатку він був відомий як кримінальний авторитет, потім, як автор найбільш брудних корупційних схем, менеджер-смотрящий за бізнесом Януковичів. А потім загубив навіть цей свій статус.

Хтось може повірити, що він дозволив би собі будувати маєток пишніший ніж у царя.

Хтось може собі уявити, що він би відмовився,якби Янукович наказав би йому публічно захистити царську власність.

До речі, коли я лежала в лікарні були роблені цікаві маніпуляції. Працівникам на будівництві розповіли, що вони будують для Юрія Єнаківського, він навіть особисто приїжджав і вперше ходив між працівниками – показував свій фейс.

Зрештою інформація прорвалася назовні. В ЗМІ з'явилася інформація про цей маєток, як про маєток Юрія Єнакіївського.

І навіть, якщо я помиляюся, якщо це маєток таки Юрія Іванющенка. Це нічого не означає. Будівництво в Конча-Заспі заслужило отримати статус Міжгір'я номер два.

Іванющенко ніколи не був бізнесменом рівня Ахметова. Якщо навіть він будує для себе, то з тих коштів, що привласнив в статусі смотрящого за бізнесом Януковича. Отже це гроші зароблені в брудних схемах пограбунку країни, держбюджету, які курувала Сім'я.

Це дуже пишний маєток. Найрозкішніший в Україні, має всі перспективи опинитися в світовому топі. При чому збудований за вкрадені у держави кошти, адже кошти Януковчів-Юри Єнаківського це «безпредєльне» пограбування бюджету України. Отже це «Міжгір'я» номер два заслуговує на народний вирок, як і Міжгір'я номер один.

І все-таки воно Януковича... Хоча знов таки це не важливо. Насправді, я сподіваюся українці не будуть чекати, коли офіційно в нього вселиться спадкоємець Віктора Федоровича на президентському троні України, або смотрящий Януковича, колишній кримінальний авторитет Юрій Єнакіївський.

Ера «єнакіївських» та їхніх Міжгір'їв закінчилася, коли повстав Майдан. Треба довести справу до кінця.

Янукович стає слабкішим, коли забрати його цяцьки. Київ і так наш, ми не повинні вмирати на нашій Європейській площі, ми повинні йти на Міжгір'я. Йти великою масою. Щоб нас там було не менше сто тисяч. Це важко, це смертельно ризиковано. Але без цього ніяк, без цього нас будуть стріляти невідомі в центрі Києва, чи виловлювати по одному бити до смерті біля наших будинків.

Тетяна ЧОРНОВОЛ


Повідомити про помилку - Виділіть орфографічну помилку мишею і натисніть Ctrl + Enter

Сподобався матеріал? Сміливо поділися
ним в соцмережах через ці кнопки

Інші новини по темі

Правила коментування ! »  
Комментарии для сайта Cackle

Новини